Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2498.66
BIST 100
9451.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Aralık 2022

Darbe üstüne darbe

Değerli okurlarım, bir kez daha zor ve zahmetli günlerin içinden geçiyoruz.

Geziden 15 temmuza, ABD ve dış mihrakların içerde ve dışarda çıkarmak istediği kargaşadan, PKK ve destekçilerinin hile ve hurdalarına kadar son 5-10 yıl içerisinde milletin başına bela olan sayısız arbede ve kaos günleri yaşadık ve hala da yaşıyoruz.

Hâdimler bol olunca, hainlerin tüm çaba ve gayretleri boşa çıkıyor.

Cuntacılardan ve askeri vesayetten ümidini kesenler şimdide yargının verdiği kara üzerinden milletimizin sinir uçlarına dokunmayı deniyorlar.

Ülkemizde yaşanılan garabetlerin yarım asırlık süre içerisinde cereyan edenlerini bizzat yaşayarak müşahede eylemiş bir vatandaş olarak bu sisli günlerde yaşanılacak olanları kısmen tahmin edebiliyorum.

İşkembeleri gaza patlamak üzere olan malum bir kesim bugünleri bahane ederek ulu orta sağa sola gaz boşaltarak etrafa pis kokular yayacak ve millet sabır silahı ile bu sürecinde diğerleri gibi geçmesini bekleyecek.

Perşembenin geliş aslında çarşambadan belli olmuştu.

Haddini bilmez hadsizler, münferit bir olay üzerinden bir kez daha dine diyanete saldırarak malumlarına ilam oluşturmuşlardı.

Kendi gözlerindeki mertekten görme özürlü olan malum kesim başka gözlerdeki çerçöpü bahane ederek kişisel münferit hataları yapanlar üzerinden dinimize olmadık iftiralar atmışlar, milletin kutsalına olmadık hakaretler yapmışlar ama millet her zaman olduğu gibi yine sabretmiş.

Milletin kahır ekseriyeti son yıllarda yaşadığı garabetlerin nedenini niçinini biliyor.

Gezi olaylarını çıkaranlar amaçlarının ağaç olmadığını istedikleri ile açık etmişler ve İstanbul havalimanının, üçüncü köprü ve Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden yapılmasına karşı çıkarak bu projelerin derhal durdurulmasını talep etmişlerdi.

17- 25 Aralık FETÖ yargı darbesini yapanlarda Marmaray başta olmak üzere ülkemizin medarı iftiharı birçok projeyi yolsuzluk var bahanesi ile durdurma hatta iptalini isteyerek niyetlerini belli etmişti.

Aynı güruh hızını alamayıp 15 Temmuz akşamı ülkemizi üç parçaya bölecek dış destekli darbe girişimini başlatmıştı.

Millet tüm bu ve benzeri kalkışmaları metaneti ile gözlemleyip yerinde ve zamanında taşı gediğine koyarak oturun oturduğunuz yerde diyerek had bilmezlere haddini bildirmişti.

Seçim yaklaştıkça; entrika, yalan, dolan, olgusuz algı gibi birçok garabetle milletin aklı ile alay etmek isteyecekler ama her zaman olduğu gibi, günü ve saati geldiğinde, millet yine oturun oturduğunuz yerde fazla gürültü çıkartıyorsunuz diyecek.

Değerli okurlar kavga değil barışı tercih edelim.

Mümkün olduğunca sağdan soldan gelen bilgileri akıl süzgecinden geçirerek aklıselimimiz ile irdelemeye çalışalım.

Hata ararken öncelikle kendimizden başlayalım.

Milleti akılsız zannedenlere gülüp geçelim.

Vatandaş olanı biteni ibretle ve hayretle izliyor.

Maksadınızın üzüm yemek olmadığını da biliyor.

Bildiği içinde oynadığınız tiyatro oyunun ibretle seyrediyor.

Oyuncular arasında mahkûm olmuş bir surattan çok mutlu olan yüzler var

Oyuncular ve seyirciler oyunda oynaşta olabilir ancak vatandaş durumun giderek kötüye doğru hızla gittiğini görüyor.

Milleti koyun zanneden belediye yetkilileri, İstanbul sayenize her yönden giderek daha yaşanmaz bir belde haline geliyor. Geçmişe rahmet okutmak yerine görevinizi yaparak kaybettiğiniz itibarınızı daha fazla zedelemeyin.

Şakşakçıların görmesi mümkün olmayabilir ancak durum bu maalesef.

Amalı, fakatlı, lakinli cümlelerle daha fazla oyunu sürdüremezsiniz.

Benden söylemesi.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.