Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2504.48
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 May 2021

CHP için umutların en olmazı…

Erdoğan’a karşı muhalefet son çare Biden’a sarıldı. Yeni umutları Biden. Ancak millet her şeyin farkında. Bu nedenle Erdoğan’ı düşürme hayali gerçekçi değil. Motto cümledir. Haksız ne kadar çabalarsa çabalasın haklıyı Hak koruyor.

“Umut fakirin ekmeği, zenginin ise hırsıdır.” misali muhalefet çaresizlik içinde çırpınıp duruyor. Halleri perişan. Türkiye için tek olumlu projeleri var mı? Yok... Tek projeleri Erdoğan’ı indirmektir. Biden’ın ABD seçimleri sürecinde ifade ettiği “Erdoğan’ı dostlarımızla düşüreceğiz” planı da bir hayalden öteye gitmeyecektir. ‘Keskin sirke küpüne zarar’ bu hırs da onlara zarar verecektir.

Girdikleri her yarışta yenilgilere rağmen umut etmek yine de güzel olmalıdır muhalefet için. Ancak burada ince bir çizgi var. Umut, hayal oluyorsa sorun var demektir. Yani olmayacak düşler kurmak boş hayallerden öteye gitmiyor. Evet, umut olmasa umulan da olmaz. Umut, güzel bir duygudur. Ancak hakikatten yoksun hayallerden de umut beklenmemelidir.

Evet, şu ana kadar muhalefetin umut ettiği hiç bir şey olmadı. Çünkü kendi umutlarına inanmayanlar umut olamazlar. Bu yüzden umut olmaları çok zordur. Bugüne değin yaptıkları ve söyledikleri hiç bir şey gerçekçi değil. Kallavi yalan ve iftiralar, tezvirat acizlerin işidir. Yalanla dolanla gemileri yürümüyor.

“Bizim oğlan bina okur, döner döner yine okur” misali hep aynı yalanları tekrarlayıp duruyorlar. Hep yerlerinde sayıyorlar. Yerel yönetimlerde ne kadar verimli olduklarını görüyorsunuz. Ellerine ayaklarına bulaştırdılar. İki buçuk yıl geçti tek yatırımları, dişe dokunur tek iyi şeyleri yoktur. Hayvan haklarını savundular adalarda atların telefine sebep oldular.

Bu halleriyle muhalefet için iktidar olma umudu gerçekçi değildir. Kandırmaca haline gelmiştir. Bu yönde tabanlarını afyonlaştırıp tatmin ediyorlar ve böylece mutlu oluyorlar. Ne diyelim hayalleri bol olsun...

Önerim...

Umutsuzluğu denenmeye devam etmeleridir. Onlar için umutsuzluk daha gerçekçi görünüyor çünkü. Tıpkı yarışa yanlış yönde başlayan yarışçılar gibi yine sonlarda yarışı tamamlarlar. Ne diyelim çıkmayan candan umut kesilmez. Bir bakarsınız göl maya tutmuştur. Bir bakarsınız Kılıçdaroğlu’nun hayali gerçek olmuş ve Cumhurbaşkanı olmuştur. “Saray” diye o çok eleştirdiği Külliye’yi gelip işgal etmiştir...

Sayın Kılıçdaroğlu ağzından düşürmüyor. Biz iktidara gelince Erdoğan’ın yaptığı her şeyin tersini yapacağız diyor ya, muhtemelen ilk icraatları da; Türk Silah Sanayi’nin dibine kibrit suyu dökmek olur. Bayraktar’ın, ASELSAN’ın, Roketsan’ın, tank palet fabrikası BMC’nin, AR-GE’nin kalbi olan TÜBİTAK’ın kapısına kilit vurmak olur. Geçmişte uçaklarımız toprağa gömülmüştü. Bunlar da İHA ve SİHA’ları, Altay tankını, Gökbe’yi ve birçok projeyi toprağa gömerler. Türkiye’nin otomobili TOGG’u hurdaya çıkarırlar.

Erdoğan’ı düşürdüler ya, ABD ve BATI gelip yeniden Türkiye’ye çöker. Türkiye’nin Doğu Akdeniz meselesi biter. Libya, Karabağ, Suriye kazanımlarımızın üstüne sünger çekilir. Bu kez ABD, FETÖ’yü teslim eder. Onların ifadesi ile PKK, “karıncayı bile incitmeyen iyi çocuklar” olduğuna göre af çıkartıp yasal zeminde de tescil edilmiş olur. Sayın Kılıçdaroğlu da Saray’ın kapılarını kimlere açar düşünmek bile istemiyoruz...

Akşener karşı çıkar mı?

Niye karşı çıksın ki, HDP’nin içinde olduğu ittifakın içinde değil mi zaten. HDP’nin Türkiye düşmanlığına, 1915 olaylarıyla ilgili soykırım açıklamasına karşı çıktı mı? Hayır… PKK yakıp yıkıyor, öldürüyor ve Türkiye’ye her türlü zararı veriyor çıtı çıkmıyor. HDP, içerden devleti kemiriyor. CHP ile birlikte üç maymunu oynuyorlar…

Erdoğan düşmanlığını o kadar abartılı ve saplantılı hale getirdiler ki ruh sağlıkları bozulmuş. Allah korusun, HDP Türkiye’yi düşürse kılları bile kıpırdamayacak, tek hedefleri Erdoğan’ı düşürmektir!

Ezcümle, muhalefet denize düşmüş misali son çare Biden’a sarıldı. Bence umutların en olmazı Erdoğan’ı düşürmektir.

Yine de umut fakirin ekmeğidir.