Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2832.41
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cerrahpaşa, psi̇ki̇yatri̇, emekli̇li̇k ve spor

YAKLAŞIK 30 yıldan beri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yaptık. Psikiyatri kliniğinde öğretim üyesi, hekim olarak çalıştık. Birçok kongreler, seminerler, sempozyumlar düzenledik. Mesleki olan kongrelerde bildiriler sunduk, açık oturumlara panellere katıldık. Ekip çalışmasına ağırlık verdik, çok sayıda uzman ve öğrenci yetiştirdik.

1992 yılında, Ankara Tıp Fakültesi’nden Cerrahpaşa’ya geldik. Merhum hocam Prof. Dr. Ayhan Songar bizi kliniğe davet etti. Gerçi daha önceden Cerrahpaşa’daki arkadaşlarımızı tanıyorduk. Gelince hiç zorluk çekmedik, meslektaşlarım bize sahip çıktılar, hiç zorluk çekmediler. Kendilerine şükran borçluyum.

Aradan geçen yıllar içinde biz de bu ekibin bir parçası olduk ve sanki onlarla bütünleştik. Her bir arkadaşımızın seçkin özelliği bizi bütünleştirdi. Özlemle anılan ve oksijen gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir atmosfer vardı. Bu ortamı oluşturan idari ve akademik personele teşekkür ederiz.

Merhum Ayhan Songar birçok seçkin niteliği kişiliğinde taşıyan, barındıran yapıdaydı. Bugün bile onun öğrettikleriyle pratik yapıyoruz. Merhum Prof. Dr. Adnan Ziyalar hocanın kibarlığını, efendiliğini unutamıyoruz.

Prof. Dr. Ertaç İlkay’ın yöneticilik vasfını her zaman takdirle anıyoruz. Merhum Ertaç hocama Allah’tan rahmet diliyoruz. Merhum Prof. Dr. Fevzi Samuk hocamızı unutmak mümkün değildir. Hocamız kibar, muhterem, ağırbaşlı yapısıyla her an hatırımızdadır. Kendisini rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Uzun süre kürsü başkanlığı yapan Prof. Dr. Müfit Uğur bize ağabeylik, hocalık etti. Kürsüye ve hepimize unutulmaz hizmetleri olmuştur. Ayhan hocamızın emanetini ileriye götürmeye çaba göstermiştir. Emekli olan hocamız ile irtibatımız sürüyor.

Prof. Dr. Musa Tosun bizden iki ay önce emekliye ayrıldı. Sempatik, zeki, espritüel ve dost canlısı olan arkadaşımızı her an arayacağız.

Prof. Dr. Alaattin Duran ağırbaşlı, sakin, çalışkan vasıflarıyla aramızdaki seçkin yerini almıştır. Alaattin hocamız kürsü başkanlığını büyük yetkinlikle yerine getirmektedir. Alaattin dostumuzun dekanlığı aynı başarılı ve dolu içerikli bir öyküdür.

Prof. Dr. Ruhi Yavuz bilge ve beyefendi kişiliğiyle aramızda mümtaz bir yeri vardır. Anekdotlarıyla, yorumlarıyla, kibarlığı ile her an aradığımız bir kişiliktir.

Prof. Dr. Kemal Arıkan ve Prof. Dr. Reha Bayar dostlarımızı ve hasletlerini hiçbir zaman unutmayacağız.

Prof. Dr. Neşe Kocabaşoğlu’nu ve Prof. Dr. Mert Savrun’u ahde vefanın zirvesi olarak hatırlayacağız. Vasıflarını, ruhlarındaki derinlikleri anlatacak kelime bulamıyoruz.

Bütün dostlarımızın vasıfları ayrı ayrı yazıların konusudur.

Genç doçentlerimiz (Cana Aksay Poyraz, Çağrı Poyraz, Şenol Turan, Ömer Faruk Demirel) kliniğimizi geleceğe taşıyacaklardır. Merhum Ayhan hocamızın misyonunu ve vizyonunu daha da ileri düzeylere götüreceklerdir. İdari personeli, hemşire kardeşlerimizi, memurlarımızı saygıyla anmak isteriz. Hepsinin bizde emekleri vardır.

Selma Kaçar (Başhemşire) ve kürsü sekreterimiz Mustafa Kaya harika insanlardır. Onları sevgiyle selamlarım.

Kürsümüz bizi onore ederek uğurladı. Çok güzel konuşmalar yapanlar oldu, bize hak etmediğimiz sıfatlar yakıştırdılar. Dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Sonuç: “Spor psikiyatrisi ve psikolojisi dersini vermeye devam etmeyi arzu ediyoruz.”