Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2487.21
BIST 100
9538.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ağustos 2017

Charlie Hebdo için yürüyenler Arakan için yürüyecek mi?

Değerli okurlarım uzun zamandır yazmamıştım bir hayli zaman oldu görüşmeyeli.

Ancak emin olun hiçbir tartışmanın içine sizden habersiz girmedim. Uzaktayım yeni kurulacak olan partinin çıkarttığı gürültüden. Başka bir alemdeyim atlet tartışmalarına hiç girmedim bile. Kimseye raconda kesmedim. İşim olmaz kuru gürültülerle. Peki senin derdin ne arkadaş? Dediğinizi duyar gibiyim.

İçim kan ağlıyor, Arakan'da ki Müslüman kardeşlerimin uğradığı katliamlar yüreğimi parçalıyor. İslam İşbirliği Teşkilatımızın olduğunu hatırladım birden. Kınamaktan başka bir işe yaramadığını da biliyorum tabi. Biliyorum bilmesine de, bilmek yetmiyor ki!

Arakan bilmem kaç milyar Müslümanın bir araya gelip tükürse boğacağı bir devletin zulmü altında inlerken. Ağız dolusu bağırasım geliyor işte. Batsın sizin petrolünüz, batsın sizin krallığınız, batsın sizin Amerikan uşaklığınız. Sayın krallarımızın Ümmetin son kalesi Türkiye deyince zorlarına gidiyor mudur bilmem ama. Benim tuhafıma gidiyor onların uşaklık etmeleri. Adamlar birleşmiş zilletler pardon milletler diyecektim, teşkilatından işlerine geldiği zaman üst düzey tedbir kararları çıkartabiliyorlar. Peki bizim İslam Birliği Teşkilatı neden bu kadar aciz? Basiretsiz Müslüman devletler topluluğu haline gelmiş bir teşkilat olmuş resmen. O zaman kapatın bu işe yaramaz kuruluşu da sağda solda övünmeyelim bizimde İslam Birliği Teşkilatımız var diye. Sayın Cumhurbaşkanımız şuanda o teşkilatın dönem başkanı umarım Müslüman devlet adamları reisten biraz adamlık, biraz liderlik, biraz insanlık öğrenir de azıcık duruş sahibi olur. Sahi Charlie Hebdo saldırısında ölen 12 kişi için bir araya gelen yaklaşık 50 ülke başkanı, Arakan'da katledilen binlerce Müslüman için de bir araya gelmeyi düşünür mü?

Charlie Hebdo saldırısı sonrası yapılan protesto yürüyüşünü, "haç" şeklinde manşete taşıyan Cumhuriyet Gazetesi, Arakan'da kıyıya vuran Müslüman naaşları için de manşet atar mı??

Kıyıya vuran şişmiş cesetleru2026

Budist rahipler tarafından katledilmiş, 3-5 yaşlarındaki çocuklaru2026

Sırf Müslüman olduğu için başı gövdesinden ayrılanlaru2026

Her an katledilme korkusuyla yaşayanlaru2026

Sağanak yağmur altında gidecek hiçbir yeri olmayan kadınlar, çocuklaru2026

Budist terörüne maruz kalmamak için kaçanlar ama kurtulamayanlaru2026

Üzerine açlıku2026

Üzerine sefaletu2026

Üzerine soğuku2026

Üzerine evsizliku2026

Üzerine acıu2026

Üzerine yağmuru2026

Üzerine mezarsız sevgililer, oğullar, kızlar, anneler, babalaru2026

Kimin umurunda ki?

Aman sen deu2026 ne anlatıyorsun Allah aşkına diyenlerde olabilir elbet. Ne bileyim belki adalet için yürüyenler gibi, Arakandaki zulüm bitmezse Arakan'a kadar yürüyeceğiz diyen birkaç kişi çıkar içimizden. Umutluyum vesselam.