Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.39
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Dekanlığa veda ederken

UZUN süreden beri “Spor Psikolojisi ve Psikiyatrisi” ile ilgileniyoruz. Hekim olup da bu alanla ilgilenen ilk uzmanlardan birisi olmak bize kısmet oldu. Konu ile ilgili çeşitli yazılar kaleme aldık, konferanslar verdik, dersler anlattık. Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi yetiştirdik.

Profesyonel olarak sportif etkinlik içinde bulunmadık. Ancak kendi çapımızda amatörce sportif faaliyetlere katıldık. Sporun yöneticilik ve eğitim dilimi ile ilgilendik mesela Okçuluk Federasyonu’nda görev aldık. Beden Eğitimi ile ilgili seminerler sunduk.

Zeytinburnu Spor Kulübü’nün yönetiminde bulunduk. Burada çok kıymetli deneyimler ve arkadaşlar edindik.

İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü’nün Yönetim Kurulu’nda görev aldık. Bir dönem bu kurumun Genel Sekreterliğini de üstlendik.

Basketbol Federasyonu’nun Sağlık Kurulunda uzun süre görev yaptık.

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu’nda üye olarak bulunduk. “Psikolojik Performans Danışmanlığı” kursunu düzenleyenler arasında yer aldık. Bu kurslardan mezun olanlar takımlarda çalışmaya başladı.

Hekim kökenli birçok akademisyenin yetişmesine katkı verdik, tez yöneticiliğini yaptık.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’nda “Spor Psikolojisi” ve “Psikomotor Gelişim” derslerini anlattık. Bunları maddi hiçbir karşılık beklemeden yerine getirdik.

“Sporun Psikolojisi ve Sosyolojisi” kitabını kaleme aldık. Bu kitabımız epeyce baskı yaptı. “Spor Psikolojisi” konusunda çok sayıda konferans verdik, yazı kaleme aldık.

“Spor Psikolojisi ve Psikiyatrisi” konusunda dersler veriyoruz. Bu dersi alanların sayısı arttı. “Spor psikiyatrisi” gündeme geldi. Türkiye’nin “İlk Spor Psikiyatristi” ilan edildim.

Spor ile ilgili kongreler ve seminerler düzenledik. Bunlara katılım epeyce oldu, bildiriler sunuldu. Spor psikolojisi yeni bir ihtisas alanı durumuna geldi.

25 senedir spor ile ilgili yazılar kaleme alıyoruz. Değişik gazetelerde yazıyoruz. En son Milat Gazetesi sayfalarını bize açtı.

Nihayet gün geldi, kısmet oldu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na atandık. Bu tayinde onayı bulunan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak’a teşekkür ederiz. Süreçte rolü bulunan dostumuz ve meslektaşımız Prof.Dr. Mert Savrun’a da teşekkürümüz vardır. Meslek hayatımızın son devresini Dekanlık görevine getirilerek onurlandırıldık.

Dekanlık görevimiz sırasında daha çok mevcut düzeni devam ettirdik. Bizden önce yönetim rayına oturmuştu. 20 yıllık kurumda 16 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptık. Kuruluş ve daha sonraki yönetim aşamasında biz de emek vermiştik. Prof.Dr. (Turgay Atasü, Nail Kır, Atilla Erdemli ve bendeniz) yönetim kurulunun ilk üyeleri idik. İlk müdür Prof.Dr. Selami Gözenç’ti. Prof.Dr. Bülent Bayraktar dostumuzun çok emeği geçmiştir.

Fakülte olduktan sonra Prof.Dr. Bülent Bayraktar ders sistemini kurallara bağladı. Biz de bunu sürdürdük.

Biz “kurumsal kimlik”, “aidiyet” fikrini geliştirmek için çabaladık. Bu amaçla “mezunlar platformunu” devreye soktuk. Kurum dergimizi faal hale getirdik. Akademik kadromuz zenginleşti, yeni öğretim üyelerimiz yetişti. Ülkemizin yetenekli gençlerinin çoğu bizi tercih ettiler ve onlara eğitim verme şansını yakaladık.

Dekanlık görevini sürdürürken herkesin yardımını gördük. Yardımcılarım Prof.Dr. Bilge Donuk’a, Doç.Dr. Ayşe Türksoy Işım’a ve Fakülte Sekreteri Emine Halaç’a teşekkür borcumuz vardır. Bir teşekkürümüz de öğretim üyelerine, akademik ve idari personeledir.

Sonuç: “Sporun gelişmesi eğitime, eğitimcilere ve onu talep edenlere bağlıdır.”