Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2429.80
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ekim 2016

CHP Musul'da fena çuvalladı

Artık ortada konuşmak, yuvarlak laflar etmek zamanı geride kaldı. Bu saatten sonra saflar net. Ya yolumuza devam edeceğiz, ya da bizi sığdırdıkları coğrafyaya hapsolup kalacağız.

Batı dünyasının bizi oyun dışında tutmak istemesini anlarım. Ama ana muhalefetin şimdiye kadarki ve şimdiki söylemleri oldukça düşündürücü.

"Türkiye'nin, Ortadoğu bataklığına girmesini istemiyoruz. İktidar olursak Suriyelileri geri göndereceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri bunlar malumunuz.

Kemal Bey'e göre Ortadoğu ve Suriye tanımı sanırım bizim bildiğimiz Ortadoğu ve Suriye tanımından biraz farklı.

Aslına bakarsanız Kemal Bey, CHP daha doğrusu İnönü geleneğinin gereklerini yerine getirmiş.

Buna göre "Türkiye Türklerindir. Türklerden başka yaşayan etnik unsurlar hadlerini bilmelidir." öyle mi Kemal Bey?

Suriyeliler bizden ayrı, kendi halinde yaşayan, geçmişten beri var olan bir toplum mu? Bu mu yani sizin Suriye politikası, Ortadoğu politikası derken kast ettiğiniz?

Kemal Bey'in sözlerinin aslında ne anlama geldiğini daha iyi görmek açısından 2015 yılında yaptığı şu açıklamalar manidar. Ajanslardan aynen aktarıyorum:

"Esad'sız çözüm, tamamen çökmüştür. Neleri öngörüyorlardı, nelerle karşılaştılar. Bu süreçte en büyük zararı oradaki Türkmenler gördü. Sınırdan tırlarla geçirilen silahlar nereye gitti, cevabını bekliyoruz."

Yani CHP'nin u2013eğer halen değişmediyse- Suriye politikası Esad'lı fakat aynı zamanda Türkiye'nin daha geride durmasını öngören bir formül.

Yine Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından devam edecek olursak:

"Biz ne diyoruz; bizim için önemli olan Suriye'de barışın sağlanmasıdır Esadlı, Esadsız. Suriye'de barış mutlaka sağlanmalıdır."

Efendim Suriye'de çözüm olsunmuş, Esadlı da olurmuş Esadsız da olurmuş. Böyle yuvarlak, hiçbir köşesi olmayan cümleyi kurarsan aradan yıllar geçer orada bir şeyler olur alan alacağını alır kaybeden kaybeder çıkıp Kemal Bey "ben yıllar önce Barış olsun demiştim" der.

Bu mu yani siyaset? Kemal Bey bunları söylediği 2015 yılında orada hayatını rejjim saldırılarında kaybedenler 400 bini geçmişti.

Aynı şey Musul için de geçerli. Siz CHP'nin Musul hakkındaki görüşünü hiç duydunuz mu? Yapılan bir açıklama biliyor musunuz?

Musul'da şenlik (!) başladı. Önümüzdeki günler çok büyük tarihi olaylara gebe. Aylardan beridir tarih bizleri yazacak dediğim sürece adım adım ilerliyoruz.

Bu aşamada CHP'nin Musul, Kerkük, Suriye, Ortadoğu politikası bu mudur?

"Bölgeye barış gelsin."

Tamam doğru, bölgeye barış gelsin de Musul operasyonuna PYD nin PKK'nın Irak'ın Şii milislerinin, İran'ın, Amerika'nın ve 63 ülkenin katılacak olması, bu toprağın, kültürün asli sahibi Türkiye'nin oyunun dışında tutulmak istenmesi hakkında CHP'nin hiç mi bir görüşü yok?

Yuvarlak laflar etmeyin. Burada ne yapılması gerektiğini söyleyin. Söyleyin ki biz de bilelim.

Eğer şimdiye kadar dış politikada Kemal Bey'in görüşlerini kaale alıp hükümet bunu uygulasaydı şu anda güneyimizde çoktan bizim hiçbir etkimizin olmadığı bir ya da birkaç devlet kurulmuştu bile.

Al sana CHP politikası!