Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2507.22
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Eylül 2022

Cami avlusuna bevledenler

Seçim sathı mailine girmemizle birlikte sayıları hızla artan bevledici güruhun yediği herzeleri birlikte izleyen ve gözleyen vatandaşlar olarak en doğal insan hakkı olan inancımıza bu kadar musallat olunmasının altında başka gayelerin olduğunu düşünenlerdenim.

Kimi Peygamber’imizle kimi Hz. Ali Efendimizle kimileri ise halk arasında itibarı olan hocalarımız ve dini kurumlarımız üzerinden algı ticaretine girişmiş ve bunun üzerinden parsa toplamakla meşgul.

Anlı şanlı siyasilerimiz de durumdan vazife çıkarmanın peşine düşünce olanlar oldu ve böyle giderse olmaya da devam edecek.

Yazık bu millet bu pespayeliği ve ahlaksızlığı hak etmiyor.Dinine diyanetine ulu orta saldıranlara hakkını helal etmediği gibi er yada geç bunun bedelini yapanların burnundan fitil fitil de getirileceğine de inanıyorum.

Din, milliyet,kimlik ve şahsiyet üzerinden ticaret yapanlar şunu iyi bilmeli.Bu ticaretten kazanılan her ne ise hem yanlarına kâr kalmaz hem de bu ticaret saman alevi gibi anlık olup kısa bir süre sonra yerinde yeller eser.

Tarih çöplüğü bu tür pespayelerin yediği tezeklerle dolu.

Kimler geçmiş kimler bir bakılsa aslında durum daha net anlaşılacak ama nerede o akıl ve feraset.

Bu ve benzer pespayeliklerin altından genellikle dışardan üflemeli güruhların yerli şakşakçıları,yani durumdan vazife çıkarıcı piyonlar çıkar.

Değerli dostlar siz siz olun benzer kepazeliklerin piyonlarının malzemesi olmayın.Konu mankenlerinin tahrik edici söz ve hareketlerine cevap bile vermeyin.

Din bahsi başka bir şeye benzemez.

İnsanı bazen çileden çıkartıcı açıklamalarla her ne kadar sinir uçlarına dokunarak cevap hakkı doğurtarak tahrik etseler de sabırla ve sebatla selamet yolunu tercih etmeleri her açıdan daha doğru bir yol olur kanaatindeyim.

Soyadı Kamalak olan bir avukat muhalif siyasilerin sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamalara verilen cevaplar ve yorumlar içerisinden cımbızla çektikleri üç beş kelime üzerinden binlerce insanı hukuk önünde zor durumda bırakıp ciddi paralar devşiriyormuş.

Bu yolla hem kendinin hem de muhalif siyasilerin kasaları doluyormuş.

Önceleri olmaz diyerek inanmadım ancak aklı başında bir avukat arkadaşım bu yolun çoktandır kullanıldığını ve mağdur muhataplar üzerinden de iyi bir kazanç kapısı olarak her geçen gün popülerliğinin arttığını söyleyince inandım.

Siz siz olun oyunda oynaşta olanların oyununa gelmeyin.

Sosyal medya yasası çıkartılana kadar sabredenlerden olun.

Yasa kısa zamanda çıkartılırsa ki, en kalbi temennim olan çıkarılacak yeni yasa ile muhatabın kimliği ve kişiliği netleşip torller botlar ve toplar ayırt edilerek kim kiminle hangi sıfat üzerinden muhatap belli olacak ve en azından şimdiki durumdan daha sağlıklı bir zemine kavuşmuş olacağız.

Devletimiz elini çabuk tutmalı.

Seçim sathı mailini basit menfaatleri için kullanmak isteyen azgın azınlığın yalancı piyonlarının at oynattığı sosyal medya mecralarından akıtılan kir bir nebze de olsa azalmış olur kanaatindeyim.

Değerli okurlarım, izler birbirine iyice karışmış gözüküyor.Her gördüğümüz sakallıyı dede zannetme mevsiminde değiliz. Çeşitli mecralardan gelen her türlü bilgi belge haber video her ne olursa olsun. Önce akıl süzgecimizden,sonra ferasetimizin süzgecinden geçirerek bilgiyi steril hale getirdikten sonra değerlendirmede bulunmak menfaatimiz icabı.

Birçok bilgi piyasaya masumiyet ambalajı ile servis edildiğinden olsa gerek kir ve nur bazen iç içe koyun koyuna olup aldatıcı olabiliyor.

Kes kopyala yapıştır mantığı ile öyle garabetler allanıp pullanarak normalmiş gibi pazara veriliyor ki, gerçekten aldanmamak nerede ise imkânsız.

Önümüzdeki günlerde yaşanılacak ve yaşatılacaklar günümüzden çok daha fazla birlik hamurumuzu sulandırabilir.

Çok daha fazla travmatik olabilir.

Hatta çok daha fazla izzetimizi incitici olabilir.

Saberazafera.

Bu iki kelimenin iksirli gücü ile seçim sathı mailine girdiğimiz bu süreci atlatarak sahili selamete çıkabilenlerden olmanız ve olmamız dileği ile…

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.