Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2432.87
BIST 100
9772.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Deprem afetinde çatlak sesler

6 Şubatta maalesef ülkemiz büyük ölçekli bir değil iki depremle birden sarsıldı. Bu afet; 10 ilimizi, 50 civarında şehrimizi, yüzlerce köyü, 13,5 milyon nüfusun yaşadığı geniş bir bölgeyi kapsıyordu. Bilim insanları ve tarihçiler buna ‘yüzyılın afeti’ dediler. Bilanço korkunçtu. Daha şimdiden hayatını kaybedenler 30 bini, yaralananlar ise 80 bini geçti.

Bölgede hava soğuk, insanlar aç ve susuz. Kalacak yerler yıkılmış veya riskli. Ülkemizden ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen arama kurtarma ekipleri depremden bu yana enkazlardan hala canlı insan çıkarıyor. Devletimiz AFAD ve Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere tüm gücüyle orada. İHH, Hayrat Vakfı ve daha pek çok sivil toplum kuruluşları, belediyeler vb. kısacası tüm milletimiz dünyaya örnek bir dayanışma gösteriyor.

İyi niyetli insan ve kuruluşlar bu durumda ne yapar? Elimden ne gelir diye düşünür, bir şeyler yapmaya çalışır ve en azından çalışmalara moral ve başka destekler verir.

Ancak kötü niyetli bazı terör örgüt taraftarları, kimi siyasetçiler ve gazeteciler, bir de bilhassa sosyal medyada yuvalanmış yapılar, şer niyetli troller hemen devreye girdiler. Daha deprem olur olmaz yalan yazmaya, algı operasyonu yapmaya, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümete, idarecilerimize suçlamalarda bulunmaya ve iftiralar atmaya başladılar. Hatta bunu kampanya haline getirdiler.

Bunların engelleme ve moral olarak çökertme çabalarıyla uğraşmak bir yana hırsızlarla, arsızlarla, soyguncularla, şerefsizlerle mücadele de cabası.

Bunların amacı şer, niyetleri kötü maalesef. Buna rağmen her şey devletimizin kontrolü altında. İnsanlarımız büyük fedakârlıkla depremzedelere yardımcı ve destek olmayı sürdürüyorlar. Hem de güler yüzle, şikâyeti bırakın büyük istek, samimiyet ve mutlulukla bunu yapıyorlar.

Emeği geçen herkesi tebrik ve teşekkür ediyoruz. Onlar bu milletin merhamet, yardımlaşma ve zor gün dostu olduğunun kanıtı ve anıtıdırlar.