Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2022

Ehli Sünnet Ekseni Korumak

Dünya’nın gelmiş geçmiş en zeki, en akıllı ve en başarılı insanı Hz. Muhammed’dir (sav).

Sadece 23 yılda insanlığın kaderini değiştirmiştir.

Allah’ın dinini anlatması için kitaplar, gazeteler, dergiler, radyo/televizyon, internet gibi imkanlara sahip değildi. Okur-yazar bile değildi.

Tek başına başladığı mücadelesinde 23 yılın sonunda İslam’ı, Mekke’den kuzey-güney-doğu-batı yönlerinde 1000’er km uzaklara kadar ulaştırdı. Bu o günün ulaşım vasıtaları ile her yöne en azından 30’ar günlük mesafe demekti. Arap yarımadası bir uçtan bir uca İslam’ın şemsiyesi altına girdi.

Veda hutbesinde 100 bin Müslümana seslenmişti.

Bu bir insanın tek başına kazandığı en büyük zaferdi. Bu başka hiçbir insana nasip olmadı.

Vefatından sadece 15-20 sene sonra Persler, İslam’la şereflenerek kadim Pers İmparatorluğu İslam’ın sınırları içinde kalmış oldu. İslam, dünyanın süper güçleri Çin ve Bizans’ın sınırlarına dayandı.

Günümüz dünyasının süper gücü ABD ise hesaplarını “İslam”a göre yapmakta, “İslam”ı kendine tehdit olarak görmektedir. Bu Hz. Muhammed’in(sav) ölümünden 1450 sene sonra bile bir zalime meydan okumasıdır.

İslam, Haçlı ve Moğol belalarını güçlenerek atlatmayı başardığı gibi, sanayi devrimi ile yaşadığı son sarsıntıyı da muhakkak güçlenerek atlatacaktır.

İslam, gücünü Kur’an ve Sünnetten alır.

Son zamanlarda servis edilen “Peygambersiz İslam” ve “deizm” kavramları, sahabiye dil uzatmalar, hadis eleştirileri, misyoner ve oryantalistlerle onların yerel uzantılarının 5. kol faaliyetleridir

Peygamberimiz (sav) bizzat yaşayan Kur’an’dır.

Kim ki iyi bir Müslüman olmak istiyorsa her hali ile Peygamber (sav) gibi olmaya, yaşamaya çabalamalıdır. Bu da sünnete harfiyen riayet etmek, sünneti ihya etmekle olur.

Bir hadisi şerifte Resulullah (sav) “Ümmetimin fesadı zamanında, kim ki sünnetime sarılırsa kurtuluşa erer ve yüz şehit sevabı kazanır” der.

Mükemmel insan ve mükemmel Müslüman, Allah Resulünün sünnetine harfiyen uymakla olunur.

Oryantalizm kapsamında faaliyet gösteren sözde birkaç ilahiyatçı ile nevzuhur bazı kanaat önderleri, “Peygambersiz İslam” üzerine yoğun mesai yapıyorlar. Hz. Peygamber’i ve O’nun sahabelerini itibarsızlaştırmaya, değersizleştirmeye cüret ediyorlar.

Eğer İslam’ın “Batı Medeniyeti”nin yaptığı tahribatı tamir etmesi isteniyorsa, Müslümanların en mühim vazifeleri Peygamberlerini ve O’nun sahabilerini korumak, Ehl-i Sünnet ekseni sürdürmek, ihya etmek, diri tutmaktır.

Kur’an-ı Kerim şöyle der: Allah'ı seviyorsanız Peygamberine uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın”.

Ayeti ben kendi adıma şöyle anlıyorum: “Peygamber Sallalahü aleyhi veselleme uymuyorsanız Allah’ı da sevmiyorsunuz, demektir!”

***

Rus Uzmanları

Ukrayna kriz ve savaşıyla birlikte ekranlarımıza Rus uzmanları sevdalıları üşüştüler.

Rus ordusunun ne müthiş bir güç olduğunu, Rusya’nın henüz güncel silahlarını bile kullanmadığını, Rusların dahiyane savaş taktiklerini, dünyada hiçbir gücün Rusya karşısında tutunamayacağını, istediği yeri ezip geçeceğini sayıp döküyorlar.

Bunlara kalsa Rusya üç günde Ukrayna’yı yutacaktı. Ruslar pek planlı ve hesaplı bir savaş yürütüyorlarmış. Asla hata yapmaları, yanılmaları mümkün değilmiş.

Birçoğu 68 kuşağı eski tüfek solcuların, küllenmiş Rus sevdaları yeniden alevlendi.

Ruslar da pekâlâ hata yaparlar, Afganistan gibi gariban bir ülkeye bile yenilirler. Sovyetler gibi darmadağın da olurlar.

Diğer taraf ise; ABD’nin tüm olanları planladığını, Rusları tuzağa düşürdüğünü, Rusya’nın bataklığa çekildiğini ABD gibi bir “üst akıl”la baş edilmeyeceğini döktürüyorlar.

Her iki görüş sahiplerini de reddediyorum.

Milletin çocuklarına kimsenin eziklik ve korku aşılamaya hakları yoktur.

İnsanlık tarihinin en acımasız katili Cengiz’in orduları karşısında, diğer orduların tutunamamalarının en büyük sebebi, Moğolların uyguladıkları inanılmaz vahşet ve yaydıkları büyük korkuydu.

Sonunda Memlukler Moğolların yenilebileceklerini gösterdiler, Moğol efsanesi sona erdi.

Ne Ruslar, ne ABD yenilmez, baş edilmez, layezal değillerdir. Pekâlâ mağlup da, zelil de, rezil de olurlar, tarihten de silinirler.

Baki olan Allah’tır.