Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Kasım 2019

Çetele ve Anda Yaşamak

ANADOLU Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun’un ÇETELE ve ANDA YAŞAMAK isimli iki eserini okurken, hayatın gerçeklerine farklı bakış açıları getirildiğini gördüm… Çetele’de, yıllar öncesinden tuttuğu günleri, Anda Yaşamak’ta ise değişik tarihlerde yazdığı makaleleri bir araya getiren Yusuf Tosun, hayatın içindeki sosyolojik gerçekleri felsefik yaklaşımlarla yorumlamaya çalışmış.

Duygu ve düşüncelerini, yaşadıklarıyla harmanlaştırıp, hayalleriyle yoğurup cümlelere aktaran yazar genç kuşağa farklı bir pencere açmış adeta… Babasının vefatında duyduğu hüznü, “ona bir önsöz yazamadım” cümlesiyle anlatan Tosun, zamanın en müsrif tüketicileri olduğumuzu söylüyor.

Anda Yaşamak’ta zamanın gerçekleriyle yüzleşen ve bunları kendi fikri ve dini yaşayışına göre yorumlayan Yusuf Tosun, bir notunda şöyle diyor: “15 Temmuz tarihi bir kırılmaydı. Bu kırılma hem zihinlerde yaşandı hem de bilfiil meydanlarda.” Hülasa, ÇIRA Yayınlarından çıkan bu iki küçük kitapçığı görürseniz, alı okuyun… İstifade edeceğiniz çok konu var bu kitaplarda.