Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.70
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Demek ki oluyormuş

LiGLERDEKi sıralamaya odaklanıyoruz. Puan sıralamasına bakıyoruz. Büyük takımların alt sıralardaki yerleri taraftarları üzüyor veya şaşırtıyor. Hele Fenerbahçe’nin yerine bakınca ensemiz kararıyor. Yorumlarımız acımasız hale geliyor.

Değişimi görmek içselleştirmek geriyor. Son Dünya Kupası’nda gördük ki, büyük futbol devi ülkeler küçüldü ve toz olup gittiler. Yeni takımlar kendini gösterdi ve ayakta kaldılar. Mesela Brezilya, Arjantin gibi devler adları bile unutuldu.

Fransa, Almanya, İtalya, İspanya niye gündemde? Biraz kafa yoralım. Bir “ekol, akım” oluşturdular, sistem ortaya koydular. Altyapıya ağırlık verdiler, gençleri eğitip donanımlı hale getirdiler. Onları sahaya sürdüler, netice aldılar.

Her alanda olduğu gibi, bizde “yabancı hayranlığı” denen hastalık var ve değişik zamanlarda kendini gösteriyor. Paralarımız, zamanımız yabancılara hayranlık yüzünden heba oldu. Netice alabildik mi? Hayır. Derwall, Hagi gibi o misafir (öğretmen) yabancılara sözümüz olamaz. Onlardan çok şey öğrendik. Öğrencileri hala sahalarda top koşturuyorlar ve göğsümüzü kabartıyorlar. Bizim üzüntümüz ülkemizi “emekli cenneti” gibi görenleredir.

Trabzon-Fenerbahçe maçında odaklanmamız gereken alt yapıdan gelen gençlerdir. Trabzon’da Hüseyin, Uğurcan vb. gençlerimiz harika oyun sergilediler. Adını hatırlayamadığımız nice altyapıdan gelen evlatlarımızı en kalbi duygularla selamlıyorum.

Bu gençleri eğitip önlerini açmak gerekir. Ancak onların da “kedilerini keşfedilmemiş yetenek” sanmamaları ve böbürlenmemeleri gerektiğini bilmeleri elzemdir. Aksi durumda yok olup giderler. Liglerin tarihi bunun örnekleriyle doludur.

Altınordu Kulübü’nü unutmayalım. Liglere çok sayıda alt yapıdan öğrenci verdi, şahane futbolcular hediye etti. Sayıları çok olan futbolcularımızı saygı ile selamlamak isteriz. Diğer kulüplerimiz de bundan ders çıkarmalıdır.

Not: Giresun-Bulancak-İnece Köyü’nün yol problemi var. İnece Köyü-Giresun arasında 1700 metrelik bir mesafe var. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Giresun’a ve köyümüze ekonomik, sosyal getiri olacaktır. Milletvekillerimiz Kadir Aydın ve Sabri Öztürk çaba gösteriyorlar. Ancak bürokrasiyi bir türlü aşamıyoruz. Biz yazmayı sürdüreceğiz. Onlar direndikçe biz dertlerimizi yazıya dökeceğiz.

Sonuç: “Alt yapıya ve gençlere ağırlık veren milletler uzun süreli başarı elde ederler.”