Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Kasım 2016

Çocukların Sahibi Kimdir

İçimizde savaş, dışımızda savaş ve çocuklar, gözü yaşlı çocuklar ağlıyor durmadan. Yetim ve öksüz çocuklar çoğalıyor. Bitmiyor, acılar her gün artıyor ve çocukların tertemiz gözyaşlarıyla buluşuyor toprak. Toprak emiyor, emiyor da doymuyor acılara. İnsanız, insanız da duygularımız mı alındı ki duymaz, görmez olduk çocukları, masum ve günahsız çocukları.

Gün oluyor Akdeniz'in sularında son nefeslerini teslim ediyor, gün oluyor kumsala vuruyor tertemiz bedenler. Alnından öpülesi, yüzü cenneti aksettiren günahsız çocuklar. Neredesin ey insan, neredesin ey insanlık! Ölen kim ki sahi!

Haber ajansları ağır bombardımanla yıkılan binaların enkazında cansız yatan cennet yüzlüleri verirken ey insanlık neredesiniz! Önce son dakika, sonra alt yazıda geçiyor çocuk ölümleri; daha da sonra siliniyor hafızalardan. Silinir mi çocuklar, silinir mi parklarda güle oynaya vakit geçirmesi gereken yavrucağızların hayatları?

Hadi, duyun Halep'i! Ey çağdaş dünyanın duyargaları elinden alınmış canlıları! Siz, sizler; beyler, hanımefendiler! Yumuşak koltuklarınıza gömülüp orta şekerli veya şekerli kahvelerinizi içerken çocuklar kan içiyor bilesiniz! Onlar için hayat, sadece nefes alabilmekten geçerken; bizler, sizler konformizmin pençesinde bir türlü mutlu olamamaktan kaynaklanan krizler yaşıyoruz. Nereye bu gidiş? Kim bu vahşetin sorumlusu, kimden sorulur bu hesap?

Dur, bir bak kalbine; duy sesini varsa kalbin. Un diyoruz, un, un! Sense undan unutmayı türetiyorsun. Unutuyorsun! Bil ki ey insan, bir gün sen de unutulursun. Bir duada, yakarışta ve nihayet hesap gününde unutulursun.

Gündemde çocuklar var, var ama amaç yine çocuk olsa keşke. Keşke çocuk haklarını tartışsak, tartışabilsek de insanlığımızı masaya koysak. Masadan kalkarken insanlığımız, vicdanımız kalksa ayağa. Sonra dünya kalkar ayağa.

Neden her tartışma siyasileştirilir de insanileştirilmez? İnsanu00ee ve vicdanu00ee temelde tartışsak diyorum. Bölünmeden, bloklaşmadan, ötekileştirmeden bir noktada, sadece vicdanu00ee noktada birleşsek. Ne kaybederiz?

Ülkemizde çokça acılar yaşıyoruz. Hemen her gün şehit haberleri. Babasının cenazesinde hiçbir şeyden habersiz oyun oynayan çocuklar var. Bu çocukların kalbi yarım kalıyor. Diğer yarısını kara toprağa gömdüğümüz bu çocukların hakkını nasıl öderiz?

Özellikle Müslüman coğrafyalarında toprağa kan akıyor, can akıyor. Birbirini öldüren dindaşlarımız da kim tarafından öldürüldüğünü bilmediğimiz insanımız da var. Suriye, Irak, Filistin, Türkistan kısacası hep Müslüman coğrafyalar. Yıllardır aynı acıları, aynı katliamları yaşıyoruz. Alıştık mı bu acılara veya alıştırdılar mı duyarsızlaşmaya? İç hesaplaşmayı yapmadan ölmemek gerek, yoksa hesabımız çok ağır olacak.

Çocukların çığlıklarını duyup güzel işler yapanlar da var. Kalbiyle işitenler var. Evet, kalbimizle işitmemiz gerekiyor. Kulak artık duymaz, duyamaz. İçimizin yandığını, insanlığımızın yok olmak üzere olduğunu kulak nasıl duysun? O yüzden kalbimizle duyalım.

Kalbiyle duyan İHH var. Eğitim Birsen ve MEB iş birliği yetim kardeş edindiriyor. "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" ismiyle yardım çağrısı yapıyorlar. Buyurun cennete desem, kim gitmez ki? Bu yol cennete gider ama önce öleceğiz dediğimizde cennet öteleniyor. Nedir yahu sizin dünyanız, bir kuşun uçuşunda gölgesinin yere düştüğü an kadar kısa dünyanız. Diğer tarafta sonsuzluk. Haydi yetim kardeş edinmeye!

Çocuklarımızın kısa dünyasını kazandırmak için varımızı yoğumuzu harcarken; kendimizi ve onları sonsuz hayata hazırlamayı neden ihmal ederiz? Kurslar, özel dersler, özel okullar ve hesap edilemeyecek kadar külfetli yolardan geçiyoruz. Bütün bunlar fani dünyanın imar edilmesi için. Sadece maddu00ee dünyayı imar ederken manevu00ee dünyayı boşluyorsun ey insan, ey Müslüman!

Ey Müslüman! Elini cebine değil, kalbine koy ve dinle. Kalbinin sesini duy. Biraz da gündemi değiştir. Bırak siyaseti, partiyi; arsa fiyatlarını, doların, altının çıkışını bırak!

Şimdi insanlığın çıkışını yazalım, ne dersiniz? Birlikte sahiplenelim dünyanın tüm çocuklarını. Renk, ırk, din fark etmeksizin sahiplenelim. Son dakika haberlerinde insanlık zirve yaptı, rekor kırdı desinler. O zaman şimdi kalbimiz Halep'te atsın. Hepimiz Halep olalım. Yoksa helak olacağız!