Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2437.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Eylül 2020

​Damdan düşeni getirin!

Hayatta en önemli kararlarımızdan biri doğru bir eş, diğeri güzel bir iş, diğeri de sağlıklı bir aştır. Eşimizi iyi seçersek büyüklerimizin tabiri ile vezir, işimizi iyi seçersek mutlu, aşımızı iyi seçersek sağlıklı oluruz.

Eşimizle beraberliğimiz muhabbetle oluşan gönülde yer eden sevgi yani meveddet ve akabinde oluşan merhamettir. Bu da bedenlerimizi sükûnete uğratır. Sakin bir hayat sunar. İşimizdeki başarımız gayet ve çalışmamızla, yemeklerdeki lezzet de emeğimizin ürünüdür.

Gerek meveddet ve merhametimiz, gerek gayret ve çalışmamız, gerekse emeklerimiz tecrübelerle elde edilir. Bunun için ısrarla, her şeye rağmen devamlı kendimize güvenerek, yaptığımız işe ve eşe sadık kalarak, sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla, muhabbetle gayret etmekle ulaşabiliriz.

Yaşam kalitemizi arttıran bir de bitiren olgular vardır. Öncelikle beynimize mutluluğun başkasının elinde değil, kendi gayretlerimizle olacağını kabullendirmeliyiz. Beklentilerimizin anımızı hatta geleceğimizi de öldürdüğünün bilincinde olarak hayatımıza farkındalık katmalıyız.

Evlilikte mutlu olmanın birinci basamağı ev içi düzen ve cinsel bilgiler, iş hayatımızın birinci basamağı istek ve mesleki bilgiler, mutfağımızdaki birinci basamak da beceri ve sağlıklı beslenme kurallarıdır.

Doğru zamanda doğru insanlardan alınan bilgiler ise büyük yanlışlar yapmadan hayatımıza anlam katacaktır.

Yaşamayan anlamaz. Dert çekmeyen dertli olanın halini bilmez. Terapi odası iki yaralının buluştuğu yerdir. Değerli hocam Psikoterapist Cem Keçe “yarası olmayan iyi bir terapist olamaz” demişti. Danışanına söylemler sadece nasihat gibi gelir. Sözleri etkili kılan öncelikle yaşanmışlıklardır.

Düşmeyen düşenin halinden anlamaz. Bize bir çok hakikati fıkralar yolu ile anlatan Nasrettin hocan bir gün damdan düşer. Hocanın başına herkes toplanır ve hocaya derler ki: “Hocam bir doktor çağıralım mı?” Hoca: “Yok yok benim halimden doktor değil damdan düşen anlar. Siz bana damdan düşen birisini getirin” der.

Evlilik hayatımıza anlam katan, bedenlerimizi sükûnete erdiren, gözlerimizi harama bakmaktan koruyan, neslimizin devamını sağlayan, her şeye rağmen evliliği sonlandırmayan hiç konuşamadığımız lakin eksikliğini hep hissettiğimiz tabu konumuz olan cinsellikle anlamlı olur. Cinsel hayatı düzgün olmayan evlilikler aile olamaz. Mutsuzluğa da mahkumdur.

Sevdiğimiz işle meşgul olmazsak, her gün ölüme gider gibi evden çıkarsak, iş yerinde yaşadığımız her aksiliği evimize taşırsak, işimizin ehli olmayıp emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünmezsek sonucunda her zaman şikayet makamında olmaya mahkum oluruz.

Helale harama dikkat etmezsek, her bulduğumuzu midemize indirip midemizi çöp tenekesine çevirirsek, temizliğine ve helalliğine bakmadan alış veriş yaparsak, neyi hangi miktarda hangi besinle beraber yenileceğine dikkat etmezsek hastane odalarında yatmaya mahkum oluruz.

Hasılı Kelam; hayatımızın en önemli konusunu gündeme her dem taşımaya çalıyorum. Amacım bir farkındalık oluşturabilmek, küçük sıyrıklarla hayatı güzel yaşamak ve örnek olmaya çalışmak. Maksadımın hasıl olması için duacıyım. Kendi gemimi yapma derdindeyim.