Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2436.37
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Şubat 2023

Düşmanlar, hainler ve gafiller

Bu başlığı, inancımızı ve içimizi acıtanlar, ülkemize gadreden, bizi kurşunsuz ve hançersiz ölüme gönderenler için kullandım.

Dilimiz kopana kadar hiç bir şekilde hırsıza hırsız, fitneciye fitneci, haine hain demekten çekinmeyeceğiz. Çünkü Allah, iyilerin kötülüğe engel olmasını istiyor. Kötülüğe engel olmayanlar, kötülük işleyenler kadar suçludur.

Depremin vurduğu illerde yaşayan halk için “Onlar dindar, Erdoğan’a oy veren iller” diye sevinç çığlığı atan, ezandan rahatsız olanlara bırakın insan demeyi hayvan bile denmez. Kaldı ki, Erdoğan bugün bırakıyorum dese, ülkeyi yönetecek adam yok. Bir yılı geçmez Türkiye batar!

Allah’ın yaratışında bir düzensizlik, bir başıboşluk bulunmaz. Irmak ve denizlerin tersine aktığını bir gören var mı? Yani, yanisi şu; sen kalk ırmak yatağını değiştir, suyoluna, göl yatağına ev yap. Ormanı yok et. Bu yapılanlar Allah’ın kurduğu düzene müdahale anlamına gelmiyor mu?

Sen kalk, ‘kefenin cebi yok anlayışı” ile fay hattına ev yap, malzemeden çal! İslam’a göre bu hırsızlık, fitne ve fesat çıkarmakla eşdeğerdir. İnancımıza göre, fitne adam öldürmekten beterdir.

Dünyada sadece biz yaşıyoruz sorumsuzluğunda olanlar dünyanın sonunu getirecek gibi görünüyor. Göğü yere indirmeye, gökten delik açmaya çalışan kötü ve açgözlüler kıtalar dolaşıyor farkında mısınız?

İslam’a göre iyilik şifadır. İyilik insanı ise şifa dağıtan...

Adalet ve merhamet dinin temeli. Birbirimizi sevmek ise imanımızın gereği. İman olmadan cennete giremeyeceğimiz bildiğimiz halde neden bazılarımız hala cehennemin kapısını zorluyor?

Kıyametten farksız bir deprem felaketine maruz kaldık. Bu ortamda bile haksızca yargılayan, iftira atan, kırıp döken, ötekileştiren, isyan çağrıları yapan, dine ve dindara saldıran, siyasi yağma peşinden koşanları cehennemin kapısını zorlayanlarla eşdeğer tutuyoruz. Sizler bu ülkeye ihanet ettiniz. Ülkemizi çok yordunuz, çok...

Kibarlığımızı eziklik, öfkelendiğinde öfkesini yutanlarımızı pısırık, gücü yettiği halde edebi gereği susanlarımızı korkak diye zorlamayın artık. Gün gelir, öfkemiz patlarsa yanarsınız!

Ezanları susturanların dölleri, bugün deprem bölgesinde mescit açılmasına karşı çıkıyor. Ne yani meyhane mi açılacaktı. Zor zamanlar iyilerin iyiliğini, kötülerin de kötülüğünü artırıyor. Kötülere iyilik, iyiliğe düşmanlıktır.

Dinimiz tebessümü ve güzel sözü sadaka sayıyor, bağışlamayı emrediyor. Sizi affetmiyoruz çünkü siz dine ve dindara, bu ülkeye düşmanlığı dokunan zalimlersiniz. Zalime merhametin mazluma haksızlık olduğunu biliyoruz.

İslam, işini iyi yapmayı emanet ve imanın gereği sayıyor. “Mümin kimse emanete ihanet etmez” diye uyarıyor. Çürük binaları yapanlar, bunlara ruhsat verenler Müslüman kimliği taşıyorsa yeniden imana davet ediyoruz.

Hırsızlık ve insafsızlık dinimize göre büyük suçtur. Malın iyisini gösterip kötüsünü satmak suçtur. Ölçü ve tartıda adaletsizlik suçtur. Kin ve öfke, hayasızlık suçtur. Yapanları imana davet ediyoruz.

Kendi evladından, kapı komşusundan, hısım ve akrabasından şikâyetçi olmayan kaç kişi kaldı aramızda. Şikâyet edilenleri tövbe etmeye davet ediyoruz.

Öldürmek haramdır. Terör bütün insanlığı katletmek kadar büyük günahtır. Çürük bina yapanlar terör suçu işlediler. Sizi Allah’a havale ediyoruz.

Başımıza gelen bunca bela ve musibetlere müdahale etmeyen, karşı çıkmayıp susanlar da en az onlar kadar suçludur. Böylelerini tövbe etmeye çağırıyoruz.

Bir hatırlatma ile bitirelim..

Hz. Yusuf’u kuyudan çıkaran ve Hz. İbrahim’in ateşini söndürün Allah’a teslimiyetleridir. Hz. Musa’nın Firavun karşısındaki üstünlüğünü getiren imanı ve güvenidir.

Sözümüz masum insanların devrilmesine sebep olanlaradır. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Canınız cehenneme, gerçi bunlar için cehennem az bile.