Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.99
Gram Altın
2834.63
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cumhuri̇yet ve spor

CUMHURİYET Bayramı hepimize kutlu olsun. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını dualarla ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyet’imizin 96. Yıl dönümünü coşku ve minnetle kutladık. Her geçen gün Cumhuriyetimizin kıymetini ve ciddiyetini daha iyi anlıyoruz.

Dünyada milletlerin sayısı sınırlıdır. Eski çağlardan beri var olan milletler Türkler, Çinliler, Slavlar, Persler, Araplar, Yahudiler, Latinler, Anglosaksonlar, Almanlar, Yunanlılar, Arnavutlardır. İki yüze yakın devlet bu kavimlerce kurulmuştur. Dolayısı ile devlet deneyimi olan bugünkü oluşumların sayısı azdır. Mesela Amerika Birleşik Devletleri iki yüz elli yıllık bir devlettir.

T.C. Devleti köklü bir yapıdır. Devletimizin sınırları şehit kanları ile çizilmiştir. Dolayısı ile yapay bir oluşum değildir.

Küllerinden doğan Cumhuriyetimiz spora gereken önemi vermiştir. İmkânsızlıklara rağmen halkımızın ve gençlerimizin spor yapması teşvik edilmiştir. Geldiğimiz noktada spor yönünden arzu edilen yerde değiliz. Türkler dünya sporuna okçuluk, güreş, cirit, at ile ilgili dalları hediye etmiştir.

Not-1: Başakşehir- Trabzon maçı zevkli ve doyurucu idi.

Not-2: Kulüplerimizin oyuncularının büyük çoğunluğu yerli değildir. Dolayısı ile yöneticilerimiz yerli oyunculara ağırlık vermelidir.

Not-3: Bosna Hersek’te düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nı ulusal takımımız iki altın, dört gümüş, on bronz madalya ile tamamladı.

Not-4: A Milli Erkek Hentbol takımı Eskişehir’de Belçika ile karşılaştı ve maçı 33-24 yendi. Türkiye bu skorla gruptan lider olarak çıkıp play-off oynamaya hak kazandı.

Not-5: İstanbul Tıp Fakültesi’nin (ÇAPA) Psikiyatri Anabilim Dalından emekli olan hocamız Prof. Dr. Eflatun Adam vefat etti. Hocamıza Rabbimden rahmet diliyoruz.

Not-6: İnece- Erikliman- Giresun yolu acilen yapılmalıdır.

Not-7: Giresun- Bulancak- İnece köyündeki Cami Yolu Bahçesinden (şahsıma ait) köyün su borusu geçmektedir. Ancak su borusu patlamakta ve heyelan tehlikesi oluşturmaktadır. Bunun giderilmesini yöneticilerimizden istiyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu gerekli çabayı göstermektedir.

Sonuç: “Cumhuriyetimiz sportif etkinliklere öncelik vermiştir.”