Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Ocak 2014

CHP- EZAN-DARBE

Birkaç gün önce CHP nin Beylikdüzü Belediye Meclis Üyelerinden ikisiBeylikdüzü' ndekicamilerin yeşil alana dönüştürülmesini teklif ettiler. "Ezan duymak isteyenler evlerinde ezan kaseti dinlesinler" dediler. Belediye meclisindeki oylamayı kıl payı (14-13) kaybettiler. Az daha camiler kapanıp yeşil alana dönüşecekti.

1 Mayıs 1987 de "Yalçın Küçük ile Can Yücel,Rus usulü dudaktan öpüşerek 1 Mayısı kutlamışlar ve Yalçın Küçük yaptığı konuşmada:

-Coşkulu ve akılcı yönetimimizin daha ilk sabahında, sosyalist hükümetimizin daha ilk gününde okul ve resmi dairelerdeki cami ve mescitlerin tümünü kapatacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Sosyalist hükümetimizin daha ilk sabahındaminarelerdeki tüm hoparlörleri indireceğimizi şimdiden açıklamayı yararlı buluyorum kimsenin özellikle emekçi yığınların sabah uykusunu ezanla böldürmeyiz." demişti

Yoldaş Rusya da öyle yapmıştı.

Sovyetler Orta-Asya Türk-İslam ülkelerini işgal ettiğinde oralarda 26.279 (Özbekistan hariç) cami vardı.

Sovyetler yıkıldığında sadece 1312 cami kalmıştı. 25.000 den fazla camiyi yıkmışlardı.

Yoldaşlar, cami yıkmakla Rusya'yı öyle kalkındırdılar ki(!) 1980 lere gelindiğinde emekçiler ekmeğe muhtaç oldular, aç emekçiler, komünizmi Rusya'dan kovdular.

CHP' yi de Türkler 1950 de, bir daha gelmemek üzere iktidardan kovdular.

CHP' nin umudu darbelerde...

"17 Aralık Darbecileri" yle bunun için kanka oldular.

CHP millete kan kusturduğu "Tek Parti" döneminde minare keserdi.

Konya'nın ünlü Hacı Veyis Hocası bir sabah camiden çıktığında mahallenin kadınları pencerelere, çatılara, çıkmışlar, feryat ve figan içindeydiler. Kadınlar:

-Yetiş hocam! Yetiş hocam! diye bağırmaktaydılar.

Feryadın nedeni Aslanlı Kışla' da bulunan ahşap minarenin ortadan büyük bir testere ile kesilmesiydi. CHP minareyi susturuyordu.

Hacı Veyis Hoca üzgün, çaresiz ve bitab vaziyette evine geldiğinde:

"Bıçkının sesini işittikçe, Hazreti Zekeriya kesiliyor sandım, bana çok dokundu" demişti.

Milliyet, Bağcılar Lisesinde namaz kılan öğrenciler için yaptığı haberin üzerine(31 Mayıs 2007) "Lisede Toplu Namaz", "Burası Bağcılar Lisesi" başlığı atmıştı. Başlıkla "Toplu İsyan", "Rezalet" algısını zorluyor , öğrencileri güya bir yerlere ispiyonluyor, namaza kriminal hava veriyordu.

CHP buydu.

Namazın, kime, ne zararı vardı?

Öğrenciler Türkiye'nin okullarında namaz kılamayacaklarsa acaba yeryüzünde hangi ülkenin okullarında namaz kılabileceklerdi?

1000 yıl İslam'ın bayraktarlığını yapmış,1000 yıl İslam Alemine liderlik yapmış bir milletin çocukları bu ülkenin okullarında namaz kılamayacaklar mıydı?

28 Şubat darbesinin en önemli gerekçelerinden biri Erbakan' ın Taksime Cami yapılmasını sadece arzu etmesi idi.

"Gezi Darbesi" nin nedenleri arasında 3. Havaalanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul'la birlikte Taksim'e cami yapılması da vardı.

CHP zaman zaman normalleşmek için kendini zorlasa da Beylikdüzü' nde olduğu gibi fabrika ayarlarından kurtulamıyordu.

Türkiye' nin yüz akı Binali Yıldırım'ın önünü keserek İzmir'i CHP ' ye sunmaya çalışan, İzmir Darbecileri, hangi camileri yıktırmayı kabullenmişlerdi acaba?