Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2432.74
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Mart 2015

Cübbeli Ahmet Hoca ve Milli Görüş

Geçen Perşembe haftalık sohbetinde Cübbeli Ahmet namıyla maruf Ahmet Mahmut Ünlü yine esti gürledi. Bu defa hedefinde Saadet Partisi vardı.
Ne terbiyesizliklerini bıraktı, ne müfteri olduklarını! Kendi içlerinde bile anlaşamadıklarından dem vurup, Erbakan ailesini partiden içeri sokmadıklarını söyledi. Hiçbir Ateistin, Komünistin dahi bunların yaptıklarını yapamayacağını söyledi.
Daha ne olduğunuz belli değil diyen Cübbeli, madem Erbakan Hocayı savunuyorsunuz, mefküresi oradadır ve o da kesinlikle ehli sünnettir diye devam ediyor.
Cübbeli hocayı herşeyle itham edebilirsiniz. Her şekilde düşmanlık edebilirsiniz. Aykırı görüşte olabilirsiniz ama aslasamimiyetinden, dobralığından kuşku duymazsınız!
Kendince ehli sünnet dışı ilan ettiği kişilere, düşüncelere nasıl her ortamda dümdüz konuştuğu herkesin malumu. Birçokları da özellikle diyalogculara çatması sebebiyle hapise atıldığı, yani bu dobralığı yüzünden başına iş açtığı konusunda hem fikir.
Dilinin kemiği olmamasının en güzel örneğidir Cübbeli.
Haklı mı? Herhalde bugüne kadar dinlediklerim arasındaki en haklı çıkışını yaptı.
Daha önce rahmetli Necmettin Erbakan ile aralarında geçtiğini söylediği konuşmayı cemaati ile paylaşınca, berikelerin zoruna gitmiş ve nasıl böyle konuşursun diye Cübbeli'ye ateş püskürmüşler.
Cübbeli de ister istemez bazı şeyleri onlara soru olarak yöneltiyor ve bizim de merak ettiğimiz cevaplar arıyor.
Kaç gün biz de yazdık. Eski Milli Görüşcü Abdüllatif Şener'in katil Esed'i ziyaret etmesinden, şimdiki Milli Görüşcülerin de nerdeyse katil Esed'i evliya ilan edecek noktaya gelmesi gibiu2026
Sabıkaları da malum, bozuk bunların. Daha önce Numan Kurtulmuş'a saldırmışlardı ve şu an Fatih Erbakan'ı partinin kapısından bile sokmuyorlar.
Milli Görüş'ün dolayısıyla Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete manşetten 'İsmail Ağa Cemaatinden Saadete tam destek!' Haberine tesadüf edince benim de kafam karışmışdı.
Ateş püskürmelerinin ana temeli tahminim gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na dualar etmesi ve deCumhurbaşkanı'na da memnuniyetini belirtmesi. Ama kılıfı Cübbeli'nin Erbakan'la bir mecliste aralarında geçen konuşmada etrafındakileri bir nevi şikayet eder gibi konuşup Hoca'nın ağlamasını anlatması ve bunun da Erbakan Hocaya iftira olduğunu iddia etmeleri.
Peki ne geçmiş aralarında. Cübbeli, Erbakan'ın son zamanlarında bir gün otururlarken kendisine 'siyaseti bırakıp ehli sünnet müdefiliğinde insanlara önderlik etmesini' söylemiş. Hoca da bunları duyunca ağlamış ve 'hiç kimse bana bunları söylemedi, kimse benden bunu istemedi, bana ne büyük bi şey teklif ediyorsun' demiş. Dernek başkanları Mehmet Kaya ve Resul hoca dediği kişileri de şahit tutu.
İşte insanların sırf kendi siyasi emeller için düşülen durumun hazin bir tablosu.
Helal olsun Cübbeli'ye, diyecek laf yok!
Bu arada bir helal olsun daha ama, özlediğimiz, beklediğimiz görüntülerle her vatan sevdalısına kapısını sonuna kadar açan Erdoğan, Erbakan ailesini de ihmal etmemiş.
İşte halkla bütünleşmenin ne olduğunu anlıyamayanlara bir çarpıcı, artık nerelerine isabet ederse, örnek daha!
***

Yüreğimizde nur Dostum. Ruhun aydınlığı her tür karanlığı boğar, herkesin hakkı cürmü kadar
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.