Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Aralık 2016

Bütün Suriyeliler'i Öldürelim

Neredeyse bütün dünya Suriye ile savaşıyor. Dünyanın Suriye politikası "Bütün Suriyeliler'i Öldürelim ama, ESED kalsın" üzerine kurulmuş adeta.

Bu durumda Suriye'deki savaş ancak, neredeyse bütün Suriyeliler'in öldürülmesiyle bitebilir. Dünyada belki de ilk defa; bir halk, toplu olarak,... ölüp bitmek istiyor. Suriye bir bütün olarak intihara sürükleniyor.

SURİYE'LİLERE SAVAŞACAKLARI BİR DÜŞMAN ARANIYOR

Suriyeliler neden kaçıyor kendi ülkelerinden, kendi topraklarından? Neden kendi ülkeleri için savaşmıyorlar? Diyenler var. Çünkü Suriyeli kiminle savaşacağını bilmiyor. Neredeyse bütün dünya, Suriye üzerine çökmüş durumda.

Suriye'li; ABD ile mi savaşacak?, Rusya ile mi savaşacak? Almanya, İngiltere, Fransa, İran, İsrail,.. ile mi savaşacak? bu liste uzayıp gidiyor. Suriye, Suriyeliler'e en büyük insani yardımı yapan Türkiye ile mi savaşacak?

Suriyeliler'e sabit bir düşman belirlenebiliyor mu? Suriye ve Suriyeliler'in düşmanı kimdir? Kendi ülkesini kan gölüne dönüştüren ESED mi? Batılı istihbarat örgütlerinin arkasında olduğu ve kullandığı; IŞİD/DAEŞ, PKK/PYD,u2026 gibi terör örgütleri mi? İran, Irak,u2026 desteklediği Haşd El Şabi,u2026 gibi terör örgütleri mi? IŞİD ile savaş bahanesi ile Suriye üzerine çökmüş 60 ülke ile mi savaşacak Suriyeliler? Suriye ve Suriyeliler'in düşmanı kimdir? Suriye'li kiminle ve ne için savaşacak?

Görüldüğü üzere, Suriye için net bir düşman bile belirleyemiyoruz. En iyisini, en doğrusunu, bırakıp kaçanlar yapıyor belki de. Çünkü Suriye'deki en büyük savaş, iç-savaştır. Suriyeli kiminle savaşırsa savaşsın, aynı zamanda kendi kendisi ile de savaşıyor.

ATATÜRK'SÜZ u2013 ERDOĞAN'SIZ, LİDERSİZ BİR SURİYE

Ben, ESED'in yerinde olsaydım; öncelikle bir 'genel af' ilan ederdim. Savaşan bütün muhalifleri, Suriye Milli Ordusu çatısı altına çağırırdım ve alırdım. Dünyaya yayılmış olan bütün Suriye vatandaşlarıma bir çağrı yapardım. "Gelin, yeni bir sayfa açalım, adil bir Suriye'yi birlikte ve yeniden inşa edelim" derdim. Her türlü fedakarlığa hazır olduğumu, özgür bir seçim yapılacağını ve bunun bütün sonuçlarına katlanacağımı bütün dünyaya ilan ederdim. "Suriye'nin kaderini bütün Suriyeliler birleşerek versin" derdim. "Gelin hep birlikte bir kurtuluş savaşı verelim. Ülkemize çöken bütün güçleri birlikte ülkemizin topraklarından çıkaralım. Suriye'yi dünyanın en bağımsız ve en tarafsız ülkesi haline getirelim. Sorun ben isem, beni seçmeyin, başka bir Suriye'liyi kendinize lider yapın, seçin" derdim. Atatürk ya da Erdoğan olsaydı bunu yapardı. Tarih buna şahittir.

Eğer ESED gerçek bir liderlik gösterebilseydi, Suriye bugün bu hallerde olmazdı. Eğer ESED; ATATÜRK ya da ERDOĞAN gibi bir lider olsaydı, ülkesini bu hallere düşürmezdi. Gerektiğinde en büyük fedakarlığı da yapardı. Vatanı için her şeyi yapardı. Esed, bir vatan savaşı değil; bir aile, bir mezhep,u2026 savaşı veriyor. Bir vatan, bir halkın savaşını verseydi, halkı da onu terk etmezdi.

Suriye'nin en büyük problemlerinden biri de lidersiz oluşudur. Toplumun kahir ekseriyetini bir arada tutabilecek bir lidere sahip değil Suriye. ATATÜRK ya da ERDOĞAN gibi bir liderleri yok, Suriyeliler'in.

Suriye'de kesin çözüm, bugün Suriyeliler'in elinde değil maalesef. Suriye yöneticileri bu liderliği gösteremiyorlar. Suriye sorunu ancak, Türkiye'nin liderliğinde; Rusya ve İran ile çözülebilir.

ABD henüz Suriye'yi işgal etmemişken bu sorun çözülmelidir. ABD bugün terör örgütleri üzerinden Suriye'de varlık gösteriyor. İlerleyen zamanlarda, Suriye'yi tamamen işgal etme yoluna gidebilir. ABD bu işe fiili işgal ile el koymadan; Türkiye, Rusya, İran,u2026 bu sorunu çözmelidir. Suriye birkaç ülke arasında paylaşılamayacağına göre, bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor.

Çözüm önerilerimiz, Türkiye açısından yeni bir HUDEYBİYE Anlaşması yapılmasıdır.

