Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2429.93
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Nisan 2017

Çözülme

26 Nisan 2017 sabahı, 81 ilde FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik operasyon başlatıldı. Bin 120 kişi gözaltına alındı. Aynı gün 9 bin 103 polis açığa alınarak görevden el çektirildi.Peki bu nasıl oldu?

MİT, önemli bir isme, FETÖ'nün yeni emniyet imamına ulaşmıştı. Daha doğrusu o imamkıskaçta olduğunu, kaçamayacağını anlayınca MİT'e her şeyi anlatmıştı. Tıpkı 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce MİT'e gelerek darbenin önlenmesinde başrol oynayan pilot binbaşı gibiu2026

YahutFETÖ'nünCIA adına mevcut hükümeti devirip devleti ele geçirme planınıgörerek bunu dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlatan Prof. Dr. Kemalettin Özdemir gibiu2026 Erdoğan, ancak Kemalettin Özdemir'i dinledikten sonra ikna olmuş, FETÖ ile mücadeleye başlamıştı.

***

FETÖ, tarihin görüp görebileceği en gizli örgütlerden biri. Mensupları kendilerini gizliyorlar. Gizlilik adına her şey yapılıyor;İslam dinine göre haram olan şeylere bile cevaz veriliyordu. Devletin tamamında teşkilatlanmışlardı. En büyük teşkilatlanma Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeydi. 2013 yılında Emniyet'in İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki 8 bin polisten 7 bini FETÖ'ye bağlıydı. Terörle mücadele için alınan tüm cihazlar, bakanları ve devlet kurumlarını dinlemek için kullanılıyordu. Türkiye'de kuş uçsa Pensilvanya'nın haberi oluyordu. 17 u2013 25 Aralık 2013'ten sonra ilk iş bu 7 bin polisin başka birimlere kaydırılmasıyla başladı. Asıl darbe, polis istihbaratın mücadele etmesi gereken terör örgütlerini boş bırakması ile ortaya çıktı. PKK, onlar sayesinde hendekleri kazıp, ilçelerin altını mayın tarlasına döndürmüştü.

***

FETÖ'nün bir dönem emniyet imamı olan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil dönemi, CIA ile ilişkilerin zirveye çıktığı, Emniyet içinde buna karşı çıkan samimi insanların diskalifiye edildiği zaman dilimiydi. FETÖ, mensuplarını devlete yerleştiriyor, devletten maaş alıp Pensilvanya için çalışıyorlardı.

MİT, FETÖ'nünkullandığı iletişim sistemi ByLock'u2016'nın başlarında çözmeyi başarınca çözülme de başladı. 15 Temmuz'dan sonra ByLock kullanan bu isimler diskalifiye edildi. FETÖ'nün yeni polis imamının itirafları ve elindeki verileri MİT'e vermesi ile de tarihin bu en gizli teşkilatında diskalifiye ileri boyutlara ulaştı.

***

FETÖ ile mücadele Ak Parti'yi de oldukça yıprattı. İlk tasfiye 30 Mart 2014'te yapılan mahalli seçimler öncesinde yapıldı. Belediyelere çöreklenmiş FETÖ'cülertek tek belirlenerek diskalifiye edildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun, 27 Nisan 2017 günü referandum sonuçlarını resmi olarak ilan etmesi ile birlikte ikinci ve köklü bir mücadele daha başlıyor.İlk iş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'taki olağanüstü kongrede yeniden partinin başına geçmesi olacak... Onu, AK Parti teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenlemelere start verilmesi izleyecek.

Ak Parti'nin varlık sebebi olan vatandaşa doğrudan ve hızlı hizmet prensibi,derdinindinlenip çözüm üretmesi son dönemde savsaklandı. Yeni başkanlar krallara layık makam odalarında keyif çatmakla meşgul. Belediye veya ilçe başkanlarına ulaşmak isteyen vatandaş ise güvenlik duvarına tosluyor! Bu da Beyaz Masa'nın mucidi Ak Parti'nin hizmet gücünü zayıflattı. Recep Tayyip Erdoğan'nın kurup sağlıklı şekilde işlettiği Bimerbile eskisi gibi sadra şifa olmuyor!

Ne dersiniz, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarından yorulan ve heyecanını kaybedenleri değiştirme zamanı gelmedi mi? Bir de ahtapot gibi tüm belediye ve devlet kurumlarını kuşatan menfaatçileri uzaklaştırıp gerçekten hizmet edecek kadroları yeniden işbaşına getirme zamanıu2026