Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 May 2012

Bu sevinç hepimizin

Allah'a hamdediyoruz. İlk günden, "Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizi istiyoruz, hemen!" demiştik. 64 gündür, umudumuzu yitirmedik. Sadece gazeteci refleksi ile mazlumlardan haber getirmek için gittikleri Suriye çöllerinde kaybolan kardeşlerimizin en kısa zamanda iyi haberlerle döneceklerine inanıyorduk.

Bazı arkadaşlar, Avrupa'dan bölgeye gidip de dönemeyen gazetecileri hatırlattıkça "Hayır, Adem ve Hamit dönecek" diyordum. Rahmani bir nefesin muştusu gibi müjdeli bir haberin geleceğine olan inancımızı yitirmedik.

Sosyal medyadaki dezenformasyona, karanlık zihinlerin akıl dışı komplolarına rağmen Adem Özköse'nin "gazetecilik" içgüdüsüyle gittiği Suriye'de, kardeşlerine tercüman olmak için yılmadan habercilik yapacağını biliyordum. Bir aksilik oldu. Bir Firavun tuzağına rast geldiler. Ancak ayetlerini zırh yaptı Allah onlara ve iki ay sonra çıkıp geldi iki yakışıklı delikanlı.

Başları dik ve onurlu duruşlarından zerre kaybetmeden. Hiç ah etmeden ve dillerinde sadece geride bıraktıkları mazlumlara yaptıkları dualarıyla döndüleru2026

Türkiye, Gazzeli çocuklara insani yardım götüren İHH öncülüğündeki Mavi Marmara gemisine, terör devleti İsrail'in saldırdığı günden bu yana büyük devlet olduğunu hatırladı. Gemideki Yunan, İngiliz, Afrikalı vs. sivil aktivistlerin tamamını almadan İsrail'den havalanmadı Türkiye uçakları. Çünkü onlar da bize emanetti ve bizim sorumluluğumuzdaydı.

Suriye'de kaçırılan Adem ve Hamit için de millet olarak kenetlendik. Devlet, millet, siyasetçiler, sivil kuruluşlar velhasıl cümlemiz kardeşlerimizi sağ salim almak için kamuoyu baskısı oluşturduk.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve hükümetin daha birçok üyesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BDP Lideri Selahattin Demirtaş, BBP Lideri Destici, SP lideri Kamalak ve Has Parti lideri Kurtulmuş'a kadar siyasi yelpazenin her kesiminden siyasiler ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi Adem ve Hamit için duyarlılık gösterdi.

Dünya Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden Ahmet Hakan Coşkun, Banu Güven ve Ece Temelkuran gibi gazetecilere, İslami camiadan, sol kesimden, liberallerden, laik kesime kadar birçok isim "Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un özgürlüğü" için kalemlerini, ilişkilerini, vicdanlarını ortaya koyarak gayret gösterdiler.

Daha önce 11 İranlının Suriyeli devrimcilerin elinden alınarak İran'a verilmelerini sağlayan İnsani Yardım Vakfı İHH da, İran İslam Cumhuriyeti de bu özgürlük hikayesinin mutlu sona ulaşmasında gayret gösterdi.

Yukarıda saydığım ve sayamadığım, fiilen veya dualarıyla Adem ve Hamit'imize kavuşmamız için çaba sarf eden herkesten Allah razı olsun. Evet, bu sevinç hepimizinu2026