  1. Garantör ülkeler; Türkiye, Rusya, İran,u2026 olabilir. Hatta hiçbir ülke garantör ülke olmadan, Suriye halkının kendi kaderini belirmesi de sağlanabilir.
  2. Beşşar ESED ve kadrosu için; Rusya, İran, Azerbaycan,u2026 gibi bir ülkede ikamet edecek bir yol açılabilir. ESED kalacaksa, ESED'in kalması zorunlu hale gelecekse,u2026 adil bir seçim yapılarak ESED sorunu aşılabilir.
  3. Suriye'nin toprak bütünlüğü kesinlikle korunmalıdır. Federasyon, özerklik, Kantonlaşma,u2026 Suriye'yi kesinlikle bölünmeye götürür.

4. Suriye üniter yapılı ve demokratik bir sistemle yönetilecek bir altyapıya kavuşturulmalıdır. Anadolu Modeli (İslami Meşveret-Demokrasi ) Başkanlık Sistemi ile halkın karar vereceği bir rejimle yönetilebilir.

  1. Kantonlaşmaya asla ve asla izin verilmemelidir. Kantonlaşma demek, bütün Anadolu (Ortadoğu/İslam dünyası,u2026) Coğrafyası'nın; hatta Türkiye, İran,u2026 ve Rusya'nın bile kantonlaşarak şehir devletlerine bölünmesi demektir. Anadolu (İslam/Ortadoğu) Coğrafyası; Suriye ve Irak üzerinden kantonlarla bölünmeye doğru sürükleniyor. Kantonlaşmayı engellemenin yolu; ülkeler (Irak, Suriye, Libya, Yemen,u2026)'in toprak bütünlüklerinin ve üniter yapılarının korunmasına bağlıdır.
  2. Suriye Milli Ordusu kurularak, bütün terör örgütleri (DAEŞ, PKK/YPG,u2026) tasfiye edilmelidir.
  3. Suriye'nin tek resmi dili (Arapça) olmalıdır.
  4. Suriye'deki bütün topluluklar; Arap, Kürt, Türkmen, Ermeni, Ezidi, Çerkez,u2026 kendi dillerinde eğitim yapabilmeli, kendi kültürlerini,u2026 özgürce yaşayabilmelidir.
  5. Suriye'de hiçbir ülkenin askerleri ve askeri üssü kalmalıdır.
  6. Suriye, İsviçre gibi tarafsız bir ülke haline getirilmelidir.
  7. Rehabilitasyon hapishanesi kurulmalı ve dünyanın her tarafından Suriye'ye gönderilen sorunlu, psikopat, hastalıklı,u2026 kişiler tedavi edilerek, rehabilitasyondan geçirilmelidir.
  8. Suriye, dünyanın en bağımsız ülkesi haline getirilmelidir.
  9. Türkiye, Suriye'nin en önemli komşusudur. Türkiye'nin aleyhine (Hudeybiye gibi) görülebilecekleri, zamanla Türkiye'nin lehine çevirebiliriz. Suriye bütün Suriyeliler'indir. Dünyaya dağılmış olan bütün Suriyeliler'in; kendi vatanlarına dönüşlerinin sağlanması gerekiyor. Türkiye; barış ülkesi, barış adası,u2026 olarak, Suriyeliler'in kendi vatanlarına dönüşlerini sağlayabilir. Türkiye; Suriyeliler için, insanlık için,u2026 her türlü fedakarlığa hazır olmalıdır.

ABD, Suriye'yi fiili olarak (Irak, Afganistan,u2026 gibi) işgal etmeye hazırlanıyor. Suriye sorunu, Türkiye-Suriye (İran,u2026) Savaşı'na doğru gidiyor. Suriye bizim barajlarımızı, stratejik yerlerimizi,u2026RUS füzeleri ile hedef alabilir. Suriye rejimi (ESED) bunu yaptığı anda, Suriye ile savaşmamız kaçınılmaz hale gelebilir. ABD, Suriye'yi işgal etmeden, Türkiye-Suriye Savaşı çıkmadan,u2026 bu sorunu çözebiliriz, çözmeliyizu2026

DÜNYA ABD'DEN BÜYÜKTÜR

Önce dünyanın 1'den daha büyük olduğunu bütün dünyaya göstermek lazım. Suriye bunun için bir olanak sağlayabilir. Suriye'de, dünyanın ABD'den daha büyük olduğu görülecektir. Daha sonra dünyanın 5'ten de 20'den de 100'den de daha büyük olduğu zaten görülecektir.

DOLAR EMPERYALİZMİ

Dolar'sız bir dünya bir gün gerçekleşecektir. Türkiye, dolar emperyalizmini bitirebilecek en önemli aktördür ve dolar emperyalizmini de bitirecektir. Dolar'sız bir dünyaya doğru gidiyoruz. Dolarsız dünyanın liderliğini Türkiye yapacaktır. Paranın emperyalizmi bitmeden, zulüm azalmaz.

DÜNYANIN LİDERİ KİM OLMALI?

Türkiye dünyanın lideri olmadan, dünyada zulüm bitmez. Dünyanın lideri; ABD mi, Çin mi, İngiltere mi, Rusya mı, Almanya mı?,u2026 olsun. Dünyanın en büyük ihtiyacı, adil bir lider (Türkiye) ülkedir. Türkiye, Suriye sorununu; fedakarlık yaparak çözüp, adil bir lider adayı olduğunu, bütün dünyaya gösterebilir. Suriye, Türkiye'ye dünya gücü olma yolunu açabilir.