Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2456.52
BIST 100
9877.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Nisan 2016

Eli klavyede yiğitler

Güneydoğu'da malumunuz Mehmetçik, teröriste göz açtırmıyor.

Vatanımızı bölmek için her türlü hainliği yapmaktan geri durmayan şer odakları ellerindeki bütün imkanlarla bize zarar vermeye çalışıyor.

Bölgeden gelen haberleri takip ediyorsanız mahalle mahalle girilen çatışmalarda bombayla tuzaklanan evlerin nasıl titizlikle temizlendiğini biliyorsunuzdur.

Emin olun ki bu vatan savunması sadece madalyonun görünen yüzü.

Türkiye onlarca farklı cephede inanılmaz savaşlar veriyor.

En şiddetli çatışmaların yaşandığı cephelerden biri ise sanal alem.

Sakın önyargı ile yaklaşmayın!

Sesini duymuyor olmamız, ya da çatışmayı hissetmiyor olmamız orada yaşanan mücadelenin şiddetini azaltmıyor.

Hergün, her saat, her dakika sanal ortamda yürüyen inanımaz bir savaş devam ediyor.

Size hiç teknik bilgi vermeden (çünkü ben de pek anlamam) neler yapıldığını anlatmaya çalışacağım.

Geçtiğimiz haftalarda kimlik bilgilerimizin çalındığına dair haber büyük sansasyona neden oldu.

Doğan Medyası başta olmak üzere bazı yayın organları yaptıkları haberlerle sanki birilerinin SGK, Mernis gibi devletin sanal ortamdaki sistemlerine girip oradan bilgilerimizi çaldığı izlenimi veren haberler yaptı.

Ülke Tv'deki Odak Noktası programımızda olayı derinlemesine araştırdık ve daha kimsenin konuyla ilgili bilgisinin olmadığı saatlerde bir siyasi parti tarafından bu bilgilerin sızdırıldığına dair izler olduğunu ortaya çıkardık.

Bir gün sonrasında Başbakan Davutoğlu grup toplantısında o siyasi partinin CHP olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun inkar ettiği bu meseleyle ilgili daha sonra 2011 yılında CHP nin internet sitelirine yönelik 3 farklı siber saldırıda sistemlere girildiğini hatta sızıntının bu sırada gerçekleşmiş olabileceğine dair kayıtlı bilgileri kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonraki bölümle savcılar ve bizzat CHP yöneticileri ilgilenecek.

Ancak benim asıl konum klavye başındaki yiğitlerin her gün üzerimize çullanan siber saldırıları nasıl savuşturdukları.

Dünya siber savaşı çok önemsiyor. ABD, 200'ü aşkın bir ekiple siber ordu kurduğunu açıkladı ki bu sayının çok daha yüksek olduğu biliniyor. Almanya, İngiltere, Rusya, İsrail siber ordu kurduklarını artık dünyaya duyurdu.

Bizde ise siber savaş "akıncı birlikleriyle" sürüyor. Çok yetenekli görünmez dahilere sahipiz. Ancak bunları bir araya getirecek bir siber ordu kurabilmiş değiliz.

Şimdilik küçük ekipler tamamen yurt severlik nedeniyle Türkiye'yi onlarca siber saldırıdan korumak için mücadele veriyor.

İnanın cephede topla tüfekle yapılan savaştan çok daha çetin geçiyor çatışmalar.

Ve böyle bir ortamda birbirinden kopuk ekiplerin vatan müdafası sayesinde sistemlerimiz onlarca saldırıyı atlatıyor.

Bu görünmez kahramanlar bir yandan devlet kurumlarına yönelik saldırıları püskürtüyorlar diğer yandan ise milli bir savunma yazılımı üzerinde çalışıyorlar.

Fazla detay verip de birilerinin başını derde sokmak istemem ancak şunu söyleyebilirim ki; yapılan iş önümüzdeki yıllarda meyvelerini vermeye başlayacak.

Yeri gelmişken sosyal medya, oyunlar, videolar güvenli değil. İnternete giriyorsanız kalabalık bir caddede yürüdüğünüzü unutmayın. O caddede birçok tanıdığınız olsa da herkesi tanımanıza imkan yok. Böylesine kalabalık bir caddeye siz çocuğunuzu yalnız bırakır mısınız?

O yüzden sanal alemde çok ama çok dikkatli olun derim.