Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2837.08
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cevat Güler'i\u0307 unuttuk

GALATASARAY şampiyon oldu. Bu şampiyonluğun mimarı kayıtsız şartsız Fatih Terim'dir. Bütün muhaliflerin temennilerine ve beddualarına rağmen Fatih Terim takımını kuyudan çıkardı ve birinci yaptı. Fatih Terim kişilere kırgındı, onlara ve yaptıklarına gücenmişti. Milli Takım'dan kovulan Fatih Terim Galatasaray'a döndü ve bu şansını çok iyi kullandı ve manevi anlamda rakiplerinden intikamını aldı. Sözlerini böyle yorumlayabiliriz.

Gomis gol kralı oldu. Gomis'in şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğunu belirtelim. Muslera kritik anlarda devleşti. Rodrigues kariyerinin en güzel sezonunu yaşadı. Gomis'in hakkını büyük bir iftiharla not düşelim. Diğer oyuncuların haklarını teslim edelim. Şaibesiz şampiyonluğu kutlarız. Fatih Terim de Galatasaray tarihinde seçkin yerini almıştır.

Fatih Terim'in başarısının sırrını herkes kendine göre açıklar. Ülkemizin en çok kupa kazanan antrenörü Fatih Terim'dir. 17 kupa kazanan Fatih Terim hep zirvede kalmıştır. Terim tamamı Galatasaray'da olmak üzere 1 UEFA Kupası, 7 Süper Lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kere de TFF Süper Kupa'yı kaldırma mutluluğunu yaşadı. Fatih Terim Galatasaray da dördüncü dönemini yaşıyor.

Fatih Terim'in başarısında ekibindeki değerli insanların rolü vardır. Bu ekibin içinde Ümit Davala, Hasan Şaş, Taffarel vardır. Bu ekip muazzam bir uyum içinde çalıştı ve birlikte arzu edilen sonuca ulaştılar. Ayrıca unutulan Cenk Ergün, Tudor ve Ayhan Akman üçlüsünü kutluyoruz ve saygı ile selamlıyoruz. Bu arada Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan durumu özetliyor: "Fatih hoca hepimize bir baba gibi davranıyor. Bu kadar sevgi ve saygı görmesinin nedeni bu. O kadar deneyimli ki bütün oyunculara tek tek nasıl yaklaşacağını iyi biliyor."

Fenerbahçe deplasmanda daha çok puan toplamıştır. Fenerbahçe ligi en azından hedeflediği yerde bitirdi. Ligin ilk yarısında şampiyonluk söylemi Fenerbahçe için söz konusu değildi. Fenerbahçe son saniyelere kadar şampiyonluğu kovaladı. Aykut Kocaman'ı bu yarışta başarılı buluyoruz ve Türk antrenörü saygı ile selemlıyoruz.

Başakşehirspor ve Beşiktaş takımlarını kutluyoruz. Heyecanlı fakat niteliği olmayan futbol sezonu yaşadık. Her iki takımın antrenörü yerli idi. Bize büyük bir gurur yaşattılar, Abdullah Avcı kariyerinin zirvesine çıkıyor. Şenol Güneş son dört (4) yılın en başarılı antrenörüdür. Bu iki güzide takımımıza başarılar dileriz. Avrupa'da hak ettikleri yerlerde olurlar.

Dönelim Galatasaray'a. Galatasaray'ın gurur tablosuna bakıyoruz. Takımı şampiyon yapanlar arasında Gündüz Kılıç, Coşkun Özarı, Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu gibi yerli antrenörler var. Ama birisi var ki o hep unutuluyor. 2007-2008 sezonunda Feldkamp takımı bırakınca, Cevat Güler çalışmaya devam etti.

Cevat Güler Galatasaray'ın şampiyon olmasında en önemli rol oynadı. Bu isimsiz kahraman unutuldu. Mektepli bir hoca olan Cevat Güler şu anda İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Son derece alçak gönüllü, bilgili, mükemmel şahsiyet olan Cevat Güler kimseden bir beklentisi yoktur. Ancak, ahde-vefa, kadirşinaslık kültürümüzün en önemli ögesidir. Cevat Güler kadirbilirliği hak etmektedir.

Galatasaray'ı ve diğer takımlarımızı kutluyoruz. Hepsinden Avrupa'da başarı bekliyoruz. Aksi halde bu, bizim için kısır döngü olacaktır.

Sonuç: "Cevat Güler'e vefasızlık edilmemelidir. Galatasaray kulübünden ve medyadan kadirşinaslık bekliyoruz."