Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2475.29
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Haziran 2019

Doğu Perinçek’in Peygamberimizi anlattığı kitap

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında bir kitap yazmış… “Hazreti Muhmed Silahlı Peygamberin Medeniyet Devrimi”

Kaynak Yayınları’ndan çıkan 118 sayfalık kitabın ilk bölümlerinde Sayın Perinçek, Tek Tanrılı Dinleri anlatırken, “İsrailiyyat” kaynaklı bilgilere yer vermiş. Sayın Perinçek, kendi bakış zaviyesinden Peygamberimizin DEVRİMCİ özelliklerine odaklanmış…

Zaman zaman ehli sünnet çizgisine uygun beyanlarını gördüğün Perinçek’in kitabından şunu anlıyoruz: “İslam medeniyeti kılıçla büyüdü” diyenler, haksızlık ediyor. Peki Sümer, Asur, Lidya, Frigya, Grek, Roma ve Bizans medeniyetleri silahla büyümedi? Kurtuluş Savaşı, silahsız mı kazanıldı?” Doğu Perinçek, “Eskiden beri tek tanrılı dine inanan Türkler, İslam dinini kılıç zoruyla kabul etmediler, zaten buna hazırdılar” demek istiyor.

Perinçek, kitabın ilerleyen sayfalarında her nedense çok farklı kulvarlara, siyasi alanlara ve mezhep ayrılıklarına değinerek konuyu dağıtmış. Ama sonlara doğru yaptığı şu tespit hoşuma gitti: “Bu millet, Türk ve Müslüman kavramlarını çatıştıran girişimlere değer vermez.”

Peygamberin Yolunda Biz

TÜRKİYE, Tufan Gündüz hocamızı, TRT-1’de yayınlanan “3’te 3 Tarih” isimli yarışma programıyla daha çok tanıdı. Sorulara getirdiği izahatlar ve paylaştığı bilgiler son derece faydalı oldu. Halen Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün Yeditepe Yayınlarından çıkan “Onun yolunda Biz” isimli kitabında, Peygamberimizin güzel hasletleri özlü söz biçiminde anlatılmış. Her sayfasında Efendimizin güzel huylarını anlatan Tufan Gündüz, Peygamberimizin yetimlik, çocukluk, gençlik, olgunluk döneminden, sosyal hayattaki düsturlarına kadar her müslümanda bulunması gereken güzel huyları o kadar naif cümlelerle anlatmış ki, imrendim doğrusu…

Anadolu Fatihi Sultan Alparslan

Selçuklu Devleti’nin en görkemli sultanıydı Alparslan… Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ve onlara yeni bir yurt kazandıran fatihti o… Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in TİMAŞ yayınlarından çıkan SULTAN ALPARSLAN isimli kitabı, Horasan’dan Anadolu’ya geçen Selçukluları anlatıyor. Hocamız, Osmanlı İmparatorluğu’nu tüm detaylarıyla anlattığı KAYI serisinden sonra, OTAĞ serisi ile de Osmanlı’dan önceki Türklerin tarihini anlatmaya devam ediyor. Prof. Şimşirgil, İslamiyet öncesi Türklerin hayat tarzından tutun da, Türklerin nasıl İslamiyeti kabul ettiğini anlattığı kitabında, Sultan Alparslan’ın fetih sevdasından, cesaretinden, ferasetinden, azametinden, merhametinden bahsederken, Müslümanlığa gönüllerini açan Türklerin, yeni kabul ettikleri bu dine nasıl sahip çıktıklarını ve dünyanın dört bir yayına yaymak için nasıl bir mücadele verdiklerini anlatıyor. Alparslan ve Malazgirt Savaşı’nı roman tadında okumak isterseniz bu kitabı kaçırmayın derim.