Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.49
Gram Altın
2475.42
BIST 100
9636.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Temmuz 2016

Darbeyi yapmak isteyenler darbelendi

Türkiye zaman zaman askeri darbelerle darbelendi ve geriye gitti. Halkımız sayın Reisicumhurun 15.07. 2015 gecesi yapılması planlanan bir askeri darbeyi haber vererek halkı sokaklara çıkmaya çağrı da bulundu ve çok kısa bir zamanda sokak ve caddeler insan seline dönüştü. Halk askerleri değil başta sayın Reisicumhur ve siyasi otoriteyi dinledi. Cadde ve sokaklar insan seline dönüştü. Bütün ülkede darbeye karşı adeta bir ayaklanma başladı. Halk bazı askerleri tankların üzerinden indirdi, silahlarını ellerinden alarak güvenlik kuvvetlerine teslim etti.

Silahlı olmayan halkımız tankların altına yatarak, uçaklardan ve helikopterden atılan bomba ve mermilere kendini siper edip, gözünü kırpmadan ölüme meydan okudu. Cansiperane bir mücadele verip masumane öldürülen 161 şehit ve 1400 kadar yaralı ile dünya da belki örneği bulunmayan bir kahramanlığa imza attı. Allah mazlumen öldürülen tüm şehitlere rahmet eylesin.

Geçmişte halkın tanımadığı ve seçmediği bazı komutanlar: yaptıkları askeri darbeler sonucunda Reisicumhur, Başbakan, Bakan, Milletvekili ve daha devletin bir çok üst kademesinde görev alarak silah zoru ile elde ettikleri bu makamlarda oturdular. Hiçbir denetime tabi olmadan ülkenin kaynaklarını kendi malları gibi kullandılar. Hesap sormak isteyenleri hesaba çektiler.

15.07.2016 günü gecesi halkına, polisine, hatta kendi askerlerine karşı bir katliam başlatmak isteyen ve halkın mukavemetiyle derbeder hale gelen ihtilalcılar hiçte hesap edemedikleri bir halk hareketi ile şaşkın ve perişan bir hale gelip yakalandılar.

Bu son darbe teşebbüsüne karşı büyük bir azim ve metanetle direnen başta Sayın Reisicumhur, hükümet erkanı, muhalefet partileri, darbecilere muhalif olan güvenlik kuvvetleri ve halk yekvücut haline geldi.

Siyasi partilerimiz kendi aralarındaki ihtilafı bir kenara bırakıp, bir bütünlük halinde darbecilere muhteşem bir gözdağı verdiler. Hiç bir siyasi hareket darbecilerin yanında yer almadı.

Darbecilerin ellerindeki silah teçhizat, hatta giydikleri iç çamaşırları bile parasıyla alan milletimize karşı darbecilerin yaptığı saldırılar asla unutulmaz ve tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır.

Aziz milletimize büyük geçmişler olsun, inşallah bu hadiselerden ders çıkarıp birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirip, aramızdaki ihtilafları bertaraf ederek tarihin altın sayfalarına bir imza daha atmalıyız

Şu husus çok iyi bilinmelidir ki, bir Nato ülkesi olan Türkiye'nin Silahlı kuvvetleri geçmişte yaptığı bütün darbeleri başta Amerika olmak üzere diğer batılıların onayı ile yaptığını açıkça ilan etmiştir.

Türkiye de başarısız olan son darbe hareketinin Amerika'da bağımsız olması asla düşünülemez. Apoy'u Kenya da yakalayıp Türkiye teslim eden Amerika, Amerika da ikamet eden ve Türkiye'nin bütün çaba ve taleplerine rağmen Fethullah Gülen Türkiye'ye şimdiye kadar iade edilmemişse, bunun çok ciddi sebepleri vardır.

Türkiye 'de ki son başarısız darbe Amerika'nın siyasi tutumunu değiştirebilir ve Fethullah Gülene ihtiyacı ve belki de kullanacağı bir alan kalmamış olduğundan yakın bir zamanda Türkiye'ye iadesini gerçekleşebilir.

Eğer darbeciler Türkiye de başarılı olsalardı hiç şüphe etmiyorum binlerce insanın kanı sel olup olacaktı.

Acımasız ve kuralsız hareket eden darbecilerin bu vahşi ve terörist hareketlerini her kes çok iyi anlamalıdır. Kendi komutanlarını bile esir alarak her Türlü işkenceye tabi tutanlar acaba halka neler yapmazlardı. Allah milleti korudu,

A.Kadir İkbal