Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2426.08
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Nisan 2017

Donald Trump'tan TESCİL telefonu

HAYIR'cıların, Batı ve AGİT tantanasını ve şamatasını bir kenara bırakıp milletin iradesinin ve zaferinin tadını çıkarmalı. Onları kendi hallerine bırakın. Çıkan Evet'lerin oranının düşüklüğü ile İstanbul, Ankara ve İzmir'de HAYIR çıkmasıyla avunsunlar.

Atı alan geçti

Her zaman olduğu gibi en net cevabı milletin iradesinin 'Baş' temsilcisi Baş Komutan verdi "Atı alan Üsküdar'a geçti!"

Okyanus ötesinden yine can sıkıcı 'temkinli' "AGİT raporunu bekliyoruz..." açıklamasının gelmesiyle evvel rahatsız olduysak da, akşamına Amerikan Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tebrik' telefonu ile 'hak teslim' edilmiş oldu!

Demokrasi destanı

Yüzde 90'lara varan katılımla bir kez daha demokrasi destanı yazan Türk halkı, başta Amerika olmak üzere nice demokrasi havarisi batı ülkelerinin yüzde 50'lere ancak varan katılımLa yine ancak onun da yarısını kılpayı geçerek iktidara gelme durumdayken, rüştünü ve iradesini bir kez daha ispatladı.

Yine Erdoğan'ın ifadesiyle "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar" vechile, Trump da Amerika'da benzer bir 'ablukaya' alındığından olacak ki Erdoğan'ı çok iyi anlamaktadır.

Seçildiği günden beri hiçbir iş yaptırılmayan Trump, bu girdabın içinden çıkmak için neredeyse teslim bayrağını çekmek üzere. Bir tarafta Suriye, ötede Kuzey Kore, özünde 'tacir' olan Trump'ın tabii davranış olarak 'barış ve menfaat, kar' güden anlayışı son günlerde kendi heves ve hırslarında olanlar tarafından 'savaşın' eşiğine getirildi!

Kuzey Kore krizi

Son 10 gündür Kuzey Kore ve Güney Kore sınırında adeta 'nöbet' tutar gibi devriye atan Dışişleri bakanı Tillerson'ın tutumuna Kuzey Kore 'savaş kapıda' diye cevap veriyor. Bu durum, elini avucunu ovuşturan dünya güçleri için bulunmaz nimet cinsinden ancak hesapları tutmayan Türkiye gibi 'çıkıntılık' eden yerlere türlü oyunlar kurmaya çalışıyorlar elbet. Bu işe maşa olan 'zavallı' güruhu da kendi çapında 'kahramanlık' oynadığını, hakkı hukuku savunduğunu sanıyor.

CHP'liler de bu doğrultuda YSK'nın mahkemeye taşınamayacak kararlarını AİHM götüreceklermiş! Sanki götürseler bir sonuç alacaklarmış gibi, kuru gürültüde yaygara koparmaya çalışıyorlar. Heyhat, bu afsun olmasa millette, az daha ikinci 'Gezi kalkışması' çıkarmaktır gayretleri, lakin öyle yağma yok artık!

Kan dökülmüş, can verilmiş 15 Temmuz destanı, memleketin her karışına düşmüş şehit canı ile bu millet iradesini hiçbir desiseye kaptırmaz artık. Doğu illerinde HDPKK'ya verilen en güzel cevap, hakikati bir kez daha tescillerken, batıda beklenenden düşük çıkan reylerin de elbet bir hesabı tutulur ve gereği yapılır, hem AK Parti hem de MHP tarafından. Bundan böyle uyum kanunları ve de 2019 seçimlerine hazırlık vardır.