Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2440.03
BIST 100
9722.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Eylül 2020

Eksen Değişikliği İradesi...

Tüm Türkiye geçtiğimiz ay mübarek cuma günü açıklanacak müjdeye kilitlenmiştik adeta...

Herkes hayattan ve hükümetten beklentisi kadar heyecan içindeydi.

Bir kesim, eskiden müjde deyince aklımıza sadece parizyenden müjde çorap gelirdi. Şimdi çok şükür beklentilerimiz arttı, belki aşı, belki petrol, belki doğalgaz deyip dualar eşliğinde mutluluk ve heyecan içinde bekledi.

Diğer bir kesim ise müjdeyi itibarsızlaştırmak amacıyla her şık için ayrı ayrı küçümseyici bahane üretimi hengâmesi içindeydi.

Oysaki belki de o güzel cumanın en büyük hadisesi, müjde verebilen bir irade ile müjde deyince aklımıza gelenlerdi belki. Nereden nereye derler ya tam işte ondan… Her arayan bulmaz, ama bulanlar arayanlardır mottosu ile yıllar sonra arayabilenlerden olmak...

Yüzyıl önce ellerine petrol haritası ve cetveli alarak coğrafyamızı lime lime eden batının alçak yüzü bu seferde Akdeniz’deki doğal zenginliklerin peşine düşmüş durumda. Bir varil petrolü birçok candan değerli gören bu sefih zihniyetin iç yüzünden çok bahsetmeye gerek yok zira gölgelerinin dolaştığı tüm coğrafyalarının hali ortada.

Kendi çocuğuna güzel bir hayat yaşatmak adına başkasının çocuğunun kolunu bacağını kesip dilendiren bir mafya babası gibi, kendi halkına demokratik! ve müreffeh! bir hayat yaşatmak için dünyanın geri kalanını sömürerek kan gölüne çeviren batının kirli yüzü...

Akdeniz’deki paylaşımın adaletsiz olduğunu bile bile gerektiğinde itina ile ortaya çıkan haçlı zihniyeti, yüzyıldır uysal durduğumuz için başımızı okşayan, hakkımızı aramaya başladığımız an odunla kafamıza vurmaya çalışan kirli ittifak…

Abdulhamit Han’ı devirdikten sonra keyifle parçalanışını izledikleri Osmanlı’dan sonra, Erdoğan’ı indirdikten sonra keyifle paylaşacakları Akdeniz haritasına bakıp bakıp yutkunuyorlar bu aralar...

Zira geziden bu yana Reis-i Cumhurumuzu devirmek adına yaptıkları her hamleyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bu aralar kuklalarını yedek kulübesine alıp kendilerinin sahaya girmeye çalışması, Akdeniz’e uçak gemisi üstüne uçak gemisi göndermelerinin sebebi de bu aslında tam olarak.

Sadece son birkaç yılda PKK’nın belini kırmış, FETÖ’nün ümüğünü sıkmış güçlü bir lidere sahip olan Türkiye’nin savunma ve milli teknolojiler alanında geldiği nokta ortadayken, geçtiğimiz yüzyıl bugünkü haliyle yürümüş olsaydı, dünya sıralamasında bulunduğu noktayı bizim hayal ettiğimiz ölçüde onlarda biliyorlar...

İşte eksen değişikliği iradesi tam olarak burada başlıyor, zira bulunan rezervin metreküp miktarı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık noktasında attığı kararlı adımlar ekseni değiştirecektir.

Geçtiğimiz yüzyıl adeta vicdanı alınmış bir batının hegemonyasında yaşanılanlar ortada...

Hilafet sancağının gölgesi üzerimizden kaybolduğundan beri, imamesi kopmuş teşbih gibi dağıldık bir o yana bir bu yana.

Ekonomisi ve savunması ile bağımsız Devlet-i Aliye varisi bir ülkeyi zapt edemeyeceklerini, bu topraklarda istedikleri gibi at koşturamayacaklarını çok çok iyi biliyorlar.

Yunanistan ve Mısır gibi kuklalarının eliyle çizilmiş paçavraları kabul etmiş olsaydı en büyük lider ödülü verecekleri Erdoğan’ı, tıpkı yüzyıl önce Abdulhamid Han’a uyguladıkları karalama politikaları ile yalnız bırakmaya çalışıyorlar.

Ekseni değiştirecek iradeye sahip böylesine güçlü lideri bulmuş bu halk, sizce desteğini keser mi ?

Hiç zannetmiyorum...

Bu kadar kumpasa, iftiraya, darbeye karşın liderinin arkasında güçlü ve kararlı duran bu millet,2023 ve sonrasına giden yolda yılmadan, usanmadan bu iradenin yanında duracak ve batının hazırladığı harita paçavralarını bu sefer yutkundura yutkundura sahiplerine yedirtecektir.

Ekseni doğalgaz rezervi değil, tam bağımsızlık yolunda korkusuzca adım atan insan rezervi değiştirir