Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2443.02
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 May 2015

Çıplaklar kendini kral sanıyor

Asıl çıplak sensin, huu! Bir yerlerin açık da kalmış da kendini Kral sanıyorsun!

19 Mayıs adetidir. Döşendikçe döşenir, yazdıkça yazarsın.

Arkanı sağlama almışsındır. Malzeme boldur zira. Kah gökten indirirsin, kah güneş gibi doğdurursun, kah suya atar gemiyi Samsun'a kadar çektirirsin.

Vallahi bunu da gördük, bunu da yazdılar!

Paşa, köhne, yıkık dökük Bandırma vapuru arıza yapınca, pazuya kuvvet atlayı vermiş Karadeniz'in azgın sularına! Bak şimdi 'azgın' dedik ya, takıldı yine! İki kulaç atmış, hoop çeki vermiş vapuru Samsun'au2026

Evvelce 32 kral 62 cumhurbaşkanını, cemiyeti akvam misali Gazi Hazretlerinin masasında toplayanlar, bir ara da Chea Guevara'nın çantasına Nutuk kitabını yerleştirmişlerdi.

Uzun yıllar, acaba o kitaptan nasıl bir feyz, nasıl stratejik eylemci ve devrimci bilgiler aldığı konusunda, necip matbuat bayağı kafa yormuştu. Ama öylesine büyülü bir kitapdır ki o, 2002'de başka bir dile 'ilk tercümesi' yapıldığı halde, Chea'ye kendini Türkçe okutmayı başarmış, üstelik de bunu Osmanlıca/Eski Türkçe olarak yapmıştı!

Artık, üç defa okuyup üflüyor musun, suyunu sıkıp içiyor musun, dört defa başının üstünde mi döndürüyorsunu2026 El insaf kardeşim, şuna bir yüz göz sürün de, siz de öğrenin artık şu eski Türkçe'yi de bari Ata'nızı anlayın be!

Ne yalan söyliyeyim, ben yine 'olağan süpheli' Erdoğan'ı görmekteyim. Kesin, o ihbar etti Chea'yi ve de kıskançlıkdan, sırf Nutuk 'müteveffanın' çantasında diye yaptı bunu. Hatta Chea'yi vuran tetiği, Erdoğan'ın çektiğine dair görgü tanıkları bilem vardır deseler şaşmam!

Sen şimdi, tüm bu alegorileri gerçek gibi pazarlayacaksın, sonra halkın teveccühünü kazanan Erdoğan sevgisine dil uzatacaksın, öyle mi! Pışşııık...

Oh çok şükür, böyle 19 Mayıs gibi ulvi gün ve gecelerde, bir kaç gün şerrini sürtmez, Erdoğan'a küfretmezler diye düşündük, ama ne mümkün!

Çay simit hesabı tutmadı. 'Dünyada Gayri Safi Milli Hasıla', kişi başına düşen milli gelir oranına göre, en yüksek 'asgari ücret' Türkiye'de çıktı. Üstelik, asgari ücreti devlet değil senin 'patronun' veriyor ve isterse aylık 10 bin lira verse, kim ne diyecek!

Malum, 'doların ateşi düştükçe' bunların ateşi yükseliyor, ayranları kabarıyor ya, buluttaki nemden, bilmem neresindeki kıla kadar sorumlu Erdoğan!

Demokrasi havarisi seçim ve sandık 'düşkünleri'(Ahanda 'Alevi Jargonu' da kullandım ya la!), Mursi'nin idam kararına tek kalem oynatmayacaksın, hatta daha ileri gidip diktatör benzetmesiyle Erdoğan'a yine çakacak, '%52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam' manşeti atıp, gözdağı vermeye yelteneceksin! Halk da bu çakallığını 'yiyecek' ve dur demeyecek! Yüzüne gözüne bulaştırınca da, kıvıracaksın!

Hadi ordan!