Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2440.86
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Haziran 2015

Demirtaş'la Rapsodi

Hah, 'Emin Dayım' da HDP'ye desteğini 'ima' etti, ima ediyorki yarın rahat 'kıvırabilsin!'

Bu arada Amerika soğuk savaş döneminin en önemli kalelerinden birini daha ele geçirdi. Küba geçen hafta teröre destek veren ülke listesinden çıkarıldı.

İran'la geçtiğimiz ay yapılan anlaşmadan sonra müzakerelerde son aşamalara gelindi. Etrafa gülücükler dağıtan John Kerry, İran dışişleri bakanı Cevad Zarif ile yapılan görüşmenin 'çok iyi geçtiğini' açıkladı.

Hayret, tam da bu hengamda New York Times önderliğinde Türkiye aleyhinde 'demokrasi' naraları atılmaya başlandı.

Oysa, tamamen barışcıl gösteri yapan toputopu 200 kişilik gruba biber gazıyla müdahele eden ve apartopar, karga tulumba gözaltına alınan göstericilerin ülkesinden, istisnasız her gün polisin birini öldürdüğü ve onun önde gelen medyasından bahsediyoruz.

Bu olup bitenler arasında geriye doğru düşünürken, milletimin hafızası ve hasletlerinin temsilcisi gibi hissettim nedense.

Önceleri yazmak için, hele de 'köşe yazısı', ciddi yazmak, hem de bayağı ciddi yazmak gerekir sanırdım. Başkaca yanılgım da bilgi sahibi olmak en azından 'dürüstlüğün' bir ucundan tutmak falanu2026

Beni yazmaktan alıkoyan bu umdeler meğer başkası için 'serbestlik', ötesi, serbestlik adı altında 'pespayelik' ve 13 yıl boyunca hükümete küfretmek, kırkyıl boyunca 'Atatürk pazarında' parsayı toplamak, gerekirse 'vatana hıyanetmiş!'

Bir diğer özlemimiz de 'safların' belirgenleşmesiydi. Tahminim, gelinen son noktada, şeksiz, şühesiz ve de tereddütsüz herkes safını belirlemiş durumda.

Bu, bu kadar böyledir ki, Fatih'e küfredenle, eh işte Fatih'e hakkını veren, sözde din adamıyla ibnu2026 elinde silah, terör yapanla, aydın ve demokratu2026 hepsi aynı safta!

Siz bakmayın birilerinin sözde 'kararsız seçmenin' aklını çelme numaraları çekmesine! Kararını veren verdi. Siz hıyanet tarafında, millet ise vatansevdasının yanında.

Ha, doğrudur, bazı kararsızlar hangi muhalefetin hangi menfaatine yazılacağına şaşırmış olabilir. İbre 'popstar alaturka' yıldızı 'Selocan'dan' yana ağır basıyor. Hem belli mi olur, yarın bu tazyikle CHP'den boşalacak meclise girecek de HDP olur! CHP tarihinde 200 'Aydın' partiye destek açıklaması yapmamıştır. Bu gerçeklik üzerinden düşünecek olursak 'Guruların Atillası' da CHP'ye pek fayda vermemiş, o akıl dolu mizahı bir işe yaramamıştır yav!

Aslında yapılacak olan, bir grup adamıyla dağa çıkmak ve, ya bize oy verirsiniz yahut 'demokrasi' gelmez demek olmalı.

Kala kala 1 hafta kaldı. Ak 'oyun', kara 'oyun' meydana çıkacak elbet. Sonucun ne olduğunu gördükleri için hile ayağına yatıyorlar tıpkı başkanlığı Erdoğan'ın kazanacaklarını bildikleri için itiraz ettikleri gibi.

Herif 'Yıllardır halkla beraberiz' diyor, anlıyamadığın 'halk sizle beraber değil işte' a şaşkın!


@yusufserce twitter.com/yusufserce