Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2401.04
BIST 100
10255.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Çevrimiçi sınavlara farklı bir açıdan bakmak

Bazı öğrenciler için çevrimiçi bir sınava girmek yeni ve biraz da şaşırtıcı bir deneyimdir. Ne bekleyeceklerini bilemezler ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlayacak becerilerden ve stratejilerden emin değillerdir. Çevrimiçi ortam biraz daha fazla farkındalık ve hazırlık gerektiren birtakım farklılıklar sunar.

Covid-19 salgını herkesin hayatını önemli ölçüde değiştirdi ve öğrenciler de bu süreçte etkilendi. Eğitim kurumları, teknolojik gelişmeler sayesinde yıllar içinde gelişmiştir.

Akıllı sınıflar ve Öğrenme Yönetim Sistemleri ile öğretmenlerin etkileşimli öğrenim oturumları yürütmesi, öğrencilerin bilgilerini haritalandırması ve ilerleme raporları oluşturması artık daha kolaydır.

Bu gelişmeler, öğrencilerin verimli öğrenmesini ve öğretmenlerin öğrencileri daha az çabayla ve daha kısa sürede değerlendirmesini kolaylaştırır.

Eğitimde teknolojik büyümenin en popüler örneklerinden biri, geleneksel sınıf / kağıt tabanlı sınavlardan çevrimiçi sınav modlarına geçiştir. Çevrimiçi sınavlar, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar gibi web özellikli cihazlarda yapılır. Bu sınavlar veya testler, bir öğrencinin çok çeşitli konularda bilgisini doğru bir şekilde değerlendirmeye yardımcı olur.

Bu sınav sisteminin temel avantajı, kâğıtsız testleri yönetmek ve aynı zamanda anında test sonuçları almak için kullanılabilmesidir. Çevrimiçi oldukları için sınavlarda kâğıt kullanılmamaktadır. Ayrıca, öğrenciler için soru kâğıdını yazdırmanız asla gerekmez. Bu durum ağaçları kurtarmak demektir. Kâğıt satın alma ve yazdırma maliyetlerinden tasarruf edilir. Ayrıca, lojistikten veya montaj ve sınav yürütme işlemlerinden tasarruf edebilirsiniz. Öğrencilerin sınava girmesi için okula gitmeleri gerekmez. Öğrenciler uzak bir yerden çevrimiçi sınavlara dâhil olabilirler. Öğrenciler için uzun bir soru listesi hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, her öğrenci onlardan rastgele bir şekilde alacağından kopya çekilmesi giderek zorlaşacaktır.

Çevrimiçi bir sınavda, sonuç analizi kolay ve hızlıdır. Çevrimiçi sınav, ayrıntılı analiz, sıralama, rasyon konusu veya konu bazında analiz sağlayabilir. Daha fazla karar verme veya kısa liste oluşturma süreci için faydalıdır. Geleneksel bir sınavda sonuç işleme, manuel ve çok büyük bir idari görevdir. Birçok sınav görevlisi, nihai sonucun derlenmesine dâhil olur. Böyle bir sonuç aynı zamanda hataya açıktır.

Teknolojinin her şeyi kapsayan doğası ve yaşam biçimi üzerindeki etkisi, gerçek ve sanal arasındaki farkı bulanıklaştırıyor. Dijital çağda çok daha az kalem ve kâğıt kullanımı var. Profesyonellerin büyük çoğunluğu e-postalar, sunumlar, dijital tasarım ve çeşitli diğer görevler için bilgisayarlara güveniyor. İnsan tercihi, teknolojinin aşılanmasıyla önemli ölçüde değişti.

Çevrimiçi sınav sisteminin birçok avantajından biri, sınav görevlilerinin / işe alım görevlilerinin değerlendirme süreçlerini hatasız olarak ölçeklendirmelerine olanak vermesidir. Bireylerin çevrimiçi sınav platformlarına olan aşinalıkları gün geçtikçe artıyor.

Yeni bir sistemin uygulanması, küçük bir aksaklık oluşturabilir ve kullanıcıların bir süre alıştırma yapmasını gerektirebilir. Geleneksel metodolojiden çevrimiçi moda herhangi bir geçiş, sistemleri yükseltmek için eğitim kurumlarından bir miktar yatırım gerektirecektir. Bununla birlikte, hem öğrencileri hem de öğretmenleri geçişle tanıştırmak, ileriye dönük ideal yoldur.