Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2431.11
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Aralık 2021

Bu silahlar kime satılacak?

Son yüz yıldan beri yani Osmanlı Devleti’nin yıkımından sonra Ortadoğu’da Müslüman toprakları adeta kan gölüne döndü. Osmanlı himayesinde yüzyıllarca asr-ı saadet yıllarını yaşayan Ortadoğu, vahşi batı dünyası tarafından sadece bir yüzyılda cehenneme çevrildi. Dağlar, taşlar, sokaklar gırtlağına kadar artık Müslüman evladı kanına doydu. Mezarlıklar üç kata çıkmaya başladı. Dünyada yaşanan en büyük insani krizler İslam toplumlarında yaşanıyor. 2 milyarlık İslam dünyası ise halen de çözümü dışarıda arıyor, cellâtlarını kendilerine kurtarıcı ve koruyucu belliyor. Oysa Ortadoğu’nun sorunlarının büyük kısmının sebebi zaten dışarıdan kurtarıcı gibi gelenler değil mi? Bugün Suriye rejimini cezalandırmasını beklediğimiz ABD, “Sahte ve uydurma delillerle kimyasal silahları yok edeceğiz, demokrasi getireceğiz” diyerek 1 milyon Müslüman insan kanını Irak’ta dökmedi mi? Irak’ı 3’e bölüp, kan deryasına döndürmedi mi? Aslında ABD, “Müslüman kanı dökülüyor, İslam coğrafyası perişan oluyor, İsrail’in gücüne güç katılıyor” diye çok mutlu oluyor. Suriye’deki tarihin en büyük katliamından Rusya ve İran olduğu kadar ABD ve tüm batılı devletler aynı şekilde sorumludur. Peki ne var bu Ortadoğu’da? Kimin ne hesabı var? Emperyalistler Doğu Akdeniz’e niçin bu kadar savaş ve uçak gemisiyle, asker yığmış? Tabi ki Ortadoğu’daki kavganın en temel şifresi “enerji”dir. Demokrasi götürme adına ülkeler işgal edildi ve ediliyor. Milyonlarca Müslüman’ın kanı aktı ve akıyor.

İslam dünyası artık akıllanmalı

ABD nereye “demokrasi getireceğiz” diye müdahale ederse orası yıllar yılı kan gölüne ve terör yuvasına dönmüştür. Kanserli bir hücre gibi bir daha iflah olmamıştır. Şimdi sıra Suriye’de mi? Katil Esed’e bir müdahale kesinlikle şart, ancak ABD yerine İslam dünyası niye müdahale etmiyor? İki milyarlık İslam dünyası, onca ağır silahları ve uçakları kime karşı ve ne zaman kullanacak? Esed’in zalimliği asla ABD’yi aklamaz. Kurtuluşu batıda arayanlar, daha çok elma kokulu kimyasal silahların saldırısına maruz kalırlar. Ne zaman İslam dünyası akıllanacak, kendi sorunlarını kendi içinde çözmeye çalışacak, kader ve kaynakta ittifak ve paylaşım yapacak?

Silah tüccarlarının iştahı kabarmış

Kaynakların laneti teorisine” göre zengin yeraltı kaynaklarına sahip olan ülkelerde iç savaş tehlikesi diğer ülkelere göre yirmi kat daha fazla. Irak ve Suriye örnekleri ortada. ABD ve Rusya eksenli bu sahte kavganın zihin dünyasında “zengin enerji kaynakları, Akdeniz’in stratejik ve jeopolitik önemi, kaynatılan Ortadoğu kazanında sürekli satın alınacak silaha ihtiyaç duyurma” gibi nedenler yatmaktadır. Rusya ve ABD liderlerinin en iyi yaptıkları şey kriz çıkarıp, şahsi karizmalarını kendi ülkelerinde popüler yapmak ve bol bol silah satışını sağlamaktır. Büyük bir savaş söylentisi ve beklentisi silah tüccarlarını heyecanlandırır, iştahını kabartır. Mazlum ve mağdur Müslüman evlatlarının feryadı ve dramı, silah tüccarlarının kasalarını iyice doldurur. Ortadoğu’ya silah satışı yapan 5 şirketin 6 yılda değeri yüzde 120 artmış.

Kime satılacak silahlar?

Maalesef dünya güce bakıyor ve güce tapıyor. Hak, hukuk, adalet hep kendi işlerine geldiği gibi ve kendi vatandaşlarına. Dünyada ne kadar güçlü iseniz o kadar haklısınız, ne kadar zayıf ve pısırıksanız o kadar da haksızsınız. Bütün mesele aslında savaşacak kadar güçlü ordulara sahip olmaktan ziyade savaşmadan savaşları kazanabilecek yani savaşılmayacak güce sahip olabilmektedir. Dünyanın, silahlanmaya ayırdığı bir yıllık bütçenin “1.6 trilyon doları” bulduğu, savaşların dünya ekonomisine bir yıllık bedelinin “14 trilyon doları” geçtiği, ABD’de F-35 üreten bir uçak fabrikasının ekonomik bütçesinin Türkiye bütçesinden daha büyük olduğu bir emperyalist dünyada biter mi savaşlar, ölümler, kan ve gözyaşı? Biterse savaşlar, dökülmezse kanlar bu silahlar kimlere satılacak, başta ABD olmak üzere dünyayı yöneten küresel silah tüccarları kimin kanından para kazanacak? “Silahların konuştuğu bir ortamda en büyük seviciler silah tüccarlarıdır. Değerli olacak olan yegâne şey de satışa hazır silahlardır.” Müslümanlar da emperyalizmin sattığı bu silahlarla büyük bir zevk ve iştahla Müslüman kardeşinin kanını döküyor. Allah Müslümanlara azıcık akıl ve basiret versin inşallah diyorum.