Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2300.36
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Aralık 2021

Büyük sıfırlama için finansal çöküşler mi gerekli?

Gündemi uzunca bir süre meşgul eden asgari ücretin 4.253 lira olarak belirlenmesiyle çalışanların bir nebze olsun rahat bir nefes alacak olması hepimizi sevindirmişti.

Ne var ki günün sonunda doların bir lira civarında artmasıyla maaşlarının yaklaşık yüzde 10’u çoktan erimeye başladı.

Hükümet, dünyadaki genel eğilimin dışında farklı, yeni bir model uyguluyor. Yeni modelin mimarlarından Şefik Çalışkan, medyada Çin modeli olarak takdim edilen bu modeli şöyle tanımlıyor: “Parasının Değerini Düşük Tutan Ülkelere Karşı Yerli Üretimi Koruma Modeli

Ve bugün ekonomimizi sömürgeleştiren unsurun; düşük kur, yüksek faiz politikası olduğunu söylüyor. Muhalefet ise, bu süreçten kurtulmanın tek yolunun erken seçim olacağını düşünüyor.

Oysa bugün ekonomide yaşanan kaosu ve çözüm önerilerini bundan iki yıl kadar önce öngörüp(!) planlayanWEF’ten kimse bahsetmiyor.

Ana akım medya kasıtlı olarak tüm dünyada gerçekleşecek olan ekonomik çöküşü konuşturmuyor ve dahası bunu saklıyor. WEF ve BM ise pandemi kisvesi altında(DSÖ’yü kullanarak) dünya ekonomisinin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade ediyor.

Hemen hemen tüm dünya ülkelerini, yeni dünya düzenine bağlılık yemini ettirdiler. Bugünlerde pandemi sona eriyor ve onunla birlikte küresel dünya düzeninin yeni hatları da ortaya çıkmaya başladı.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, KlausSchwab, “Covid-19-The Great Reset” adlı kitabında bugünkü çatışmanın, buhranın ve buna bağlı olarak küresel düzenin yeniden biçimlendirilmesini neo-marksizminkavramsal dilinde detaylı bir biçimde anlatmıştı.

JP Morgan Chase'in küresel araştırma başkanı MarkoKolanovic de 2018'de, dünyanın 2020'de küresel bir krizle karşı karşıya kalacağını duyurmuştu.

Aralık 2021'in ilk on yılında, 2022'de pandeminin sona ereceğini ve yeniden yapılanma ile dünya ekonomisinin tam olarak toparlanacağını daha o günlerde ifade ediyorlardı.

KlausSchwab’a dönelim. Bu adam iki yıl kadar önce; “Toplumlarımızı ve ekonomilerimizi, eğitimden toplum sözleşmelerine ve çalışma koşullarına tüm açılardan hızlıca yenilememiz, kısacası kapitalizme büyük bir ‘reset atmamız’ gerekiyor” demişti.

Hattamarjinal önlemler ve geçici düzeltmelerle ekonomik kaosun önüne geçilemeyeceğini söylüyor, ekonomik ve sosyal sistemlerimiz için tamamıyla yeniden yapılandırılması gerektiğini öneriyordu.

O yüzdendir ki başından beri Covid’indünyamıza ‘reset atmak’ için çok nadir bir fırsat penceresi açtığını dillendiriyordu.

Daha geçenlerde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri AntonioGuterres, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgını, artan eşitsizlikler, azalan kaynaklar, yüksek enflasyon ve iklim krizinden son derece endişe duyduğunu belirterek, "Bu durum hızla düzelmezse, daha zor zamanlarla karşı karşıya kalacağız” dedi.

Ona göre bu durum, toplumsal kargaşa ve istikrarsızlık getirecek dolayısıyla uluslararası finans sisteminin acil reforma ihtiyacı var.

Aslında söylemek istedikleri şey; “Dünya Hükümeti’nin kurulması ve küresel dijital para sistemine geçiş sürecinin hızlandırılması.

Naci Ağbal bir ara; “Dijital para konusunda başlatılan Ar-Ge projesinden bahsediyordu. “Şu anda bu projenin kavramsal aşaması tamamlanmış durumda. 2021’in ikinci yarısında pilot testlere başlanmasını hedefliyoruz” demişti.

Dolar, geçen yüzyılın büyük bölümünde dünyanın rezerv para birimi olduğundan, FED, enflasyonist sonuçlarını aldırmadan çılgınca para bastı. Bunun bir plan dahilinde yapıldığından hiç kuşku duymuyorum.

Demem o ki literatürdeki“Büyük Sıfırlamayı” iyi okumalıyız. Dünya halkları, şeytanla pazarlık yapmış bir elit zümrenin marifetiyle küresel teknokratik komünizm modeline doğru yol alıyor.

Bu anlattıklarım, benzinin 11 lirayı geçtiği, tüm müdahalelere rağmen doların önlenemez yükselişi karşısında halkın gün geçtikçe yoksullaştığı, alım gücünün azaldığı, liranın değer kaybettiği ülkemizde belki de bir anlam ifade etmeyecektir.

Ancak mevcut ekonomik sistemi çökerterek yeni bir model için planlama yapıyorlar.

Princeton Üniversitesi'ndenF. William Engdahl'ın dediği gibi; ABD borsasında Ekim 1929'dan bu yana, 2007-8 de dahil olmak üzere, her büyük çöküşün altında FED ve küresel finans baronları vardır. Ancak bu sefer durum farklı, büyük sıfırlama için tüm ülkelerdebüyük finansal çöküşler olacak.

İşte bunu bir türlü anlatamıyoruz…

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan