'Cumhuriyet'in Elitleri
Son aylarda, başını, azınlık/yabancı okulların çektiği bazı liselerde "gezi" benzeri bir kalkışma provası yapıldı.
Azınlık/yabancı okulların, arka planının, pek az kimse farkındadır.
19. yüzyılın başlarına kadar Osmanlılar yabancı ülkelerle temaslarını Rum, Ermeni ve Yahudi tercümanlar aracılığı ile yürütüyorlardı.
1820 yılındaki Yunan isyanının ardından, Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanmasıyla Rum tercümanların çoğunun ihanet ettikleri anlaşıldı.
Bunun üzerine yabancı dil bilen Türk ve Müslümanlar yetiştirilmesine karar verildi.
Bir kısım Türk ve Müslüman çocukları azınlık/yabancı okullarına gönderilmeye başlandı.
Azınlık/yabancı okulları İstanbul'la ve Galata 'yla sınırlı kalmadı.
Tanzimat'la birlikte Osmanlı coğrafyasının en ücra köşelerine kadar azınlık/yabancıokulları yayıldılar.
Beyrut'tan Edirne'ye, İzmir'den Elazığ'a, Merzifon'dan Bursa'ya kadar ülkenin her yerinde yabancı ülkeler okullar açmışlardı.
1900 yılında, Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde Yabancı Okulların sayıları şöyleydi:
OKULUN ADI OKUL SAYISI
Amerikan Okulu 465
İngiliz Okulu 83
Fransız Okulu 72
Rus Okulu 44
İtalyan Okulu 24
Alman Okulu 7
Avusturya Okulu 7
Ağaoğlu Ahmet, 1912 de yayınlanan bir yazısında bu okulların sayısının 10.000 i, öğrencilerinin ise yarım milyonu aştığını ifade etmiştir.
Kemal Tahir, Kurt Kanunu'nda "1914'de yabancıların altı bin okulu vardı, Osmanlı İmparatorluğu'nu
Son iki asırda Türk toplumunu etkileyip şekillendiren, toplum üzerinde derin ve kalıcı tesirler yaratan, edip, şair, fikir adamı, politikacı, sanatçı, gazeteci gibi pek çok kişi azınlık ve yabancı okullarında yetişmişlerdir.
Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakanlar; Talat Paşa, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Adnan Menderes, Bülent Ecevit, Nihat Erim ile Nazım Hikmet, Tevfik Fikret, Orhan Pamuk, Orhan Veli, Mehmet Ali Birand' dan, Cengiz Çandar, Nazlı Ilıcak', Barış Manço' Ömer Kavur, Ömer Lütfi Akat, Ferhan Şensoy, Haldun Taner, Nevra Serezli, Tanju Korel, Can Gürzap, Erol Günaydın, Enis Fosforoğlu, Orhan Boran, Şevket Altuğ, Zeki Alasya kadar binlercesi bu okulların üründürler.
Başbakan Talat Paşa ve Cumhurbaşkanı Celal Bayar "Alians İsrael Universal"okullarının Edirne ve Bursa şubelerinden mezundurlar.
Dr. Sezen Kılıç' ın, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi'nde yayınlanan bir makalesine göre "Bu mekteplerin bazılarında Türk çocukları Hıristiyan ibadet, ve dualarına, Pazar ayinlerine iştirak ettiriliyordu. Hatta kabahatlerini affettirmek maksadiyle salibi(haç) bile öptürüyorlardı."
"Cumhuriyet" çocuklarına "Milli" diye dayatılan "kısa saç-siyah önlük- beyaz yaka" tek-tip okul kıyafeti, İzmir-Kordelya Notre-Dame de Sion okulundaki rahibe bu okul öğrencileri için kreasyonlarıydı.
Azınlık/yabancı okulu mezunlarının yaptığı kültürel çalışmalar "Batı Hayatı" nın bütün kurum ve kurallarını, "Çağdaşlık" adıyla Türk toplumuna empoze etmektir.
"Çağdaş Yaşamı Destekleme" k budur!
Emperyalizmin; Türkiye'deki birinci kolu Rum ve Ermeni tüccarları ise ikinci kolu bu"Yeni Osmanlı Bürokrasisi" dir.
Son iki asır Osmanlı bürokrasisi ile Cumhuriyet dönemi elitleri azınlık/yabancı okullarında yetiştirilmişler
Son kalkışma, daralan alanı açma hurucudur.