Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2302.33
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Aralık 2021

​Bu nasıl helalleşme!..

CHP’de vukû bulan skandallar yumağının kartopu gibi büyüdüğü günlerde kaleme aldığım “Susma, sustukça sıra sana gelecek!..” başlıklı yazımın üzerinden tam 1 yıl geçmiş. 9 Aralık 2020 Çarşamba günkü nüshamızda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rüşvet, taciz ve tecavüzlerin önünü alması için uyarıda bulunmuştuk.

Peki uyarılarımız dikkate alındı mı?..

Ne mümkün efendim!..

* * *

Kime söylemişiz; CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçe için söz aldığı Meclis Kürsüsü’nden “Dolarla borçlandılarsa Amerika’daki enflasyonu, euro ile borçlandılarsa da AB’deki enflasyonu da sırtımıza yüklüyorlar” ifadelerinin ardından öyle bir skandal el hareketi çekti ki, tevile gerek yok.

Öyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in tevil ettiği gibi “sırta vurum” değil, tam bir “dışa vurum” patlaması!..

Hani Hacı Bektâş Velî’nin “Eline, diline, beline sahip ol” düsturu nerede kaldı?..

*

Kemal bey biz size “Susma, sustukça sıra sana gelecek!..” uyarısında bulunurken, CHP teşkilatlarındaki rüşvet, taciz ve tecavüzlerin önünü alın demek istemiştik.

Siz ne yaptınız, bu yapılanların üzerine tüy diktiniz!.. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünde, çok ayıp ve skandal bir pozisyonda yakalandınız!..

* * *

Özür dileseniz bir dert, dilemeseniz daha ayrı bir dert!..

Münasebetsizliğin zirve yaptığı, “pes artık, bu kadar da olmaz dediğimiz” anlarda verilecek meşhur bir misal vardır, yeri gelmişken aktaralım...

Vaktizamanında bir hükümdar büyük kabahatler işleyen vezirini görevinden azletmek ister. Cin fikirli vezir paçayı kurtarma adına hükümdarına “yaptıklarımdan dolayı beni cezalandırmanız doğrudur. Ancak siz kendinizi de cezalandırmış oluyorsunuz. Ben makamımı kaybederken siz de akıllı ve sâdık bir yardımcınızı kaybetmiş olacaksınız” diyerek affını talep eder.

Hükümdar, “madem çok akıllısın o halde bana öyle büyük bir özür beyan et ki, kabahatinden büyük olsun” der.

Vezir, hükümdarın arkasına dolanıp kalçasına bir çimdik atar. Hükümdarın bu hareketten sonra “Bre densiz, bu ne cüret!..” diyerek çıkışması üzerine vezir, “Affedin Hünkârım, sizi Hanım Sultan zannettim!..” karşılığını verir. Ve özrünün kabahatinden büyük olduğunu kanıtlayıp azledilmekten kurtarır.

*

Millet, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helallik” propagandasına dair derin bir tefekküre dalmışken, öyle bir el hareketi çekti ki, özrü kabahatinden büyük!..

Bu hareket ne devlet adamlığına, ne ciddiyete, ne âdâba, ne muâşerete sığar. Ayıp ötesi bir davranış!..

* * *

Peki sayın Kılıçdaroğlu’nu bu noktaya adım adım getiren olayın son perdesi neydi?..

Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan düştüğü yerden kalktığı Siirt’ten, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Mersin’de yaptıkları dev mitingle “erkenden seçim” startını verdi.

Mersin Mitingi’ndeki coşkulu kalabalık Kılıçdaroğlu’nun kimyasını öyle bir bozdu ki, Pazartesi günü Meclis’in kürsüsüne çıkar çıkmaz ayıp ötesi hareketin daniskasını çekti!..

Ekranlara kilitlenenlere “Maalesef değişmiyor, değişmemekte direnen!..” dedirtti.

Tamam, mülteci sorunundan, işsizlikten, sağanak gibi yağan fahiş zamlardan, fırsatçılardan, mutfaktaki yangından, hayat pahalılığından, ateşi söndürülemeyen döviz kurlarından herkes rahatsız. Fakat çözüm üretmek yerine böyle de hareket çekilmez ki!..

* * *

Millet İttifakı” tam da “Cumhur İttifakı”nı en zayıf anında yakaladık derken ahlâka mugayir hareketlerle açık ve seçik bir şekilde kendi kuyusunu kazıyor!..

Bir taraftan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de şehit yakınına küfretmesi hâlâ tazeliğini korurken, diğer taraftan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı küresel ölçekte herkesin anlayacağı simgesel “sırta vurum!” hareketi halka “Millet İttifakı”nın karakterini analiz etme imkânı verdi. Bu hareketlerle “helallik” propagandasının özde değil, sözde olduğu ayan beyan resmedilmiş oldu!.. Ülkeye huzur ve barış böyle mi gelir Allah aşkına!..

Cumhur” bu hareketleri affetmez!..

*

Bir atasözümüz der ki, “öfke ile kalkan zarar ile oturur.”

Lütfen elinize, belinize, dilinize ve dahi öfkenize sahip olunuz.

Bu mümkün gözükmüyorsa; ehliyetli, ihtisasına güvenilir kişilerden destek alınız!..

Bu erdemli davranış hem kendinizin hem de milletin hayrına olur.

KIRMIZI NOKTA.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan