Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2836.88
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Dünya Kupası ve sıla

Ramazan Bayramı'nı Bulancak-İnece Köyü'nde kutlamayı hedef edindik. Uçağa bindik. Dostumuz Cengiz Köse ile beraber yolculuk yaptık. Seyahat boyunca Fındık, 2B yasası ve orman arazileri konusunda konuştuk. Yolculuğun nasıl geçtiğini bilemedik, neşe içinde havaalanına indik.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda canlılık dikkat çekiyordu. Bir hakkı teslim edelim. Önceki zamanlarda Samsun'a, Trabzon'a inerdik, bundan dolayı zamanımızın çoğu yollarda geçerdi. Şimdi ise vakit kaybımız olmuyor. Uykusuz kalmadan, yorulmadan tam zamanında köyümüze yetişiyoruz. Sonuç olarak havaalanı yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Annemizi ziyaret edip elini öptük, ölenlere hayırdua ettik. Yaşlandıkça annemize memleketimize daha düşkün hale geliyoruz. Akranlarımız artık emekli olup memlekete yerleşiyor, kısaca sıla özlemi daha da artıyor. Sıla ile gurbet arasındaki iletişim bizi daha da rahatlatıyor.

Köyde iftar düzenledik. Kalabalık bir davetli topluluğu iftara katıldı. Kadın erkek neş'e içinde iftarlarını yaptılar. İftara Bulancak müftüsü, bazı siyasi parti temsilcileri katılarak bize onur verdiler. Hava da serin olmakla beraber güzeldi.

İftardan sonra caminin çay ocağına geçtik. Din ve siyaset dışı konuşmak gerekiyordu. Dünya Kupası yeni başlamıştı. En iyisi futbol ve spor konuşmaktı. Baktım yaşlı genç, misafir-ev sahibi herkes spordan, özellikle futboldan söz ediyordu. Kimileri bilgi sahibi olarak futbol konusunda fikir beyan ediyordu.

Topluluğun Dünya Kupası ve futbol konusundaki değerlendirmeleri şöyle idi. Türkiye'de futbol eskisine göre epeyce yol aldı. Ancak Avrupa düzeyinde bir seviyeye ulaşamadı. Halbuki Avrupa'da Türk futbolcuları fırtına gibi esiyorlar, büyük takımlarda top koşturuyorlar, harikalar yaratıyorlar. Neden aynı kavmin çocukları öz yurdunda istenileni veremiyorlar.

Neden istenilen ölçüde başarılı olamıyoruz? Ne yapmamız lazımdır? Büyük ölçüde para harcanıyor. Neden yüz güldürücü sonuçlar alınamıyor? Bize göre bilimsel zemine dayalı çalışmalar yapmak lazımdır. Bilimi sporun hizmetine sokmalıyız. Mektepliler futbol alanında göreve çağrılmalıdır.

Halkımızın büyük çoğunluğu Brezilya'yı Arjantin'i destekliyor. Avrupa takımlarına mesafeli bir duruşu var. Ama kabul etmek gerekir ki, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi takımlar istikrarlı ve bilimsel tutuma dayalı oyun sergiliyorlar. Şampiyonluk Avrupalı takımlar arasında geçecek gibi görünüyor.

Özetle keyifli bir bayram geçirdik. Yalnız bir temennimiz ve yaramız var: Çoğu tarım arazilerimiz, fındık bahçelerimiz 2B yasasına tabiidir. Bir an önce değerleri tespit edilmeli, tapularımızı almalıyız. Bu konuda siyasilerimizden destek almalıyız, onlardan destek bekliyoruz.

Dünya Kupası'nı içimiz burularak izliyoruz. Ülkemiz Rusya'daki şampiyonada yok. Sebebini araştırmalıyız ve yorumlamalıyız.

Sonuç: "Spor özellikle futbol ülkemizin tanımında önemli bir araçtır. Bilimsel zemine dayanarak futbolumuzu geliştirebiliriz."