Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.97
Gram Altın
2830.35
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Çarpışan demeçler

ÖNEMLi ve büyük kulüplerimizin yöneticileri karşılıklı demeçler veriyor. Belli ki onlar bu demeçleri başını sonunu hesaplayarak veriyorlar. Bir amaç uğruna arzu edilmeyen sözler sarf ediyorlar. Ancak bunun istenilen sonucu vermeyeceğini tahmin etmek zor değildir.

Demeçlerle şampiyon olunabileceği görüşü ve savı bir yanılsamadır. Ne kadar beyanat verilirse verilsin Edirne’nin ötesinde başarı elde edilemiyor. Spor tarihimiz bunun başarısız örnekleriyle doludur. Yersiz ve arzu edilmeyen demeçler Avrupa’da bizleri birinci yapmamıştır.

Bu seneki liglerde olumlu gelişmeler var. Çalıştırıcıların yerli ve Türk olması en olumlu tablodur. Ancak, bu müspet tablo diğer alanlara yansımıyor. Bütün liglerde yerli olmayan oyuncular ön plandadır. Ulusal takıma oyuncu bulmakta zorluk çekiyoruz.

Olumsuz demeçler taraftarları bir arada tutabilir, hatta disiplinli ve bilinçli bir topluluk haline getirebilir. Ancak durum kontrolden çıktığı takdirde neler olabileceğini düşünemeyiz, öngöremeyiz. Pişmanlık duyabileceğimiz olaylarla muhatap olabiliriz.

Edirne’nin ötesindeki başarıya odaklanmak daha akıllıca bir öngörüdür. Sporda özellikle futboldaki kalitemizin ve başarımızın düştüğü bir dönemden geçiyoruz. Bu konuya ağırlık vermek söz konusu iken sonu gelmeyen çekişmelere son vermek lazımdır. Dolayısı ile yöneticilerimizden sağduyu bekliyoruz.

Not-1: Güreşçilerimizden Taha Akgül’ü, Süleyman Atlı’yı, Rıza Kayaalp’i, haltercilerimiz Daniyar İsmayilov’u ve diğer sporcularımızı kutluyoruz.

Not-2: 2B-Tarım arazileriyle ilgili yöneticilerimizden ilgi ve destek bekliyoruz. Dedelerimizden kalan fındık bahçelerinin bedelini ödemek ve tapu sahibi olmak istiyoruz.

Not-3: İnece-Erikliman-Giresun yolunun yapılması için yöneticilerimizden yardım ve destek bekliyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu’nun çabalarını takdirle izliyoruz.

Sonuç: “Demeçlerin çarpıştığı bir ortamdan sağlıklı spor karşılaşmalarından söz edilemez”