Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2488.15
BIST 100
9461.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Şubat 2021

CHP, ortağı HDP ile devreye girseydi

Altı yıl evvel çocuklarının, eşlerinin, gözü önünde değişik yerlerde PKK tarafından kaçırılan 13 rehinenin, Gara operasyonunda PKK tarafından hunharca katledilmesi, Türkiye’yi yasa boğdu. Başta Diyarbakır’da HDP İl binası önünde evlatları için nöbet tutan anneler olmak üzere halkımız tarifi imkânsız büyük bir acıyı birlikte yaşadı.

*

CHP, son seçimlerde, İyi Parti, Saadet partisi ve HDP ile seçim ittifakı yapmıştı ve bu birliktelik halen de devam ediyor. CHP ve müttefikleri, her şeyi hükümetten beklemek yerine, inisiyatif alarak PKK’nın katlettiği 13 vatandaşımızı kurtarmak için devreye girebilirdi. Ancak, yapmadılar.

Önceki gün, bu olay TBMM’de tartışılırken sayın Kılıçdaroğlu, katledilen 13 kişinin suçlusu sanki sayın Reisicumhur Erdoğan’mış gibi çok sert ve saldırgan ifadeler kullandı. Acizane ben de sayın Kılıçdaroğlu’na bu hususta kısaca sormak istiyorum.

Müttefikiniz olan HDP den rehinelerin kurtarılması için gerek seçim esnasında ve gerekse seçimden sonra diğer müttefiklerinizle beraber imkânınız varken, böyle bir aracılık yapmak hiç aklınıza gelmedi mi?

Öyle anlaşılıyor ki asla böyle bir derdiniz yokmuş…

*

Ayrıca İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meal Akşener de Selahattin Demirtaş’ı sabah kahvaltısına

davet ettiğine göre; Akşener’in de HDP üzerinde sözü hayli geçerli olsa gerek.

Sayın Kılıçdaroğlu, bu rehineleri kurtarmak için girişimde bulunarak hele bir de başarı elde etseydiniz, hayırlı bir hizmete vesile olacağınızdan bu milletin kalbinde unutulmaz bir yeriniz olacaktı.

En azından vatandaşlar da, “Kılıçdaroğlu hep polemik yapıyor” demek yerine, “CHP siyaset de üretiyormuş” diye düşünürdü.

*

Sayın Kılıçdaroğlu, HDP ile yaptığınız ittifaktan dolayı, bu olaydaki sorumluluğunuz, sizi gerek siyaseten ve gerekse insaniyet olarak “İKTİDARDAN DAHA FAZLA SORUMLU HALE” getirmiştir. Çünkü siz, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile birliktesiniz.

Aklıselim sahibi her insan bunları size soracaktır. Lütfen aynaya bakar mısınız..?