Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.23
BIST 100
9090.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ekim 2021

Eğitim şart

Eğitim; bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir süreçtir.

Eğitim; bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir.

Eğitim; kişinin yaşadığı toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçlerin tümüdür.

Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantıları yoluyla kasıtlı olarak istendik davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.

Bu sürece destek vermek, Milli ve Manevi değerlere sahip insan yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteren vakıflarımız vardır.

Bunların başında, ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak amacında olan ve vizyonu eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren; uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında etkili ve prestij sahibi olan bir kurum haline getirmek olan İLİM YAYMA CEMİYETİ ve vatana ve millete faydalı olabilecek iyi insanlar yetiştirmek amacıyla bilimin ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak topluma yön veren kaliteli ilim adamlarını toplumumuza ve insanlığa kazandırmak niyetindeki İLİM YAYMA VAKFI, insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunmak amacıyla kurulmuş ve din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde, değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak nesiller yetiştirmek üzere çalışan ENSAR VAKFI, geçmişinden aldığı birikim ve tecrübeyle geleceğin dünyasını inşa etmek için nitelikli çalışmalara imza atmayı kendine hedef edinen İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ, kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek inşa etmek amacındaki KADEM, başta ülkemiz olmak üzere yurtiçi ve yurt dışındaki İmam Hatip Okulları ve diğer eğitim ve öğretim kademesindeki öğrenci ve mezunlarla İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları arasında karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik sorunlarını ortaya çıkararak bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmayı misyon edinmiş ÖNDER, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfı olan Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA, fikri hür, kendine güveni tam, araştıran, sorgulayan, üreten, özü sözü bir, milletini, değerlerini ve tarihini bilen bir gençliğin yetişmesine katkı sağlayarak; geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etmeyi hedef belirlemiş Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı TÜRGEV gelmektedir.

Dini ve milli değerlere karşı olan vatan ve millet düşmanlarının her dem iftirasına yalanına ve insafsızca saldırısına maruz kalan bu güzide vakıflarımız bu çirkefliklere aldırmadan misyon ve vizyonları çerçevesinde yollarına devam etmektedirler. Bu saldırılarda bulunanların hangi üst aklın maşası olduğu herkes tarafından bilinmektedir. İçlerindeki din ve devlet düşmanlığını dine hizmet eden vakıflara saldırı üzerinden ifşa eden bu zevatın niyetleri de bellidir. Kimisi makam ve mevki, kimisi içindeki din düşmanlığını tatmin, kimisi dindar neslin yetişmesini önlemek, kimisi de siyasi rant elde etmek için bu kervana dahil olmuşlardır. Maalesef bu saldırılarda bulunanların her birisinin de bir üst aklın maşası olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Önce yalan bir haber uydurup sonra algı operasyonları ile medya üzerinden saldırıya geçerek iftiralarına zemin hazırlamaya çalışan bu gezi zekâlılar bundan önce defalarca bunu denedikleri gibi bundan sonra da denemeye devam edeceklerdir. Asıl gayelerinin de din ve devlet olduğunu unutmamak gerekir. Bu topraklarda var olmamızı istemeyen odaklar içeride kendi maşalarıyla bu oyunu planlamakta, kirli kampanyalar düzenlemekte ve uygulamaktadırlar.

Resûl-i Ekrem (s.a.s) bizleri şöyle uyarır: “Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol, ya da ilmi destekleyen ol. Beşincisi olma, helâk olursun!” (Dârimî, Mukaddime, 26) Bu zevat ne öğrenmeye, ne öğretmeye, ne dinlemeye, ne de bunları desteklemeye niyetli. Tek gayeleri ülkeyi karıştırmak.

Helak olanlar zümresinden olmamak ümidiyle…

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan