Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2833.84
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 May 2017

Dünya ABD'den ibaret değil

Kuva-yi Milliye'nin öncü takımından bir grup İngilizlerle anlaşarak Türkiye'nin dümenine geçtiği o lanet günden bu yana İngiltere ve onun günümüz uzantısı ABD, Türkiye için dünyanın merkezi haline getirilmiş durumdadır maalesef.

  1. Dünya Savaşı'ndan sonra "eski İngiltere", yerini okyanus ötesindeki "yeni İngiltere" ABD'ye vermek zorunda kaldı Ve Türkiye 1947'de CHP'nin tek parti iktidarı döneminde bu yeni İngiltere ile müttefik yapıldı. Yeni emperyalist güç ile ittifak kuran, Türkiye'yi müstemleke haleni getiren, bugünü solcuların ve sosyal demokratların kutsadığı İsmet İnönü'den başkası değildi.

Türkiye'nin NATO şemsiyesi altında özelde ABD'nin, genelde ise Batı dünyasının Sovyetler Birliği önündeki uç karakolu oldu. Halbuki biz Çanakkale'de, Kut ül Amere'de, Galiçya'da Antep'te Antalya'da Maraş'tau2026 Yani tüm yurt sathında Batı ile savaşmıştık. Batılılar bizi işgal ve yok etmeye çalışmışlardı.

***

Türkiye, ABD'ye müttefik olduğu günden beri hem ekonomik hem siyasi hem de askeri olarak gerilemiştir. Müttefik olduğumuz yılda Türk Lirası ABD Doları ile eşit seviyede iken, bugün altı sıfır atıldığı halde üç buçuk kat küçülmüştür.

ABD ile müttefik olmadan önce kendi uçağımızı ve lokomotifimizi kendimiz yapıyorduk. Bugün en basit motor sistemi olan jet motoru üretemiyoruz.

Türkiye, İsmet İnönü'nün eli ile Amerikan emperyalizmine teslim edilmeden önce kendi silahını üretmiş ve yurt dışına ihracat yapmaya başlamıştı. Ancak müttefik olduktan sonra bırakın silah yapmayı mermi dahi üretemez hale geldik. Ta ki Erdoğan'ın devri iktidarına kadar. Erdoğan'ın sayesinde Türkiye kendi silahını üretmeye başladı.

ABD ile müttefik olduktan sonra, Türkiye'de tam 9 defa darbe ve darbe teşebbüsü yapıldı. Başbakanlar, bakanlar asıldı.

Türkiye'nin ABD uydusu olmasından sonra 5000 yıllık bir geçmişi olan Türk İstihbarat Sistemi tamamen yıkıldı. Türk İstihbaratı, ABD'nin kuklası haline getirildi. MİT ajanlarının dahi maaşları ABD'den ödendi.

ABD ile müttefik, dost (!) olmanın bize verdiği zararlar bunlar.

***

Türkiye, Erdoğan dönemi ile birlikte tam bağımsız politika gütmeye kalkınca ABD'nin açık hedefi haline gelmiştir. Başta Cumhuriyet Mitingleri olmak üzere Gezi eylemleri, Çukur savaşı, 15 Temmuzu2026 tamamı tam bağımsız Yeni Türkiye'yi yıkmaya yönelik ABD ve ortaklarının eylemleridir.

Türkiye'nin Suriye politikası 'insani' olarak Batı'ya insanlık öğreten bir duruştur. Ancak ABD, sürekli bizi Suriye batağına çekmeye çalışmış ve hep yalnız bırakmıştır.

NATO müttefiki olmamıza rağmen, devleti yıkmaya çalışan FETÖ'cü teröristler, maalesef bu ittifaka üye olan ülkeler tarafından mülteci olarak kabul ediliyorlar.

ABD, Türkiye'nin durdurulamaz yükselişine karşılık son çare olarak PKK/PYD üzerinden bize açık savaş ilanı yapmıştır. Bu yüzden Türkiye bir an önce bu ülke ile olan askeri ilişkilerini derhal dondurmalı.

Bir an önce Suriye'de terörist ilan ettiğimiz örgütleri yeniden gözden geçirmeli ve bu listeyi reorganize etmeliyiz.

Başta CIA olmak üzere, DEA, FBI ve diğer Amerikan güvenlik ve istihbarat kurumlarının Türkiye'deki yasal faaliyetlerine son verilmelidir.

Türkiye, NATO'ya açtığı üslerde Amerikan askeri faaliyetlerine son verdiğini, ilişkilerin sadece NATO şemsiyesi altında yürütüleceğini ilan etmelidir.

Suriye ve Irak sınırımız savaş alanı ilan edilmelidir.

***

Türkiye, ABD'nin vereceği hiçbir söz ve taahhüde itibar etmemelidir. Münbiç bu konuda yeterli delildir. PKK'lı teröristlerin Münbiç'i terk edecekleri garantisi vermesine rağmen, o bölgeye silah yığmaktadır. PKK'lı teröristlere sofistike füze ve silah sistemleri vermektedir. ABD askerleri ile teröristler ortak devriye atmaktadırlar.

ABD'nin BM'nin 1267 nolu kararı üzerinden Türkiye'ye dayattığı 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu(TMK)'nda yaptığı değişikliği iptal etmelidir.

TBMM ABD istedi diye 18.07.2006 tarih ve 5532 sayılı kanunla 3713. TMK'yı 4/1 maddesini değiştirerek, "ABD'nin dostunu dost, düşmanını düşman kabul etmek" esasını benimsedi. Bu kanun derhal iptal edilmelidir.

***

ABD, PKK için savaşmaktadır. En son Sincar (Şengal) operasyonunda, PKK için bizimle savaşabileceğini çok net bir dille ifade etmiştir.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde dinsiz, zalim, seküler ve tamamen Batı çıkarlarına hizmet edecek bir PKK/PYD devleti adı altında, Musul Kerkük petrollerini Akdeniz'e taşıma koridoru oluşturuyor. Bu koridor kurulduğu anda T.C.'nin ömrü üç beş yılı bulmaz yıkılır. Bunun için Türkiye derhal bu koridorda alan geliştirmeli. Afrin, Haseke ve Qamışlo bir an önce fethedilmeli.

Eğer Suriye sınırımızda oluşturulan bu PYD/PKK devletini bir an önce yıkıp dağıtmazsak, beş sene sonra Türkiye Cumhuriyeti bir devlet olmayacaktır.