Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
13 Ekim 2018

Ekonomik dalgalanmalara karşı BT kalkanı

Günümüzde şirketlerin konumlarını dijital yetkinliklerle belirlediği küresel rekabette, sistem entegrasyonu, yönetilen hizmetler ve bulut bilişim, öne çıkmanın olmazsa olmaz koşulları haline geliyor.

Türkiye ve Orta Doğu’da faaliyet gösteren NGN; ekonomik dalgalanmalar, kur oynaklıkları ve risk algısının arttığı dönemlerde de şirketlere dengeli, inovatif, sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme stratejisi izlemeleri için katma değer sağlıyor.

NGN, yetkilileri, şirketlere kriz dönemlerinde etkili yönetim için 4 önemli stratejiyi tavsiye ediyor;

1- Rekabette farklılaşmak ve fiyat rekabetinden uzaklaşmak,

2- Maliyetleri etkili bir şekilde kontrol altına almak, verimliliği artırmak, operasyonu iyi yönetmek

3- Şirket kültüründe ve yönetim anlayışında ciddi bir dönüşüm yaparak kurumsal aidiyet ve motivasyonu artırmak, yetkinlikleri doğru kullanma becerilerini geliştirmek

4- Bu krizi bir fırsat olarak görerek dijital dönüşümü gerçekleştirmek ve yukarıdaki 3 unsuru da dijital süreçler ile desteklemek

İş dünyası, teknoloji ve tüketici alanlarının birleşmeleri ve gereksinimleri sonucu ortaya çıkan ve dijital ekonominin beyni olarak sayılan bulut bilişim hizmetleri, bu süreçte fark yaratan bir ilerleme kaydetti.

Global ölçekte milyarlarca kullanıcının birbirine bağlandığı günümüzde bulut sağlayıcıları, kullanıcılarına yer ve cihaz farkı gözetmeksizin web üzerinden bellek kapasitesi ve yazılım sunuyor. BT ihtiyaçlarını hizmet sağlayıcılara teslim eden şirketler, bu şekilde ana işlerine odaklanıyor, düşük yatırım ve bakım giderleri ile operasyonel ağırlıklarını azaltıyor.

Şirketler için bulut bilişim özellikle sermaye altyapısının azaltılması, hızlı kaynak erişimi sağlanması, verimliliğin artması, yüksek performans, lisanslama maliyetlerinin düşmesi ve yönetilen hizmetlerin güvenle ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesi gibi avantajlar sağlıyor.

Bilişim Teknolojileri birimlerinin her türlü servis ve sürecin yürütülmesinde operasyonel yüklerini azaltarak bu birimlerin çok daha iş odaklı yapılara dönüşmesini amaçlayan Yönetilen Hizmetler, hızla bilişim dünyasının en önemli parçası haline geliyor. Bulut ve barındırma altyapı harcamalarının %62’si katma değerli yönetilen hizmetleri kapsıyor.

Veri merkezi ve bulut çözümlerinde teknolojinin çok büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de Yönetilen Hizmetler’in etki alanı ve ağırlığı artıyor. Türkiye’de yönetilen hizmetlerin benimsenme seviyesi, faydaları ve önyargıların incelenmesi amacıyla NGN ve DataCenterDynamics ortaklığı tarafından 148 üst düzey BT profesyoneli ile gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları geçtiğimiz Aralık ayında açıklanmıştı.

Araştırma sonuçları, BT dış kaynak ve hizmet pazarının en hızlı büyüyen segmenti olarak öne çıkan Yönetilen Hizmetler’in Türkiye’de benimsendiğini ve 1-3 yıl içinde tercih edilme oranının artacağını gösterdi. Yönetilen hizmet sağlayıcıları, şirketlerin yarısından fazlası tarafından, saha hizmetleri ve güvenlik yönetimi konularında tercih ediliyor.

[email protected]