Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2503.62
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ağustos 2021

E-ticaret'te ilk hamle dikkat çekmek

En iyi ürünü satıyor olmanız, çok sayıda stokunuzun ya da çok fazla çeşidinizin bulunması ilanınızın satışa dönmesi konusunda elbette ki önemli.

Fakat daha da önemlisi müşterinin dikkatini çekmek.

Yapılan araştırmalar, trendyol, hepsiburada, n11 gibi pazaryerlerinde, müşterilerin yüzde 90'ının ilk 2 sayfadan alım yaptıklarını gösteriyor. İlanınız, vereceğiniz reklamlarla, hızlı satılan ürünlerinizle, yada müşterilerin yaptığı yorumlarla pazaryeri sitesinin algoritması tarafından algılanıp ilk 2 sayfaya girebilir.

İlk sayfada çıkmakla da iş bitmiyor. Eğer alıcı daha önce sorunsuz bir alışveriş yaptığı mağazayı görürse ona yönelecektir.

Bunun önüne geçmek için müşterileri etkilemek gerekiyor.

Müşterileri etkilemenin yolu ; ister favori markaları olsun ister yeni tanıştıkları bir marka olsun onların dikkatini çekmeye bağlıdır.

Peki neler yapmalı ?

1. Ürünün kaliteli yanı ön plana çıkartılmalı.

2. Sizin mağazanızdan alırsa ne gibi avantajlar sunacağınızdan bahsedilmesi gerekir. Buna 24 saatte kargo seçeneğini, bedava kupon yada bir hediye seçeneğini örnek gösterebiliriz.

3. Daha önce ürünü kullanmış kişilerin yorumlarını gösterin. Hatta video kaydı varsa kullanıcı deneyimini anlatan video linkleri ekleyin.

Sadece kullanıcı görüşleri olmaya bilir, bir influencer ile anlaşmanız varsa onun videosunu da açıklamalara ekleye bilirsiniz. Eğer kendi web sitenizden satış yapıyorsanız mutlaka kullanıcıların size yolladığı deneyim fotoğraflarını ayrı bir kategori açarak sergileyin.

4. Sattığınız ürünün kullanıcıya yararından bahsedilmesi gerekir. Neden alması gerektiğini bir bir sıralayın.

5. Ürünleriniz, makyaj malzemesi gibi, oto aksesuar yada mobilya gibi uygulamalı bir ürünse, ürünün nasıl kullanılacağını, nasıl uygulanacağını gösteren bir video eklenmelidir.

Aynı zamanda yapılan bütün bu hamleler; ürüne ne kadar hakim olduğunuzu gösterecektir. Ve bu da alıcı gözünde tamamen güven sağlayıp, satışa dönecektir.