Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2436.01
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 May 2019

Dikkat kuşatılıyoruz!

ABD, daha evvel Sovyetler'e karşı uyguladığı askeri kuşatmayı şimdi bize karşı çeşitli bahaneler ileri sürerek ve etrafımızdaki ülkelere yığınak yaparak tatbik ediyor.

Hatırlayalım;

2014'ten bu yana Suriye ve Ürdün'e yığınak yaparak;Suriye’de Fırat’ın doğusunda modern bir orduyu donatacak evsafta silah,araç, gereç ve donanımı yığıp yaklaşık 75 bin kişilik bir orduyu teçhiz ederek,

Ekim 2017 'de Romanya'dan Bulgaristan-Türkiye sınırına personel ve çok sayıda silahlı savaş aracı sevk ederek,

Haziran 2017'de terörizmle mücadele bahanesiyle Gürcistan-TÜRKİYE sınırına yığınak yaparak ki bu yığınağın ana gayesi Ermenistan'ın korunmasıdır.Zira Ermenistan’ın Azerbaycan'a karşı yaptığı saldırılar nedeniyle Türk Ordusu'nun sağladığı eğitim ve mühimmat desteği,Türk Devletinin Azerbaycan’a verdiği siyasi destek Ermenistan'ın vaveyla yapmasına bunun sonucunda ABD’nin bölgeye yığınak yapmasına zemin hazırlamıştır.

Bölgede Türkiye karşıtı bir oluşumda Ermenistan bu yardımları bahane ederek taraf olacaktır. Ermenistan’da ki Türkiye'yi işgal haritalarını bu minvalde değerlendirmek gerekmektedir.

S-400’ler,Suriye meselesi ve ticari menfaatler icabı yakınlaştığımız Rusya’nın, böyle bir durumda Ermenistan safında yer alacağını söylemek abes olmayacaktır.Zira bölgesel konularda Ruslarla da ayrıştığımız meseleler vardır.Bunların başında Suriye gelmektedir. Cenevre görüşmeleri, Soçi ve Astana mutabakatlarına rağmen 4 çatışmasızlık bölgesinden birinde ABD’nin ÖSO’yu satması sonucunda , ikisinde Rus’ların süreçleri delen tavırları nedeniyle , dördüncü çatışmasızlık bölgesi olan İdlip’te ise durum her geçen gün muhaliflerin aleyhine evrilmektedir.İdlip,Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğünde olmasına rağmen 2018 Aralığından bu yana Rusya’nın hava desteği sağladığı rejim saldırısı altında. Bir diğer mesele ise 90’lı yıllardaki Rus-Çeçen savaşında Artvin hudut kapısını mücahitlere açtığımızı Ruslar unutmamıştır.Yeri ve zamanı geldiğinde bunu önümüze getireceklerdir.

ABD ,En son 22 Mayıs 2019'da Romanya, Macaristan ve Bulgaristan'da yapılacak uluslararası SABER GUARDİAN-2019 TATBİKATI'nı bahane ederek ve daha evvelki sevkiyatlarını POLONYA üzerinden yaptığı halde ve hiçbir tatbikatta bu denli asker silah, araç ve gereç kullanmadığı halde Dedeağaç’a 2000 asker, yaklaşık 700 araç, konteyner ,radar ve ekipman sevketmesi dikkate şayandır…

Doğu Akdeniz^deki milli menfaatlerimiz için harekete geçtiğimizden bu yana Yunanistan'ın ABD ile olan askeri dayanışması her geçen gün artıyor.Daha evvel ABD ve İSRAİL'in gözetleme uçakları Girit'teki hava üssünü kulanırken ilk kez adalar dışında ana karada ABD üssü inşa edilmiş oluyor.

Dedeağaç sınırımıza 60 km mesafede. Dedeağaç'a yerleştirilen hassas radar sistemleri ile Boğazlardaki hareketlerimizi,bütün Meriç hattı ve Trakya'da ki askeri faaliyetlerimiz ABD'nin takibine girmiş bulunuyor.

Rusya ile sıkıntı yaşamamak için ABD'nin Karadeniz'deki gözetleme uçuşlarında hava sahamızı kullandırmıyoruz.ABD Girit üssünü kullanmak zorunda iken şimdi Dedeağaç ile birlikte çok yönlü; hem kara ve hava ve hem de denizden ikmal imkanı elde etmiş bulunuyor.

Şu bir hakikat ki ABD maşalarıyla kontol edemediği ülkemize karşı düşmanca hamlelere devam ediyor.

Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor.Suriye savaşını uzaktan izleyen akbabalar Akdeniz'de Türkiye'siz bir denklem kurmaya çalışıyor.ABD ve İNGİLTERE, MISIR,İSRAİL ve YUNANİSTAN'dan oluşan bir menfaat çetesi kurdular.TÜRKİYE bu çeteye karşı ne pahasına olursa olsun milli menfaatlerini yedirmemeye kararlı.
Millet olarak her zamankinden daha ziyade devletimizin yanında olmalıyız...Allah milletimize ve devletimize YAR OLSUN.