Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2420.10
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ekim 2022

​Ege, Akdeniz ve Orta Asya'da organize akıl

Dünya'yı terörize eden, beşeri, Adem'e düşman bir akıl, üst akıl değil ancak Lokal Organize bir akıl olabilir.

En est olan akıl, ilâhiakıldır.

İlâhi olan akıl İse evvel ve âhirdir. Hâdi'dir, El Müheymindir, Aziz ve Cabbar'dır, Kuddüs'tür. Aynı zamanda Mütekebbirdir, Kahhardır, El Alim'dir.

Dolayısı ile İlâhi akla savaş açmış; kan, savaş ve yıkımdan başka bir şey bilmeyen bu güç, üst akıl değildir. Ancak şeytanın vehim ve telkinleri ile beslenen, organize bir akıldır.

Tarih sayfaları, bu iki gücün sahip olduğu ilâhi(sınırsız) ve beşeri(sınırlı) mürekkep ile yazılmış mücadele örnekleri ile doludur. Gökyüzü ile yeryüzünün, Vahiy ile vehimlerin, Hâbil ile Kâbil'in savaşı.

Evet! Bir tarafta, en üst aklın ilâhi mesajı ile donanımlı Hâbil, diğer tarafta ise şeytani vehimlerle hareket eden Kâbil. Hak ile Bâtıl.

Rubûbiyyet ile emredilmiş beşeriyetin, Ulûhiyet iddiası ve bu iddianın yeryüzünde bıraktığı tahribat ve yıkım.

Bugün, her alanda olduğu gibi, dünyayı dizayn etmeye çalışan küresel İmparatorluklar ve güdümündeki organize akıl, Ulûhiyet iddiasında ve tasarrufundadır.

İnsanlığın geleceği adına karanlık bir dünya hedefinde olan bu organize akla karşı, tüm dünya halkları, aydınlık ve daha özgür bir dünya adına bilinçlenmeli ve harekete geçmelidir.

Ziraorganize aklın, bünyesinde oluşturmuş olduğu bazı kodlar vardır. Bu kodlar gelişigüzel oluşturulmuş bir yapı değil; yüzyıllardır plânlı, programlı ve organize bir yapılanma ile dünyadaki tüm açlık, savaş, katliam, soykırımların tek müsebbibi ve şifreleri ile işlevselliğini korumaktadır.

Organize aklın, kendine üs olarak seçtiği ABD ve çekirdek kadrosu derin devleti, İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra, 50 yıl sürecek olan Soğuk Savaş projesi ile Üçüncü Dünya savaşının ilk aşamasını başlatmış, hedef tahtasına koyduğu komünizm ve doğu blokunu 90'larda dağıtarak dizayn etmiş, hemen akabinde, ikinci aşaması olan Ortadoğu ve enerji bölgeleri ile ilgili hesapları devreye sokmuştur.

Büyük Ortadoğu Projesi, sonrasında Arap Baharı ile uygulamaya sokulan bu kodlar ile birinci ve ikinci dünya savaşında kaybedilen insan sayısından daha fazla sayıda insan yok olmuş, binlerce şehir, onlarca ülke Tar-u Mar olmuştur.

Sadece Ortadoğu mu?..

Dünyayı neredeyse kırıp geçiren Korona virüs salgını bize, organize aklın 3.Dünya Savaşı için projelendirdiği Biyo-terör konusunu hatırlattı.

2003 yılında uyanmaya başlayan Çin, ABD'nin ve Organize Aklın dikkatini çekti. Devasa nüfusu ile dünya ekonomisi için sanayi ve ekonomide ciddi rolü, doların hâkimiyet alanlarındaki güçlü etkisi, Çin'in bir sabah kucağında nur topu gibi bir SARS virüsü ile uyanmasına neden oldu.

Sonuçta, Sars yüzünden Çin, ekonomik ve siyasi olarak derin bir yara aldı. Yani, Sars ile birileri Çin’e ciddi bir mesaj vermek istemiş ve haddini bildirmişti.

Bugün Orta Asya, Ege ve Akdeniz deki gelişmeler ve yazılıp çizilenler organize aklın bir süreliğine biyo-terör konusundan uzaklaşıp klasik savaş teknikleri ile sahaya çıkmak istediğini bize gösteriyor.

Karadeniz ve Orta Asya'da bölgenin tarihi ve siyasi gündeminde hep var olan Ukrayna ve Kırım meselesi Karadeniz ve batıya çıkan önemli bir fay hattında bugün gelinen nokta sadece Rusya-Ukrayna arasında bir çatışma değildir.

Yakın tarihsel süreçte asla durulmayan Rusya-Ukrayna fay hattının bugün harekete geçmesi beklenen bir durum olmakla beraber, Ukrayna’da bulunan nükleer reaktörler ve silahlar, enerji hatları ve jeopolitik olarak Ukrayna’nın konumu organize akıl açısından kurulacak yeni dünya düzeninde Orta Doğu’dan sonra en ciddi bedellerin ödeneceği yer olarak tarihe geçecektir.

Küresel mekanizma-organize akıl, sadece Biyo-Terör değil, her alanda ve her coğrafyada üçüncü dünya savaşı için belirlediği, farklı farklı argümanları kullanarak insanlığa ve dünyaya karşı savaşını sürdürmektedir.