Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2426.34
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ekim 2016

Darbenin başarısızlığı planı değiştirdi

Bu millet, 15 Temmuz'u 16 Temmuza bağlayan gece tankların önüne yatarak destan yazdı. Hem demokrasisine hem vatanına, milletine hem toprağına hem dinine sahip çıktı. Ama 15 Temmuz'un çok daha büyük çok daha farklı bir sonucu daha oldu. Bu köşeden aylardır yazıyoruz. Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz.

Bizler nasıl Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, hainlerini, kaçanları, kaçmayanları, malını mülkünü vatanı için feda edenleri konuşuyorsak bundan 100 yıl sonra da bizleri aynı şekilde konuşacaklar. Siz tarihte nasıl anılmayı istiyorsunuz? Bir hain olarak mı, vatansever olarak mı? Dinine imanına sahip çıkan biri olarak mı? İşte bütün mesele bu.

Hain olmanın yolları açık ve yapacağınız belli. Bu konuda istekli olana ben çok fazla yol gösteremem. Ama kahraman olmanın yolu gayet kolay.

Aslında çok kolay olmasa da çok zor da diyemem. Pergelin bir ayağını Osmanlı'ya, Türkiye'ye, bizim kadim medeniyetimize koyarsanız diğer ayağınızı koyduğunuz yer sizin kendi kahramanlık destanınız olacaktır.

Batılıların sözüne güvenilmeyeceği artık net olarak anlamış bulunmaktayız. Sakarya Üniversitesi'nden Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu Hoca Musul'un Birleşmiş Milletler kararı gereği anlaşmalarla Türkiye'ye ait olduğunu ortaya çıkardı.

Tabii ki şimdiye kadar bizleri yönetenler de biliyorlardı ama neden bugüne kadar bu konuda bir girişim yapmadılar akıl alır gibi değil. Zaten bunlara "Musul bizim" deseydik de "Al kardeşim sen haklısın" diyecekleri yoktu ama en azından bir kez daha dünyaya rezil olurlardı o kadar.

15 Temmuz gecesine dönelim. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki uzmanların sonuç diye adlandırdıkları birçok olay bir süre sonra başka bir sonucun sebebine dönüşmekte.

15 Temmuz da bunlardan biriu2026

Biraz açalım: El Kaide'nin ortaya çıkışı Müslümanlara yapılan baskı şiddet üst başlığında Irak'ta Amerikan askerlerinin insanlık dışı uygulamalarınin sonucuydu.

Sonra bir baktık ki El-kaide DEAŞ'ın kurulma nedeni oluverdi. Yani DEAŞ da El Kaide'nin bir sonucuydu.

Sonra DEAŞ'ın, Suriye ve Irak topraklarını daha da küçük parçalara bölmek için bir sebep olduğunu anladık. Ve DEAŞ sebebi ortaya bir de Haşdi Şabi sonucunu çıkardı.

Ama öyle görünüyor ki bunlarda yine Musul Kerkük operasyonları sonucunda arada kaynayıp gidecekler.

İşte tam bu noktada 15 Temmuzun anlamını atlamamak gerekiyor.

Öyle görünüyor ki 15 Temmuz Ortadoğu'nun daha kolay parçalanmasının bir nedeni olarak kullanılacaktı.

Türkiye'de yabancı mihrakların ele geçirdiği yönetime yerleştirilmiş kuklalar bugün Musul'da Kerkük'te Telafer'de Samarra'da yaşananları onların istediği şekilde değerlendirecek, akan kanı uzaktan izlemekle yenitecekti.

Bu sırada belki Türkiye de karışacak ve yurtdışı müdahale NATO üslerinin güvenliği gerekçe gösterilerek kaçınılmaz hale gelecekti.

İşte 15 Temmuz Şehitleri, gazileri, o gece sokağa çıkanlar, sokağa çıkmasada çıkanlara dua edenler bunu başardı.

Kendinizle Gurur duyabilirsiniz