Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2024

​Bu kez insanlık kazanacak

Yedi ekimden beridir yazdığım bütün yazılarda Filistin’i gündemde tutmaya, İsrail’in yaptıklarıyla insan olmadığını söylemeye çalışıyorum. Katil İsrail’e destek verenlerin de ondan hiçbir farkı yoktur.

Bu katiller sürüsü dünya var olduğundan beridir var. Hak ve batıl mücadelesi yeni değil yani. Her türlü cinayeti ve haltı işliyorlar. Bu anlamda ABD, İngiltere ve İsrail’in ataları Firavun ve Hitler’den hiçbir farkı yok.

Dünyada kan ve gözyaşı oluk oluk akarken bizim inancımıza göre kayıtsız kalmak kötülüğe ortak olmakla eşdeğerdir. Tüm ilahi dinlerde, zulme sessiz kalmanın makul bir izahı yok, hatta suçtur.

Şükür ki, vicdanı ve insafını kaybetmemiş insanlar hala var. Hak’ı ve haklı olanı savunuyorlar. Görüyorsunuz, tüm tehdit ve engellemelere rağmen Filistin’in yanındalar. Zulme başkaldıran üniversite ve öğrencilerini, hocaları ve tüm halkları kutluyoruz.

Gazze bugün hepimiz adına büyük bir sınav veriyor. Vicdan sınavı, hatta insanlığın ve ülkelerimizin hayatta kalma sınavı bu…

Dün Hiroşima, Endülüs, Bosna, Irak ve Libya’daki sınavı kaybetmiştik. Bugün kaybetmek istemiyoruz. Bugünkü sınav kağıdımız Filistin. İnşallah, örgütlü kötülük burada yenilgiye uğrayacak ve biz kazanacağız, insanlık kazanacaktır.

Evet ben yarınlarımız ve insanlık için umutluyum çünkü kötülük çer çöptür. Bugün Filistin ile başlayan iyilik dalgası yarınlarda büyük dalgalara dönüşecektir. Ben buna çok eminim.

Ben, Filistin mücadelesini insanlık adına verilmiş kutlu bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Dünyayı saran ve ayağı kaldıran büyük bir iyilik dalgası olarak görüyorum.

Ben Gazze’deki direnişi Nuh tufanı olarak değerlendiriyorum. Bu tufan dünyayı kirden pastan kurtaracak tufandır. Kötüler boğulacak, Nuh’un gemisine bilenler kurtulacaktır.

Filistin’in direnişi bugün küçük bir adım olarak görülebilir ama yarın dünyada büyük dalgalara dönüşeceğine inanmıyorum. Batı başkentlerinde, cadde ve sokaklarında akan insan selinin yarın tüm dünyada büyük ve karşı konulmaz dalgalara dönüşeceğine inanıyorum.

Gazze’de yapılan katliamlar bugünkü Firavunların son çırpışıdır. Zalimler çırpındıkça batacaktır göreceksiniz. Amerika’nın, İngiltere ve İsrail’in son çırpınışıdır bu…

Dün, Firavun’un yaptığı gibi dünyadaki bütün çocukları öldürmeye de kalksalar bir gün Allah, bir Musa gönderir ve zalimlerin saraylarını başlarına yıkar. Bir gün bu olacaktır. Çünkü Allah’ın vaadi mutlak gerçektir.

Son sözümüz şu olsun…

İnsanı korumak önce vicdanı, iyiliği ve insanlığı korumakla başlar. Çünkü insanı ayakta tutan değerleridir. Bu anlayıştaki insanların sayısı arttıkça aydınlık yarınlar için de umutlarımız artıyor. Bu anlamda Filistin insanlığın ‘önündeki son imtihan kağıdıdır.”

Bu kez, verdiğimiz insanlık imtihanımızı kazanacağız.