Dolar (USD)
34.35
Euro (EUR)
37.45
Gram Altın
3028.93
BIST 100
8648.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
04 Kasım 2024

​Büyük Sıfırlama ve BRICS ülkeleri

BRICS Zirvesi sonrası yayınlanan bildiride şöyle bir madde de vardı; “BRICS ülkeleri, BM’nin sürdürülebilir kalkınmasını, yaşamınız boyunca hayata geçirme yönündeki 17 hedefine ulaşmada kararlıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Küresel bir adil düzen ve kalkınmanın ancak sınırlar ötesinde huzur ve güvenliğin tesisiyle mümkün olabileceğini” ifade ederek “BRICS’in küresel ticaretin gelişimine, ekonomik büyümeye ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet ederek daha adil bir küresel düzenin inşasına eşsiz katkılar sunduğuna inanıyoruz” demişti.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ülkeleri, karbon piyasalarında iş birliğini güçlendirmek ve küresel iklim politikalarında daha etkin bir rol oynamak amacıyla bir de anlaşma imzaladı.

Bu ülkeler 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı amaçlıyor. Bunu, Amerika daha çok istiyor!

Diğer taraftan Rusya Merkez Bankası da yeni piyasanın sadece bir düzenleyicisi değil, aynı zamanda ülkede sürdürülebilir gündemin bir tanıtıcısı rolünü üstleniyor.

Güney Afrika'da toplanan 15. BRICS Zirvesi'nin sonuç bildirisinde; “BM, uluslararası sistemin temel taşıdır ve BRICS üyeleri Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi’nin tam olarak uygulanmasına kararlıdır” yazılıydı. Nasıl ama?

23 Ağustos 2023'te Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika, BRICS'i “Sürdürülebilir Kalkınma” için bir taahhütname imzaladılar.

Dahası 2030 Gündemi'nin tam ve etkili bir şekilde uygulanmasını hızlandırmak ve SDG'ler üzerindeki ilerlemeyi hızlandırmak için tüm kaynaklardan finansmanı aktarmayı teklif ettiler.

Peki, gerçekte bu finansman nereye aktarılacak?

İlaveten küresel salgınları önleme, hazırlık ve müdahale kapasitesini iyileştirme ve gelecekte bu tür salgınlarla toplu olarak mücadele etme yeteneklerini güçlendirme yönündeki çabalarını da arttırmaya söz verdiler.

Burada “İklim değişikliği” tam 18 kez “sürdürülebilir kalkınma” ise 21 kez geçiyor.

Rusya’da Sberbank’ın CEO’su “İklim risklerini değerlendirme konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, 2023 dönemi için iklim değişikliğinin Rusya'da yol açacağı zararın ortalama 580 milyar ruble” olduğunu iddia etmişti.

Bu nedenle Sberbank "karbon düzenlemesini" senkronize edecek bir "BRICS İklim Konseyi"nin oluşturulmasında da etkin rol oynamak istiyor.

Peki, BRICS ülkelerinin söz verdikleri bu projeler kimin biliyor musunuz? NATO’cu Atlantik cephesinin. Yani WEF’in. “Büyük sıfırlamacı” küresel elitlerin…

1956 yılında “Rockefeller Kardeşler Fonu'nun” yaptığı özel bir çalıştayda zaten bunlar tartışılmış.

“ABD'nin özgür dünyanın her alanında bu tür bölgesel yapıların gelişimini teşvik etmesi gerektiğine inanıyoruz” demişler.

Kitap olarak da yayınlanan bu çalıştayda, Amerika'nın küresel bir hükümet kurmak uğruna ulusal çıkarlarını feda edebileceği de belirtiliyor.

Şimdi mesele nedir biliyor musunuz?

Dolara bağlı işleyen küresel kapitalist sistemi çökerttiklerinde yerine inşa edilecek olan sosyalist düzen hazır olarak bekliyor. Bu da BRİCS sistemi. Bunu ben değil WEF Başkanı kendi ağzıyla söylüyor.

Bu ülkeler Atlantik karşıtı daha adil bir dünya inşa edeceklerse ne diye Atlantik cephesinin hepimizi sömürmek için uydurduğu karbon yalanına yürekten inanıyor?

Kısacası ortada tek bir sistem var onun da tek bir hedefi var.

Demem o ki küresel dünya sistemi avcılarla dolu. Av olmak istemiyorsak her şeyi sorgulayıcı bir zihinle yaklaşmak zorundayız.

Sonuç olarak, önümüzdeki yıllarda bize sunulan herhangi bir küresel çözümün aslında küreselci bir çözüm olduğunu bilmemizde fayda var.

 
ABONE OL
Google News - Milat Gazetesi
202410 - Ziraat Bank - Kadın Çiftçi
202410 - Ziraat Bank - Basınçlı Sulama