Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Aralık 2022

Danışman hakkını arayacak insanlar aranıyor

Bayram Coşkun yazdı...

BM Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul edilmiş ve insan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adımı olması nedeniyle, 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Asgari ücret düzenlemeleri, EYT, enflasyon, iyileştirmelerin konuşulduğu bu günlerde, yaşam şartlarının e iyi olması için canla başla çalışan devletimiz ve hükümetimiz, vatandaşlarımıza en iyi şekilde, imkanlar dahilinde sistemler geliştirmeye çalıştığından, reformlar hazırladığından, kimsenin şüphesi olmasın…

Çünkü ülkemizin Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, kendi danışmanına (danışmanlarına) ve Denizli’ye haksızlık yapmaktadır.

Sayın, CHP’li Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 15 bin TL olan danışman maaşından, 5500 TL danışmanına, 5500 TL şoförüne verirken, 4 Bin TL’de ise nereye harcadığı bilinmemektedir.

Evet danışman maaşını eksik vererek, sigortasız ve aynı maaştan bölerek başka bir kişiyi de çalıştırmakta ve hatta kendisi de bu paradan aldığı iddiaları Denizli’de yerel basında yer aldı.

Devletimizin, TBMM’nin her milletvekiline sunduğu 2 danışman 1 şoför hakkını nasıl kullandığı hakkında bir fikrimiz yok.

Kendi danışmanına dahi tam ücret vermeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, nasıl olacak da insan hakkını savunacaktır.

Gelelim işin ortaya çıkış şekline, asgari ücret 5500 TL iken, 15 bin TL’den, 5 bin 500 TL alan danışman maaşına zam istiyor.

Zam beklerken de işinden oluyor. Gerçek maaşının 3’te birini almasına rağmen, sadece zam isteyen bu danışmanın “Hakkını istediği için işine son verilmiştir”.

Sayın Gülizar Biçer Karaca’ya 10 Aralık tarihinde bu olayı hatırlatmak isterdim. İşten çıkardığı danışmanı yanı sıra, o danışman ile birlikte tek maaşı bölüşende bir şoför var. Onun parası sosyal hakları ne durumda hiç haberimiz yok.

Gönül ister ki Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yanında çalıştığı 2 danışmanının da aylar boyunca, gerçek maaş hakkının tamamının geri ödenmesini (15’er Bin TL’den iki danışmana da ) ve bu sayede de iki danışmanın ALIN TERİ HAKLARININ İADE EDİLMESİNİ istiyorum.

CHP’nin Denizli’deki bütün mahalle, ilçe, il, Ege, Ankara ve Genel Merkezde dahil olmak üzere bu paranın, danışmanlara HAKKIYLA geri ödenmesi konusunda İNSAN HAKLARINI SAVUNAN bir tavır almasını bekliyoruz.

İNSAN HAKKINI ARAYACAK İNSAN ARIYORUZ…VARMISINIZ

Ayrıca Bir maaşla iki danışman çalıştıran Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 3 danışman hakkını ise nasıl kullandığını ve Denizli HAKKINI koruması gerektiğini de hatırlatmak isteriz.