Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2427.71
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2023

Çok şükür

Değil Türkiye bütün dünyada ‘yüzyılın seçimi’ olarak adlandırılan 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Aslında tek oy fark bile seçilmeye yetiyordu. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan yaklaşık 2,5 milyon oy fark atarak seçimleri tartışmasız ve itiraza mahal olmadan kazandı.

İşte burada Rabbime şükürler olsun diyoruz. Büyük milletimize de bu ferasetinden ve gösterdiği sağduyudan dolayı teşekkür ediyoruz.

Gerçekten sonuç muhteşem.

Ya olmasaydı? İnanın aksi olsaydı milletimizin de ülkemizin de çekeceği vardı.

Ne olurdu derseniz bir kaç hususu sıralayalım:

  • Öncelikle bunlar kin ve intikam için geliyor, bunu gizlemeye gerek duymuyorlardı. Ne gibi hukuksuzluklar olacak, toplumsal barışı nasıl bozacaklardı tahmin etmek bile ürkütücü idi.
  • Yedili masaya PKK’yı da monte edin korkunç bir manzara ortaya çıkıyordu.
  • Düşünün 7 ayrı Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktı. Üstelik bunlar değişik eğilim ve görüşte idiler, arasında konsensüs sağlamaları çok zor, bazı konularda neredeyse imkansız gibi görünüyordu. Bu durum sürekli kavga ve çekişme demekti. Hatta bazı kritik konularda bir türlü karara varamamaya, gecikme ve zarara yol açabilecekti.
  • Yine bu milyonlarca kişinin birleştiği nokta ne derseniz, ne fikir birliği ne de ülke kalkınması idi. Aralarında anlaştıkları tek husus Tayyip Erdoğan karşıtlığıydı. Soruyorum bunlardan ülkeye hizmet ve hayır gelir mi?
  • Muhaliflerin seçim vaatleri de uçuk ve gerçeklerden kopuktu. Emekliye bol maaş ve başka benzeri şeyler.
  • Peki ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve zenginleşmesi için öngördükleri neydi? Maalesef elle tutulur bir proje ve akıllı planları mevcut değildi.
  • Dış politikada nasıl bir yol izleneceğini de açıklamıyor kem küm ediyor ne tutum takınacakları belirsizliğini koruyordu.

Kısacası ülkemiz felaketin eşiğinden döndü. İnşallah yeni kabine ve idarecilerimiz kıymetini anlar ve bu muhteşem fırsatı kaçırmayarak hizmet dolu yıllar yaşatırlar.