Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2502.10
BIST 100
9666.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2021

Çok zalimce saldırıyorlar

Kirli medya, kirli sermaye ve kirli siyasetle iş birliği halinde çok zalimce ve acımasız bir şekilde her yerden saldırıyorlar. Ülkemizi dört bir taraftan kuşatmaya, bölgenin yeni haritalarını dayatmaya çalışıyorlar. Sınırlarımıza bizi hapsetmeye, yani bizi boğmaya yani gönül coğrafyamızla bağımızı koparmaya çalışıyorlar. Eski vesayetçi günlere, emperyalizme boyun eğen dönemlere geri dönmemizi istiyorlar. Ekonomimizi çökertmeye çalıştılar, terör ve darbe ile dize getirme gayretinde oldular. İnsani, vicdani ve ahlaki hiçbir kural, kaide ve değer tanımadan saldırıyorlar. Bu nasıl bir kin, nasıl bir ihtiras, nasıl bir öfke ve kötü ruh hali anlamak mümkün değil? Hiçbir insani ve vicdani değer bu saldırıları durduramıyor. Ne acıma kalmış, ne merhamet ne şefkat kalmış ne de muhabbet… Tüm değerleri yitirmişler ve fütursuzca tüketmişler. Bu zalimlerin acımasız yönleri ve kural tanımaz oyunları bitmiyor ancak bizim insanlık yanımız yani sol yanımız yoruldukça yoruluyor, yüreğimiz darlandıkça darlanıyor. Emir büyük yerden, destek ve silah da aynı yerden. Bilindik düşmanın hançeri adama batsa da koymaz amma dost görünen müttefiklerin ihanet tuzağı adamın nefesini keser, kalbini orta yerinden vurur.

****

Bu ülkenin maalesef düşmanla işbirliği yapan, düşman ağzıyla konuşan, düşman azığıyla midesini dolduran ajan kadrosu da hep bol olmuştur. Hendek ve çukurlara gömmek istediler bizi ve kardeşliğimizi. 15 Temmuz ihanetiyle içten işgal etmeye, diz çöktürmeye, ülkenin yeniden haritalarını çizmeye çalıştılar aynı üst akıllar. Varsın ülke yansın, bölünürse de bölünsün, darbe ve sıkıyönetim olursa da olsun yeter ki “Recep Tayyip Erdoğan devrilsin” ihanetine düştüler. Oysa Haçlı savaşlarında, Moğol istilasında, 1. Dünya harbinde ve son olarak 15 Temmuz istiklal ve istikbal ruhunda gösterildi ki bu millet bu vatanı, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde canı pahasına koruyarak kaos ve kargaşaya teslim etmeyecektir, kapatılan yüzyıllık parantezi tekrardan açtırmayacaktır. Tüm bu oyun ve tuzaklara karşı da bizler ihanet ve gafletin en büyük kozu olan etnik ve mezhepsel ayrıştırma ve birbirine düşürme tuzağına düşmeyeceğiz. Bu ülkeyi birlik ve kardeşlik ruhu içerisinde iri, diri ve dik tutacağız.

****

Allah rızası için birbirimize merhamet edeceğiz, etnik ve mezhepsel temele dayalı ötekileştirici, kin ve nefret kusucu söz ve eylemlerden uzak duracağız. Dedelerimizin bizlere müşterek miras bıraktığı “ Çanakkale Kardeşliği Ruhunu” ve “ 15 Temmuz istikbal ve istiklal ruhunu” ülkenin tüm yanına yaymaya çalışacağız. Bayrak, ezan, vatan ve şehit gibi bizi büyük biz yapan ortak değerlerimize sahip çıkacağız, onları çimento gibi sağlam tutacağız. Kürdü de seveceğiz, Türkü de. Kürtçeyi de seveceğiz, Türkçeyi de. Türkün ölümüne sevinen Kürde, Kürdün ölümüne sevinen Türk’e korkmadan karşı çıkacağız. Kim ki “dini, dili fark etmez bizi biz yapan ortak milli değerlerimizi savunanlara saldırıyorsa” ona karşı geleceğiz, kim ki “dava vatandır, vatan da namustur, namusa sahip çıkma zamanı” diyorsa da onu da göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Kim ki ayrılıkları körüklüyor, farklılıkların sinir uçlarını kaşıyorsa, etnik ve mezhepsel fay hatlarını harekete getirmeye çalışıyorsa bilin ki o kötü niyetlidir, ona karşı çıkacağız.

****

Her karanlığın bir aydınlığı, her zalimin bir hazin sonu vardır. Karamsar olmayacağız. Bu ülke en başta 15 Temmuz gibi bir tarihi ihanet sürecini atlattı. Bugün yaşadıklarımızı da el birliğiyle, Başkan Erdoğan’ın liderliğiyle atlatıyor ve atlatacağız. Çok dua edip, yorulmadan çalışmayı da ihmal etmeyeceğiz. Küresel emperyalizme başkaldıran, isyan ve itiraz eden öncü kadrolarımıza ve vatanımıza sahip çıkacağız, çağrılarına da iştirak edeceğiz. Böyle riskli ve kritik zamanlarda yel değirmeni gibi rüzgâra göre yön değiştiren devrin adamlarına değil, dava adamlarına destek olacağız, ellerinden tutacağız, vatanseverlerin de sesi olacağız. Zalimlere karşı daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde dik duracağız, daima hazır, örgütlü ve uyanık olacağız. Rabbimizden de kardeşin kardeşe düşmemesi için, fitne ateşinin sönmesi için, musibet ve şerlerin defi için, kalplere de daha fazla merhamet tohumlarını ekmesi için de çok ama çok dua edeceğiz.