Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.18
BIST 100
9068.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ocak 2015

Demekki Mesele Tuğçe Kazaz Değilmiş!

Programda Kemalist Soner Yalçın'dan akla ziyan sözler duyduk: 'Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkmak için inadına 'mini etek, dekolte' giyeceksiniz' diyor.
Uğur Dündar, Tuncay Özkan, Yaşar Nuri Öztürk ve Soner Yalçın'ın katıldığı, Halk TV'de yayınlanan programda ilginç diyaloglar yaşandı. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkılması çağrısı yapan Soner Yalçın, kadınlara seslenerek, 'Saçınıza başınıza dikkat edeceksiniz. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz' dedi. Yalçın'ı tamamlayan sözleri ise Uğur Dündar sarf etti: 'İnadına kızlı erkekli oturacaksınız.'
Kemalist diktanın son çırpınışlarının bakiyesi son bir umutla neye sarılacaklarını şaşırmış şekilde 'mini etekten' medet umacak hale düştüler.
Cumhuriyetin zorunlu olarak yetiştirdiği son seçkinlerden oluşan zümre sözde 'halk' kelimesini isminin başına, sonuna, ortasına alarak halkı yanında kendilerine destekçi gösterme azmindeler. 'Halk' için hiçbir şey üretemeyen aksine halkın sırtından geçinip, üstüne bir de tahkir eden, kendini memleketin sahibi gören zümre işi etek boyuna kadar düşürdü.
Cumhuriyet 'halk' partisi, 'halk' evleri, halkın arenası vs' ve fakat anlamak istemedikleri bu iş öyle yazmakla, zorlamakla, dayatmayla değil halkı, değerleriyle sindirmekle olur! Onun içindirki daha ilk 'halkın eline rey silahı' geçer geçmez bu dayatmalara karşı tepkisini gösterdi! Bu bu kadar böyledir ki, halk kahramanı Mustafa Kemal bile kendi kurdurduğu partileri 'Serbest Fırka ve Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını' kapattı.
He, ikincisi kendi kendini kapattı, tabii! Halk için halka karşı mücadelenin kazanıldığı, kazanılsa bile paidar olunduğu görülmüş şey mi?
Ama 'Bizim halk cahil, bizim halk 'bidon kafalı' bunları eğitmek şart! Değil mi? E 90 yıldır(reklam arasında) eğitseydiniz ya! Tayyip mi engel oldu yoksa ısrarla 'halk' diye sağınıza solunuza yaftaladığınız aslında burun kıvırıp sadece işinize geldiğinde hatırladığınız, ülkenin de, devletin de hatta bir adım ötesi rejimin de gerçek sahibi. halk mı?
CHP eğer halkla bütünleşmek istiyorsa yahut seçimlerde reyini arttırmak istiyorsa en azından göstermelik de olsa halkın değerlerine saldıran bu insanlardan kurtulmalıdır.
Benim de takdir ettiğim, çok güzel, halka yönelik bir takım, özellikle Deniz Baykal ile başlıyan, en azından halkın değerlerine saygılı olan 'çarşaf' gibi açılımlar yaptı ve ülke için önemli bir değeri, bulunduğu yer neresi olursa olsun hiçbir şekilde duruşunu bozmayan Mehmet Bekaroğlu'nu bünyesine kattı. Bunun kıymetini bilip bu doğrultuda ilerlemesi elzemdir.
Yoksa bunlar gibi, hani laf atıyorlar ya 'başörtüsü bir parça bez' diyen müptezellerden, bak şimdi o bir parça bez 'mini etek' boyuna düştü!
Bakalım daha da düşüp 'asıl açılımlar' gerçekleşecek mi? Eh abazanlara gündoğdu fena mı? Bir de halkı düşünmüyorlar diyorsunuz! Ama bunda da bir tehlike var ha!, benim korktuğum bazı Kemal ablalar 'görüntü kirliliği oluşturup' halkda tam tersi bi tepki yaratmasınlar. 'Iyi ya aile planlamasına katkıda bulunurlar' diyorsunuz değil mi? Sizi hınzırlar!
Her şekilde halka ziyan yani!
Işin asıl sancılı boyutu halk artık ya Mustafa Kemal'in de tamamen bunlar gibi düşündüğüne kanaat getirecek yahut bunların artık iyice zıvanadan çıktıklarına!
Diğer taraftan bi de bakıyorsunuz, Tuğçe Kazaz'a karşı bu Kemalist elitin saldırganlığı. Meğer Tuğçe Kazaz'ın suçu, aslına dönmek 'halk gibi' olmak istemesiymiş. Yoksa istedikleri gibi 'mini etekli' olsa pek makbul ve müteber' mi?!
Inanın yine yaranamazsınız, bunun yanısıra bi de halkın değerlerine ve ülkenin seçilmiş hükümetine de ayrıca karşı da değil 'savaş açmış olacaksınız!'
Bunlar
Kim demiş Avrupa insanı medeni
Ne edep kalmış ne haya çırılçıplak bedeni
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni
Desenize hayvanlar sizden daha medeni..!
[Mehmet Akif Ersoy ]
Hangi birini anlatayım dostum? Bir yanımda onanmaz acılar, diger yanda sinanmaz davalar.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.
@yusufserce twitter.com/yusufserce
 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan