Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2023

​Deve kuşu

Deve kuşu başını kuma gömer, kimsenin kendini görmediğini zannedermiş. Uluslararası algı oluşturucuları Türk kamuoyuna Irak ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili devekuşunun kafasını sakladığı bölgeyi zumlayarak koca gövdeyi gizleme maharetini gösterip burada devekuşu falan yok propagandasını pompalıyor. Dünyaya çıplak gözle bakmayı unutup algı operasyoncularının ekranından seyredenler de bu numarayı yutup asıl felaket gelene kadar hiçbir tehdit yokmuş gibi davranıyor. HDP-CHP ilişkisi üzerinden bölücü PKK terörünü en azından Suriye ve Irak’ta devletleştirene kadar Türkiye’yi uyutma hipnozu ile karşı karşıyayız. HDP’nin Kılıçdaroğlu aşkı da 14 Temmuz sonrasında terör örgütüne nefes aldırma planının diğer bir parçası.

Kim bu algı oluşturucuları diye sorarsanız, 14 Mayıs seçimleri öncesinde sadece twitterda bir milyon bold hesap oluşturarak Türk hükümeti ve devletini hedefe oturtanları kastediyoruz. Duhok’ta önceki gün düştüğü açıklanan terör helikopteri Türk kamuoyundan gizlenen devekuşunun gövdesinin bir kısmındaki perdeyi kaldırıverdi. İster istemez bu helikopter kimin, terör örgütüne bu helikopteri kim verdi gibi sorular soruldu. Her şeyden önemlisi pençe kilit harekatlarıyla kara yoluyla lojistiği kesilen terör örgütüne terörist, silah ve mühimmat bu yolla mı sevk ediliyordu sorusu.

Terör örgütünün Mersin Polisevi saldırısında paramotar, planör kullandığı bilgilerine birçoklarımız gülüp geçmiştir. Hatta hatta bilmem kaç kilometre içişleri, istihbarat ne iş yapıyordu propagandaları arasında üstüne üstlük teröristler aklanmak, güvenlik güçleri de suçlanmak istenmişti. Geçtiğimiz senelerde ABD-İsrail tarafından 80’in üzerinde teröriste sözde hava kuvvetlerini oluşturmak için paramotor eğitimi verildiği hatta hatta 2022 Aralık ayında Derik’e yapılan operasyonda teröristlere helikopter eğitimi verilen merkezin vurulduğu bilgileri sızmıştı. ABD teröristlere en rahat helikopter eğitimini Suriye’nin güneyindeki El Tanf bölgesinde verdiği bir başka gerçek.

Düşen helikopter Fransız yapımı Eurocopter AS350. Kaza sırasında bölgede bulunduğu söylenen ikinci helikopter ise adeta sırra kadem bastı. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, “Aslında (helikopter) KYB (Talabani) içindeki bir grup tarafından satın alındı ancak nasıl (PKK/YPG) SDG’ye ulaştığını bilmiyoruz” diyerek, terör örgütünün faaliyetlerine zımmen göz yumulduğunu ifşa etti.

Düşen helikopterle ilgili terör örgütünün yaptığı açıklamada ise, 15 Mart’ta Duhok’un Amedi ilçesinin çemanke nahiyesine bağlı Biryat köyünün dağlık bölgesinde saat 20.40 sularında PKK’lı üst düzey yöneticileri taşıyan iki helikopterden birinin düştüğü belirtiliyor. Helikopteri Şervan Kobani kod adlı terörist Abdo Mustafa Abdi kullanıyordu. Terör örgütü kazada 9 militanını kaybettiğini açıkladı.

Helikopterin düşmesi bizim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bazı dengeleri değiştireceğe benziyor. Malum Meral Akşener’in nazlanarak evet dediği Millet ittifakının adayı Kılıçdaroğlu HDP’nin ziyaret teklifini yanıtsız bırakmamış, 18 Mart Cumartesi günü HDP genel merkezine gideceğini açıklamıştı. 16 Mart Perşembe günü kimsenin anlam veremediği bir şeyler oldu. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ertelendiği duyuruldu. Erteleme ile helikopterin düşmesi haberinin bağlantısının kurulmaması için ise helikopter haberi kamuoyundan iki gün saklandı. Birçokları bu ertelemenin 18 Mart’ın Çanakkale zaferinin yıldönümü olması sebebiyle olduğu yorumunda bulundular. Hiçbir gerçeğin ilanihaye saklanamadığı gibi Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyareti erteleme sebebinin Dohuk’ta düşen terör helikopteri olduğu gerçeği ile yüzleşiverdi toplumumuz. Proje Kemal’in ABD-İsrail Projesi PKK’nın siyasi ayağı HDP’yi ne zaman ziyaret edeceği sorusunun cevabı ise, proje sahibinin (ABD-İsrail) fonladığı milyonlarca sosyal medya trolü ile fondaş gazetecilerin kamuoyunu hazır hale getirmesine bağlı.

Çin’in aracılığı ile Suudi Arabistan-İran yakınlaşması, Türkiye-Mısır ilişkilerindeki ilerleme, Türk Devletler Teşkilatı’nın kederde ve sevinçte bir olma mesajları ihtilafları derinleştirerek bölgede kalmak isteyen ABD’yi rahatsız ediyor. ABD’nin bu bölgeye ihtiyacı mı var sorusuna da, her Amerikan askerinin İsrail’in güvenliğini sağlama sorumluluğu olduğunu hatırlatarak cevap verelim. İsrail’in güvenliği için Irak, Suriye, Afganistan, Yemen, Libya’yı kan gölüne çeviren, Mısır’da darbe yaptıran Dedeağaç’tan Girit, Güney Kıbrıs’a kadar Türkiye’yi kuşatan bir ABD’nin Suriye ve Irak’ta yıllardır ne yapmak istediğini hala anlamayanların bundan sonra algı operasyoncularının ekranını da bırakarak direk gözlerini kapatmaları veya kör olmaları gerekiyor. Kanatları olup uçamayan, koca gövde ile yük taşıyamayan bu mahlukun kuma gömdüğü kafasına bakmaya devam etsinler. Saklı iş tutanların hamileliği erinde sonunda aşikar olurmuş. Proje Kemal’in önümüzdeki günlerde daha hangi sırları ifşa olur, göreceğiz.

18 Mart Çanakkale zaferi dolayısıyla, Milli Muharip Uçağımızı hangardan çıkaran, yerli ve milli jet uçağımız HÜRJET’i koşturanlara, uçaklarımızı yerli ve milli füze sistemleri mühimmatlarla donatanlara selam olsun. Biz yolumuzu devekuşu gibi kuma gömenlerle değil, Selçuklu kartalıyla yol alanlara yürürüz. Vesselam… Türk milleti ve devleti payidar olsun….